Un preot din Iași își crește cei nouă copii ca pe vremuri! Toți trăiesc la casa parohială: „Avem șapte fete și doi băieți și este posibil să avem și mai mulți copii în viitor” – GALERIE FOTO

12 iul. 2023, 02:00
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Preotul Ionuț Alexandru Figher, slujitor al Parohiei „Sfânta Treime” Frenciugi din comuna Drăgușeni, județul Iași, duce o viață liniștită alături de preoteasa sa și cei nouă copii de care se îngrijesc împreună. În ciuda faptului că societatea promovează alte idei, familia nu se dă după timpuri, având propriile valori de care se ține strâns

În vârstă de 38 de ani, părintele paroh Ionuț Alexandru Figher se bucură de familia numeroasă pe care o are. Nouă copii, dintre care șapte fete și doi băieți, îi împlinesc atât pe el, cât și pe soția sa. Toți membrii locuiesc în casa parohială de la Frenciugi. Nicio zi nu seamănă cu alta, preotul menționând că pentru ei nu există termenul „plictiseală”. Cel mai mare copil are 14 ani, iar cel mai mic șase luni. În creșterea lor se implică doar preotul și preoteasa, cei doi căsătorindu-se pe când aveau doar 23 de ani.

„M-am lăsat în voia lui Dumnezeu, nu mă gândeam în copilărie că voi avea copii mulți. Noi avem același duhovnic de peste 20 de ani, iar duhovnicul ne-a încurajat și ne-a susținut cu rugăciunea. Avem șapte fete și doi băieți, desigur, este posibil să avem și mai mulți copii în viitor. Eu și preoteasa ne completăm, ne împărțim atribuțiile, nu ne plictisim niciodată, avem animale, plante, pomi. Cei mici ne mai ajută unde pot, nu a fost întotdeauna ușor. Când ne-am mutat în casa parohială, în 2010, am avut condiții foarte grele. Cu timpul, am renovat casa, am muncit pentru tot ce avem aici”, a declarat preotul Ionuț Alexandru Figher.

Preotul din Iași cu nouă copii: „Când vor ei nu mai vrea Dumnezeu”

Preotul Ionuț Alexandru Figher a explicat reporterilor BZI motivele pentru care tinerii din ziua de astăzi nu mai aduc pe lume mulți copii.

„Sunt mai multe cauze. Comoditatea, situația financiară, educația occidentală, concepția greșită referitoare la copii… Însă în spatele oricărui motiv se ascunde lipsa credinței. «Trăiește-ți viața», așa gândesc mulți. Alții planifică. Când vrea Dumnezeu nu vor ei. Se păzesc. Când vor ei nu mai vrea Dumnezeu… Îi sfătuiesc să aibă credință, să nu se păzească, să meargă la Sfânta Liturghie, să aibă un duhovnic și să se împărtășească. Sunt multe mijloace de distragere. Și anturajul e foarte periculos. Biserica, școala, munca, voluntariatul, aceștia sunt pilonii solizi pentru tineri. Avem biblioteca parohială, dar nu vin să citească”, a menționat preotul Ionuț Alexandru Figher.

Prenumele micuților lui sunt inspirate din Biblie, diferența dintre ei fiind de maximum doi ani.

„Ecaterina are 14 ani, Ștefan -12, Maria – unsprezece ani, Vasile – nouă ani, Filoteia – opt ani, Petronia – șase ani. Apoi, Nectaria – patru ani, Elisabeta – doi ani, Teodosia – șase luni. Ne-am inspirat din Biblie, sfinții cei mai apropiați de perioada în care s-au născut”, a precizat preotul Ionuț Alexandru Figher.

Cum arată viața cu micuții la casa parohială

Copiii soților Figher se joacă în curtea casei parohiale, înconjurați de animale, plante și pomi fructiferi. Preoteasa gătește pentru toată familia, iar preotul îi duce zilnic la școală pe micuți.

