Prima pagină » Local » Un preot ca acesta, mai rar! Parohul dintr-o localitate din Iași își ajută enoriașii în toate, chiar și la turnat betoane: „Am luat autovehiculul din dotare, zis «roabă», șlapii din dotare, Sfânta Cruce, «armă dulce» și am dat drumul la treabă” – FOTO/VIDEO

Un preot ca acesta, mai rar! Parohul dintr-o localitate din Iași își ajută enoriașii în toate, chiar și la turnat betoane: „Am luat autovehiculul din dotare, zis «roabă», șlapii din dotare, Sfânta Cruce, «armă dulce» și am dat drumul la treabă” – FOTO/VIDEO

05 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Antonio-Rafael Ungureanu este un preot cum rar se mai întâlnește. Acesta este paroh de cinci ani în localitatea Frunziș, comuna Mironeasa, și este extrem de implicat în viața comunității, încercând să-și ajute enoriașii prin tot felul de metode.

Antonio-Rafael Ungureanu, parohul din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa, Iași, este un preot cum rar se mai întâlnește

Sâmbătă, 1 iunie 2024, părintele Antonio-Rafael Ungureanu a oferit o mână de ajutor familiei Stoica, din localitatea Frunziș, care încearcă să-și construiască o locuință nouă, după ce căsuța cea veche a fost mistuită de flăcări. Demonstrând că nu se dă în lături de la muncă, preotul a ajutat mai întâi la descărcarea sacilor de ciment, iar mai apoi a luat lopata și s-a apucat să le dea o mână de ajutor enoriașilor săi la făcut beton. Părintele Antonio-Rafael Ungureanu nu a stat departe nici de roabă, cu care a transportat betonul pentru a turna fundația noului imobil.

„Poate vă întrebați cum am sărbătorit noi Ziua Copilului?! Noi, prin muncă, pentru binele copiilor și spre slava lui Dumnezeu! Voi cum ați sărbătorit? Un nou proiect de suflet, Casa Sf. Iosif, ia ființă în familia parohiei noastre! După ce, în luna martie, casa le-a fost mistuită după un incendiul imprevizibil, cei cinci copii au rămas fără acoperiș și fără cele trebuincioase. Cu mic, cu mare am pus mână de la mână, în frunte cu doamna primar Elena Curcudel și Curcudel Cătălina Elena, am turnat radierul, am cumpărat un palet de ciment și patru paleți de BCA, scândura și alte multe lucruri. Nu am stat prea mult pe gânduri… Am luat autovehiculul din dotare zis «roabă», șlapii din dotare, Sfânta Cruce, «armă dulce» și am dat drumul la treabă”, a transmis preotul.

Toată agoniseala lor de o viață a fost făcută scrum în câteva clipe

Casa familiei Stoica a fost făcută scrum sâmbătă, 24 februarie 2024. Familia cu cei cinci copii a rămas fără toată agoniseala de o viață, în incendiu murind și calul cu care Constantin Stoica muncea pentru a asigura hrana.

„A avut loc un eveniment nefericit în familia Stoica Constantin și Maricica, familie cu cinci copii, care locuiește în Frunziș. Casa, toate cele dinăuntru și de pe lângă casă au ars fără să se poată salva mai nimic, decât hainele de pe ei. Incendiul devastator i-a lăsat fără acoperiș deasupra capului și fără lucrurile trebuincioase, arzând chiar și calul cu care munceau pentru a-și câștiga pâinea”, a precizat parohul Antonio-Rafael Ungureanu imediat după incendiu.

Persoanele care își doresc să-l sprijine pe preotul Antonio-Rafael Ungureanu ca să ajute în continuare enoriașii cu posibilități reduse pot face donații în contul Parohiei „Sf. Arhidiacon Ștefan”. Parohul este inițiatorul mai multor proiecte sociale. De mai bine de un an, preotul din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa se îngrijește astfel încât bătrânii, văduvele și persoanele nevoiașe din parohie să poată beneficia de o pâine gratis. Proiectul se numește „Eu sunt Pâinea Vieții!” și funcționează din februarie 2023.

IBAN: RO48CECEIS0130RON1062430
Banca: CEC Bank
Moneda: RON
Cod SWIFT: CECEROBUXXX
Revolut
Ungureanu Antonio Rafael
RO59BREL0005540266370100

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *