Prima pagină » National » Un preot a venit la înmormântarea unui bolnav de COVID-19 în echipament de protecție. Poza a devenit virală pe internet – FOTO

Un preot a venit la înmormântarea unui bolnav de COVID-19 în echipament de protecție. Poza a devenit virală pe internet – FOTO

30 iul. 2020, 10:47,
Cristian ZAVASTIN în National

Un preot a venit la înmormântarea unui bolnav de COVID-19 în echipament de protecție. Fotografia unui preot din Olt a devenit virală pe internet, după ce acesta a ţinut o slujbă de înmormântare îmbrăcat în combinezon.

Pentru a nu încălca normele bisericești, preotul și-a pus peste echipamentul de protecţie patrafirul.

Preotul a ținut slujba de înmormântare îmbrăcat în combinezon de protecţie, așa cum sunt îmbrăcate cadrele medicale în spitalele COVID. Peste acest costum de protețcie, preotul şi-a pus patrafirul și a ţinut slujba de înmormântare a unui bărbat decedat de COVID-19.

Un preot a venit la înmormântarea unui bolnav de COVID-19 în echipament de protecție: Nu am încălcat canoanele bisericeşti

Preotul a spus că a laut decizia să vină îmbrăcat așa, luându-şi toate măsurile de siguranţă, pentru a nu risca infectarea cu COVID-19. Asta, deși sicriul a fost sigilat şi adus la cimitir direct de la morgă.

Fotografia a stârnit diverse reacţii pe reţelele de socializare, însă părintele a explicat că şi preoţii sunt „doctori de suflete” şi că mai bine să previi decât să tratezi.

Preotul a precizat că „acest virus Sars CoV-2 face nenorociri şi că dacă nu ne ferim, nu o să fie bine!“

Preotul susține că nu a încălcat canoanele bisericeşti venind îmbrăcat în acest fel. În plus, la slujba de înmormântare, el le-a cerut participanţilor să stea la distanţă unii de alţii şi să poarte mască de protecţie, în aer liber.

Creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectări

Autorităţile au anunţat, miercuri, un număr de 1.189 de cazuri noi de coronavirus şi 30 de decese. Numărul de cazuri raportate de la începutul epidemiei depăşeşte 48.000 în România.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), până miercuri, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.446 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 3.870 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor făcute la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 643 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Peste 2.200 de decese din cauza COVID-19, în România

Până miercuri, 2.269 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

De marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00, au fost înregistrate 30 de decese. Este vorba de 15 bărbaţi şi 15 femei, pacienţi internaţi în spitalele din Botoşani, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Timiş, Vâlcea, Vrancea, Ilfov şi Bucureşti.

Dintre acestea, trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, cinci la categoria de vârstă 50-59 ani, nouă decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi două decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 30 de decese înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.960. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 357 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.131.699 de teste. Dintre acestea 21.135 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.127 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.008 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 30 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 28 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`