„Au loc unde să se joace în curtea casei parohiale, facem naveta cu mașina de trei ori pe zi la Negrești. Dimineața ducem doi la grădiniță și trei la clasele primare. Iar la ora prânzului îi aduc de la școală pe cei de dimineață și îi las pe ceilalți doi din clasele gimnaziale. Avem găini, gâște, rațe. Avem trei porci, grădină de legume, livadă cu pomi fructiferi. Preoteasa gătește pentru toți.

Muncim cu toții, cei mai mari mai întind rufele, le dăm sarcini potrivite vârstei. Au copilăria lor. Copil cuminte și baba frumoasă… Este zicala… Îi mai ținem din scurt uneori, ca sa nu depășească măsura. La țară, treaba nu se termină niciodată, întotdeauna este ceva de făcut, se îmbină cele personale cu cele profesionale, ale preoției. O parte dintre enoriași mă susțin, o parte nu, nici Dumnezeu nu i-a mulțumit pe toți. Unii îl cinsteau, alții îl batjocoreau și vorbeau de rău. Cam așa e și azi”, a menționat Ionuț Alexandru Figher, preotul din Iași.

Comentarii
  • Ce familie frumoasă!
    Doamne-ajută!

  • Multa sănătate si putere si rabdare in cresterea copiilor!
    Iar pe ceilalți, ,,Doamne, iarta i că nu știu ce fac!,,

  • Slava lui Dumnezeu… felicitari familiei model. Sa vede ca va iubeste Maica Domnului prin binecuvantarile din familia dvs. Pace si bucurie .

  • Vreau ca toti iesenii sa-si numeasca copii dupa sfintii din Biblie.
    Va rog, dragi ieseni sa puneti la copii nume gen Grigore,Vasilica,Ion, Marghioala,Saftica,Gargamel,Varvara,Aglaia,Gheorghe,Aristide,Trahanache,..daca NU puneti la copii aceste nume romanesti,ele risca sa se piarda, iar lumea o sa fie mai rea .
    Nu mai folositi nume occidentale, ci doar biblice. Cine nu pune aceste nume la copii lor, e legat cu mare blestem si nici un staret de manastire nu le mai poate salva sufletul lor din mainile Satanei. Amin

  • Vlăduțopoulos

    Foarte frumos! Minunată familie! Câți mai mulți copii români în România.
    De aia se umple țara de țigani, că retardați precum cei care comentează mai sus fie o ard non-stop pe internet sau in cluburi, fie trag tare sa promoveze la locul de munca. in loc să-și întemeieze o familie și să nască copii.

  • Naşterea de multi prunci nu este o opţiune, ci o obligatie a tinerilot casatoriti

    Felicitari pt această familie din Iasi. Să vă traiasca toti copii și la cați mai mulți.
    Dragi ieseni, faceți prunci cat mai mulți, are D.zeu grija de ei.

    Pământul este destul de mare şi el poate susţine neamul omenesc indiferent cât de mare ar fi numărul oamenilor. Dumnezeu, care este mare, poate da resurse alimentare şi de viaţă umană inepuizabile.

    Pământul, fără prezenţă umană se sălbăticeşte. Omul sfinţeşte locul, spune un vechi proverb. Iată de ce este nevoie de cât mai mulţi copii, ca ei să contribuie la sfinţirea acestei planete.

    O familie fără copii este ca o casă fară ferestre. Cu cât avem mai multe ferestre la o casă, interiorul ei devine mai luminos, călduros şi plin de viaţă.

    Nu mai intarziați momentul conceperii de prunci. Ni se duce natia,disparem ca neam. Faceti copii, minim 3 sau 4. Doar asa mai putem salva ceva.

  • Feicitari, asta da exemplu de familie reușită! Așa da femeie vrednică.
    Și celelalte doamne si domnișoare din Iași să urmeze acest exemplu de dragoste duhovnicească.

