Prima pagină » Titlurile zilei » Un preot din Iaşi a găsit metoda ideală de a se îmbogăți! Slujitorul Domnului deține o afacere de succes la câţiva kilometri de parohia în care slujeşte! Toţi enoriaşii îi sunt clienţi: „E singura firmă din zonă” – FOTO

Un preot din Iaşi a găsit metoda ideală de a se îmbogăți! Slujitorul Domnului deține o afacere de succes la câţiva kilometri de parohia în care slujeşte! Toţi enoriaşii îi sunt clienţi: „E singura firmă din zonă” – FOTO

15 apr. 2024, 02:00, 16 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Gabriel Asofie, preot paroh în localitatea Poiana Mărului, comuna Cepleniţa, judeţul Iaşi, deţine o afacere de succes în oraşul Hârlău, la doar la câţiva kilometri de parohia în care slujeşte. Preotul are, din anul 2009, o firmă de pompe funebre, SC Andrus Emi SRL, iar toți enoriașii apelează la serviciile sale.

SC Andrus Emi SRL a fost înființată în anul 2009, este administrată de Gabriel Asofie şi soţia sa, Ionela Asofie, și are sediul în strada Logofăt Tăutu, nr. 15. Firma deținută de preotul Gabriel Asofie are ca obiect de activitate prestarea de activități de pompe funebre și altele. În 2023, societatea avea 2 angajați și o cifră de afaceri de 119.563 de lei.

Un preot din Iaşi deţine, de 5 ani, o afacere cu pompe funebre: „Are prețuri bune, e cel mai ieftin”

Reporterii BZI s-au deplasat vineri, 12 aprilie 2024, în localitatea Poiana Mărului, acolo unde slujește Gabriel Asofie, vrând să afle ce părere au oamenii de afacerea parohului. Astfel, enoriașii au afirmat că firma preotului este singura din zonă, motiv pentru care are şi foarte mulţi clienţi.

„E singura firmă de pompe funebre din zonă, toată lumea merge la el. Poate că la înmormântare, când e mai mare agitație, organizează cu altă firmă, dar mai apoi, la restul praznicelor, apelează la părintele. Are și prețuri bune, e cel mai ieftin. Se ocupă de toate, are sicrie, tot ce vă trebuie pentru înmormântare, transport și mâncare. Dacă aveţi înmormântare și vreți să vorbiți cu părintele, trebuie să mergeţi la Hârlău, la firmă, la biserică nu-l găsiți”, a precizat un locuitor din Poiana Mărului.

Nu se ştie dacă firma de pompe funebre a preotului Gabriel Asofie practică preţuri atât de avantajoase, dar este clar că toţi locuitorii o cunosc şi o recomandă oricui are un deces în familie.

„Am înmormântat-o, acum două săptămâni, pe mama și tot cu firma părintelui am organizat tot. Sora mea știe mai multe, că ea s-a ocupat de înmormântare. Eu nu locuiesc în sat, am venit doar să plantez câteva flori la mormânt”, a declarat un bărbat care amenaja un mormânt în cimitirul din Poiana Mărului.

Pr. Gabriel Asofie: „Noi vrem să ajutăm oamenii”

Reporterii BZI au mers și la firma preotului din Poiana Mărului, magazinul de articole funerare numindu-se „La Gabriel”, dar slujitorul Domnului nu era prezent la locație. Aceștia au discutat însă cu vânzătoarea, care a explicat ce servicii oferă firma de pompe funebre clienților.

„Noi avem prețurile cele mai bune, aşa spune lumea, nu că ne lăudăm noi. Avem şi sicrie, preţurile urcă până la 900 de lei, avem şi mai scumpe, ştiţi cum e, unii vor ceva mai scump, zic că oricum persoana decedată a muncit o viaţă, merită ceva bun. Avem şi coroane, haine, cruci. Părintele nu e acum, dar vă pot da numărul lui de telefon. Dacă faceţi toată înmormântarea cu noi, mai lasă la preţ”, a povestit angajata magazinului de obiecte funerare.

Reporterii BZI au luat legătura cu Gabriel Asofie şi l-au întrebat pe acesta dacă este moral ca un preot să dețină o afacere cu pompe funebre. Slujitorul Domnului a evitat să răspundă la întrebare și a precizat doar că firma sa funcționează în mod legal.

„Noi vrem să ajutăm oamenii. Firma este în regulă, avem totul plătit la zi, funcționăm legal. Eu o administrez. Nu mă ocup eu de vânzarea produselor, este angajata la magazin. Au fost mai multe considerente pentru care am decis să înființăm o firmă de pompe funebre”, a declarat preotul Gabriel Asofie şi administratorul afacerii cu pompe funebre.

Comentarii
  • 💞 Sărutați mâna și picioarele preotului când vă întâlniți pe stradă ! EL este Dumnezeul pe pământ ! Prin el coboară Harul Sfant!

    Sărutați mâna preotului, chiar dacă este mult mai tânăr decât voi !!!

    De ce să sărutăm mâna preotului?

    În Occident, multe persoane sunt surprinse și chiar șocate de faptul că creștinii ortodocși sărută cu evlavie mâna preoților. Ele consideră că este un gest de supunere primitiv, de slugărnicie, ba chiar ar fi o superstiție barbară dar nu este așa. „Occidentalii se înșeală și nu vor ajunge în RAI dacă nu căiesc și trec la religia ortodoxă”…, spunea un sfànt părinte de la o mănastire de maici din Suceava.

    Trebuie ca să pupăm mâna unui preot !
    Acest gest făcut prin sărutarea mânii unui preot arată că sfinții preoți nu sunt doar o podoabă pe pământ, ci sunt și o podoabă a cerului, fiind numiți „Îngeri pământești și oameni cerești”, potrivit sfinților călugări care se nevoiesc în sfintele mănaștiri ortodoxe din Bucovina !

    Corect ar fi să-i pupați și picioarele preotului( sunt pline de har) .
    Nu e o rușine, așa a făcut și cântăreața Loredana Groza care a pupat picioarele
    ( la propriu) marelui compozitor Horia Moculescu, considerat de mulți critici muzicali un Oppenheimer al muzicii internaționale, sau un Nelson Mandela al compoziției muzicale din Europa de Est!
    Amin

  • Nu este bine, nu este corect ca un preot sa fie si patron. Daca nu sunteti convinsi, sa reformulam : cum ar fi ca un patron (Blajut, Fenechiu, etc) sa slujeasca in biserica si sa propovaduiasca smerenia, cumpatarea, cinstea si grija fata de aproapele tau? Nu ar fi credibil.

  • redactia…a venit vara si este lipsa de subiecte locale din nou? 🙂
    poate va da si omul asta in judecata pentru calomnie…daca vreti sa veniti pe jos la munca si nu ati invatat dupa Vulpita si Viorel…

  • Preoți combinatori gen CAlugaru care a fost la iazu nou.

  • Are autorizatie DSP /DSV?

  • Foarte bine, bravo lui. Cui nu-i convine poate apela la altcineva sau sa se descurce pe cont propriu. Unii nu au habar ce implica pregătirile de înmormântare.

  • Doamne Miluieste

    Bine ca i-a mers mintea. Si asta e o afacere slaba. Sunt preoti in IASI cau sunt dezvoltatori imobiliari….au construit case, le-au vandut si acuma calatoresc la Athos

  • @Dan: intrebi pentru un prieten spagar angajat la stat?

  • afacere sigura,clienti permanent!

  • Daca are o afacere , nu este bine, daca nu are, nu este bine , gura lumii o inchide numai pamantul.

  • Și cine ai vrea tu, scriitorule, să facă o firmă de pompe funebre într-un sat uitat de lume?
    Un medic?
    Un primar?
    Un patron de bar?
    E normal să facă unul care are experiență în domeniul înmormântărilor.

  • Sunteti penibili. Cei ,,cativa,, kilometri sunt 10. Localitatea mai mare, cea mai apropiata de Poiana Marului este Harlau, acolo unde se afla magazinul invocat. Unde ati vrea sa mearga omul, la Iasi? De ce nu spuneti ca perete in perete cu respectivul magazin mai este unul cu acelasi specific. Si la o distanta de 150 m de acestea mai este unul. Si eu am apelat la serviciile acestei firme, chiar daca nu sunt din Poiana Marului. Am verificat ce ofera toti si am ales varaianta convenabila mie. Si apropos… Crucile din cimitir, afisate in fotografii, sunt cumparate tot de la Parintele? Sau ce legatura au cu articolul? Sau poate Cartea Sfanta din mainile preotului.
    De unde va aduna? Chiar nu mai aveti subiecte interesante, intr-adevar, pentru cititori.
    Cum spuneam, penibili….

  • Ghita Palimaru

    si care e problema ta carcotase tie ciuda hai ca nu esti tu in stare sa-ti deschizi o firma sa o gesionezi barfa ce esti

  • 7.567 lei !!! 7.567 lei atât e suma oferită de stat ca ajutor de inmormântare.

    De ce vă agitați atât de mult? Nu dați din buzunarul vostru, suma aia e de la buget !
    Toți banii ăia ajung la părinte care taie de ei bon fiscal si dă e-factură ( doar dacă cereți).
    Așa că …silent mode !🤫

  • https://www.facebook.com/IASIDE10

    Iași de 10 = Meritocratie pentru Iași !

  • DSP - Vasile Cepuloi

    @@@@macanache, stii cum e sa te uiti de jos in sus? Te bagi sub sutana popei si suji poola, simplu…cand te uiti de jos in sus numai asa spui:inca un pic si ajung la cuculetz 🤭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024