Un polițist de 39 de ani din Roman, Neamț, s-a sinucis, luni după-amiază, 18 martie, în timpul serviciului. Era testat psihologic, apt, în termen, fiind angajat din sursă externă în urmă cu șapte ani, notează Mediafax.
Polițiștii din Roman au fost sesizați de către o femeie că soțul ei s-ar fi sinucis în imobilul comun.
Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, era polițist în cadrul Biroului Rutier Roman, fiind în timpul serviciului.
Acesta era testat psihologic, apt, în termen, fiind încadrat din sursă externă, la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, din data de 16 ianuarie 2017.
„La acest moment, se desfășoară activități de cercetare la fața locului, pentru a se stabili cauzele și circumstanțele care au dus la producerea acestui eveniment nefericit”, transmite IPJ Neamț.
Un tânăr s-a sinucis în arestul IPJ Dolj
Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Craiova, s-a sinucis în arestul din cadrul IPJ Dolj, după ce anterior evadase și a fost prins. Vineri seara, în jurul orei 20.00, un tânăr de 28 de ani, din Craiova, aflat în starea legală de reținere și față de care instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă, în timpul escortării către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a sărit din autospeciala de poliție, scopul fiind de a evada.
Acesta a fost prins imediat de polițiști și încarcerat. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la evadare.
„Ulterior, în jurul orei 20.43, polițiștii Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj s-au sesizat cu privire la faptul că tânărul a fost găsit spânzurat. Polițiștii au început imediat manevrele de resuscitare, la fața locului fiind solicitată o ambulanță. Și după sosirea cadrelor medicale a fost continuată resuscitarea, din nefericire fiind constatat decesul tânărului”, transmite, sâmbătă, Poliția Dolj.
Cercetările au fost preluate de către un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.
Cred ca stiti ca exista o rata mai mare a cazurilor de suicid in randul barbatilor, decat la femei.
Saracii nu sunt obisnuiti sa fie ascultati, sa-si exprime supararile, nu indraznesc sa fie vulnerabili, fiindca “tre’ sa fii barbat”.
Noi, femeile, plangem des, si usor. Aproape din orice. In plus, beneficiem de atentia barbatilor toata viata. Dar ei? Pe ei cine îi observa? Cine le dă atenție ?