    Femeile educate din Iași sa nu mai folosească metode de contracepție.
    Sfinți parinți spuneau ca ,, degeaba ai multi bani si cariera, daca nu ai multi copii in jurul mesei tale, degeaba ai bogatii daca nu ai cine sa ti le cheltuie”

    Femeia când naşte un copil dă mâna cu Dumnezeu. A naşte mai mulţi copii (5-7 prunci) înseamnă a te apropia cât mai mult de Dumnezeu, care este izvorul vieţii şi piatra de temelie sfântă a familiei. Familia cu mulţi copii este o binecuvântare divină.
    Nu aveti grija de bani, ei vin singuri. Dumnezeu si preotul, care este trimisul LUI se vor ruga ca tu sa gasesti puterea sa.i crești pe copii tai.
    Amin

  • Bravo, vrednic preot! Âsta da exemplu de urmat de tinerii din Iasi.
    Pentru cei care evită să facă copii mulți, trebuie să stiți că atunci când sunteți fără de copii, viaţa de familie nu mai are sens, îşi pierde sacralitatea.
    ,,Blestemate sa fie acele familii care nu dau naștere la prunci, care in loc sa robotească pentru a crește 9 – 10 copii, ei preferă distracția sau jocurile de societate, jocuri de care se știe ca sunt diavolești” spunea la predica prin anii ’90 un cuvios calugar de la Manastirea Cetațuia din Iași.

    Zestrea, puterea unei familii stă în a avea cât mai mulţi copii.
    Copiii într-o familie creează o stare harică, de unire şi mai puternică între soţi şi-i determină să fie activi în viaţa de familie.

    Mare blestem se va abate pe cei care nu fac copii. Ei nu vor ajunge in Rai, ei merg direct în cazanul cel mai mare, acolo ajung toți cei care se feresc să nască și să crească mulți prunci.

    Daca ai facut 1 copil sau 2 nu e deajuns. E posibil sa nu prinzi raiul. Trebuie minim 5 – 6, spunea un preot de la muntele Athos.

  • Comentariile răutăcioase sunt făcute de LGBT.Sunteti de …cacat.
    Inel maro.

  • Asa asa, hai toată congregatia ridicați-l în slavi. Ce om întreg la cap toarnă plozi ca iepurii???

  • Felicitări! Frumoasa familie cu educație aleasa…

  • Fute bine popa,iepuroaica fată,merg alocatiile si ajutoarele,noaptea mintii!¡

  • Folositi prezervative de la ucrainieni, is ciuruite

    La munca cu popa, asta munceste doar duminica, in rest o bate-n cap…
    Prea multi copii, mai trebuie trimisi la casa de copii…
    Bernevet trebuie sa se sesizeze, asa nu se mai poate. Stop.
    Pastile anticoceptionale de dat in parohie. Repede.

  • Pocaiti-va ! Nu mai faceti copii

    Gata, ajunge. Isus Hristos nu spune sa faceti multi copii, ci doar unul. Inclusiv, Dumezeu a avut un FIU. Atat. Cine face doi copii, v.a suferi de foame
    Corinteni, cap 13:69 (Biblia, Cornilescu)

  • Dar la sotia lui s-a gandit vreo secunda? Uire asa aflu ce nebuni sunt in Iasi, din comentarii.

  • Da nu stiti cate faci.. Asa ca nu judeti ceilalti oamnei care nu il susțin… Ca nu vreau sa dezvălui aici. O zi

  • doar poponarii comenteaza pe dos. blestematilor, va deranjeaza normaliatea ?

  • Bravo Popa și femeii lui,au ales să facă copii,nu găsesc nimic rău în asta.Eu Sunt Calea Adevărul și Viața ,numai prin Mine veți ajunge la EL…Tatăl meu care E in ceruri…Ăștia inverși ,abtinetiva de la răutatea voastră gratuită.Va pot spune cu siguranță vor venii timpurile alea de pe urma și veți verifica pe pielea voastră dacă există sau nu Dumnezeu ori Iisus…ELohim E numele…De azi încolo voi inverși veți simți ce înseamnă sa vina Demonii în viața voastră,amin.Am rupt sigilul între lumi ,ca ei sa vina in vizita in viețile voastre…Vai de Inele voastre maro,punetiva cepuri in spatele vostru 😂😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *