Prima pagină » Actualitate » Un polițist, îngerul păzitor al pacienților de la Matei Balș. Deși era internat din cauza infecției cu COVID-19 ajutat la evacuarea a 97 de pacienți
Un polițist, îngerul păzitor al pacienților de la Matei Balș. Deși era internat din cauza infecției cu COVID-19 ajutat la evacuarea a 97 de pacienți

Un polițist, îngerul păzitor al pacienților de la Matei Balș. Deși era internat din cauza infecției cu COVID-19 ajutat la evacuarea a 97 de pacienți

29 ian. 2021, 20:34,
Antonia Ceausu în Actualitate

Din ce în ce mai multe informații în legătură cu incendiul care a izbucnit la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. Adina Anghelescu, jurnalista de investigații a făcut declarații de ultimă oră în legătură cu această tragedie. Conform informațiilor sale, un pacient, polițist din cadrul serviciului de investigaţii criminale, a sărit în ajutorul cadrelor medicale care se aflau la fața locului să evacueze 97 de pacienți, înainte ca situația să degenereze.

Conform surselor, se pare că incendiul ar fi fost declanșat de o defecțiune localizată la instalația electrică. Potrivit declarațiilor făcute anchetatorilor de către angajații instituției medicale, în spațiul care a fost acaparat de flăcări nu se afla nicio aerotermă.

După izbucnirea incendiului 103 pacienți care erau spitalizați au fost îngrijiți de două zeci de cadre medicale pe timpul nopții. 97 dintre pacienți au fost inițial evacuați de către cadrele medicale dar și prin mobilizarea autorităților de urgență. Aceștia au fost transportați la alte spitale din Capitală. Printre salvatori se numără și un polițist care se afla internat în unitatea medicală.

„Pe unul dintre ei, care era la etaj internat tot cu COVID-19, care a fost externat astăzi de dimineaţă, poliţist de la serviciul de investigaţii criminale. Am înţeles că prima lui intenţie a fost să se arunce pe geam dar şi-a dat seama că nu are sens, că fumul venea de jos şi era ilogic să facă acest demers.

Pe urmă în fracţiuni de secundă am înţeles că s-a alăturat medicilor şi asistentelor care voiau să salveze oamenii. Şi el a ajuta foarte mult la cărarea pacienţilor. El a fost externat şi se află într-o stare mai bună”, a spus Adina Anghelescu.

Raed Arafat, după incendiul de proporții: „Au fost trimise de la început mai multe echipaje”

Raed Arafat, secretar de stat MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut primele declarații la scurt timp după producerea incendiului.

Acesta a clarificat câteva detalii despre nefericitul eveniment și a dezvăluit faptul că autoritățile au fost non-stop în contact pe perioada acțiunilor desfășurate la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.

”La ora 05:05 a fost făcut apelul la 112, iar la ora 05:13 a sosit primul echipaj, care a anunțat care este situația. Au fost trimise de la început mai multe echipaje. La ora 05:14 a fost declanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din parte ISU-B-IF, adică pompierii și SMURD, din partea Floreasca, partea medicală, bineînțeles și serviciul de ambulanță și din partea poliției și jandarmeriei, care a participat la intervenție.

De la început au fost informați, ministrul MAI și cel al Sănătății și la acest moment la Centrul de Coordonare de la Ministerul de Interne se află domnul ministru Bode, care urmărește și este în legătură cu noi”,a transmis Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024