Prima pagină » Actualitate » Un preot a uitat un teanc de bani pe capota maşinii. Află despre ce sumă este vorba
Un preot a uitat un teanc de bani pe capota maşinii. Află despre ce sumă este vorba

Un preot a uitat un teanc de bani pe capota maşinii. Află despre ce sumă este vorba

02 nov. 2024, 08:00,
în Actualitate

Un preot din București a uitat mii de lei pe capota unei mașini, însă norocul i-a surâs deoarece banii i-au fost înapoiați de o familie din Baia Mare, care au apelat poliția. Gestul i-a impresionat pe pelerini și pe reprezentanții Patriarhiei.

Un preot bucureștean era cât pe ce să piardă cei 2.500 de lei pe care îi avea, deoarece i-a uitat pe capota mașinii sale, ce se afla în parcarea de pe Dealul Mitropoliei. Totuși, norocul i-a surâs bărbatului, deoarece banii au fost recuperați, în cele din urmă, datorită unei familii din Baia Mare.

Un preot din București a fost salvat de o familie din Baia Mare

Familia din Baia Mare, venită pe Dealul Patriarhiei pentru a aprinde o lumânare, în contextul pelerinajului Sfântului Dimitrie, a văzut un teanc de bani pe o mașină, așa că au decis să îi înapoieze proprietarului. Fiindcă nu știau cine a pierdut banii, s-au hotărât să sune la numărul unic de urgență 112 pentru a rezolv această problemă.

„Nu știam dacă e semn sau e o încercare sau, mă rog, orice mi-a trecut prin cap. Era un număr de telefon afișa pe parbrizul mașinii, însă am considerat că cel mai firesc și moral ar fi să sesizez poliția. Era un un preot, atunci am realizat”, spune familia.
Preotul a declarat că a uitat banii pe respectiva mașină, deoarece vorbea la telefon și a fost prins în discuție.
„Am închis, mă sunase cineva, m-am luat cu discuția și am uitat”, a explicat acesta.

Atât pelerinii, cât și reprezentanții Patriarhiei Române, au fost impresionați de gestul familiei, care putea pur și simplu să își însușească banii. Un martor aclamă gestul familiei, și își transmite felicitările și aprecierile.

Polițiștii atrag atenția cetățenilor că fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni, sau cu amendă. De asemenea, ei recomandă ca în cazul în care pierdem bani sau bunuri, precum și dacă găsim pe stradă un bun, să apelăm numărul de urgență 112 și să nu atingem obiectul, pentru a nu distruge probele, în cazul în care proprietarul a fost tâlhărit sau furat.

„Este datoria fiecăruia dintre noi să ajutăm la recuperarea bunurilor pierdute. Un gest creștin frumos și semnul unei educații d săvârșite, iar persoana în cauză care a acționat astfel merită felicitări și apreciere”, a spus un martor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`