Un polițist de frontieră, din Vaslui, s-a sinucis cu flexul după ce a scăpat de Coronavirus. Bărbatul a apelat la acest gest șocant când nimeni nu se aștepta la asta. Acesta a fost descoperit în casa cu gâtul tăiat.
El trecea printr-o depresie cruntă după tratamentul anti-coronavirus.
Un polițist de frontieră s-a sinucis
Abia se vindecase de infecția cu virusul Sars-Cov-2, iar apropiații consideră că această experiență l-au adus în ipostaza de a-și pune capăt zilelor. În vârstă de 43 de ani, bărbatul a fost descoperit în casa sa cu gâtul tăiat. Din primele informații se pare că polițistul se lupta cu o depresie cruntă în urma tratamentelor pe care le-a urmat pentru coronavirus.
Desi în prezent urma un tratament pentru anxietate, medicația nu l-a salvat, ba chiar l-a împins și mai mult spre gestul necugetat. Costel Hotnog era din Ranceni, nu era casatorit si nu avea copii.
Ce spun autoritățile
Un polițist de frontieră s-a sinucis cu flexul după ce a scăpat de Coronavirus. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au anunțat că „nu sunt suspiciuni în privința decesului”, potrivit Adevărul.
Vasluianul a fost descoperit în casa chiar de sora sa. Bărbatul era agent de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Berezeni, județul Vaslui.
Polițistul de frontieră stătea în aceeași curte cu părinții lui, iar în această seară fatidică urma să plece alături de o rudă pentru a vinde câteva animale. Apropiații au văzut că bărbatul nu dă niciun semne și că nu pot da nicicum de el, așa că au intrat în casă. Oamenii au făcut o descoperire macabră: l-au găsit pe agent pe pat, într-o baltă de sânge, cu flexul care încă în funcțiune pe podea.
Un asistent medical din Oradea s-a sinucis, după ce a aflat că are COVID-19
Un asistent medical din Oradea a hotărât să încheie socotelile cu viața după ce a aflat că are COVID-19. Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost găsit spânzurat în locuinţă în după-amiaza zilei de 30 octombrie.
Asistentul medical lucra în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea. Acesta a fost descris de colegi ca fiind un om bun, care mereu sărea în ajutorul tuturor.
Apropiații și-au exprimat regretul și mesajele de condoleanțe prin intermediul rețelelor sociale.
„Un om şi un coleg extraordinar”, „Un optimist, întotdeauna cu un zâmbet, cu o vorbă bună”, „Ne vă lipsi, dar îl vom simți aproape pt totdeauna” – sunt unele dintre mesajele postate.
Psihologul Mirela Zivari crede că în spatele pandemia de coronavirus există şi o epidemie psihică
Multe persoane ajung să fie din ce în ce mai afectate de noul coronavirus și pe plan emoțional. Exact că în cazurile prezentate precedent, mulți aleg să își încheie socoteala cu viața din cauza depresiei cauzate de SARS-COV-2.
Mirela Zivari crede că în spatele pandemia de coronavirus există şi o epidemie psihică
„În spatele epidemiei de Sars-COV-2 există şi o epidemie psihică şi foarte multe cazuri de suicid în rândul cadrelor medicale, nu numai în România, ci în întreaga lume. E vorba de persoane care au, cu siguranţă, o vulnerabilitate, şi care în urma expunerii continue la o situaţie de stres – pentru că lupta cu virusul se vede altfel din interiorul sistemului medical – pot ajunge la un astfel de gest. Sunt puţine informaţii despre istoricul medical al asistentului de la Radiologie, cu siguranţă sunt elemente în plus cunoscute doar de familie şi de apropiaţi, dar ar trebui să ne îngrijoreze faptul că în ultimele luni asistăm la formarea de noi tabere, care ajung să blameze medicii, asistenţii medicali, infirmierii, oamenii care lucrează zi de zi în condiţii foarte greu de suportat (…)
Oamenii din sistemul medical au nevoie de suportul celor din jur, au nevoie de zile libere, pentru că nu şi-au mai luat concediu de 7 luni. E nevoie să li se asigure consiliere psihologică şi să fie ascultaţi (…)