Prima pagină » Actualitate » Un polițist a primit o mită de 1 milion de de euro pentru a clasa un dosar penal
Un polițist a primit o mită de 1 milion de de euro pentru a clasa un dosar penal

Un polițist a primit o mită de 1 milion de de euro pentru a clasa un dosar penal

10 mai 2022, 12:32,
BZI.ro, în Actualitate

Un poliţist a fost condamnat la cinci ani și şase luni de închisoare pentru că a primit o mită de un milion de euro. Omul legii trebuia să claseze dosarul penal al unui om de afaceri care era acuzat de înșelăciune.

La polul opus sunt mai mulţi oameni ai legii care au refuzat mită. Este și cazul unui agent de poliție din Alba Iulia care a refuzat 12.000 de euro. Totul s-a întâmplat în momentul în care un hoț a sustras dintr-o locuință suma de 100.000 de euro. Un polițist l-a oprit în trafic pe individ, și pentru a scăpa, inculpatul a vrut să îi ofere suma de bani menționată mai sus.

Un poliţist a primit mită de 1 milion de euro

Conform datelor existente din dosar, poliţistul care a primit mită de 1 milion de euro era ofițer la poliția judiciară din cadrul IGPR. Tribunalul București l-a condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare. Totul a pornit din momentul în care un om de afaceri i-a oferit banii pentru a clasă un dosar penal. Decizia nu este definitivă dar contopește mai multe pedepse. Complicele din dosar a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Așadar, conform magistraților, Marius Aurelian Fleancu a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare pentru divulgarea unor informații neautorizate, 3 ani pentru trafic de influență dar și 4 ani și 5 luni de închisoare pentru luare de mită. În schimb, Cristian Ploaie, ofițerul de poliție amintit mai sus a primit o condamnare de 5 ani și 6 luni pentru că ar fi cerut 1 milion de euro pentru a clasă un dosar în care era investigat un afacerist pentru infracțiunea de înşelăciune.

Omul legii a mai susţinut că banii vor fi împărţiţi și cu procurorul de caz, dar și cu un procuror șef de secție de la Parchetul General.

Mai mulți poliţişti au refuzat mita

Totuși, sunt și cazuri în care poliţiştii refuză mita. De exemplu în urmă cu 1 an pe raza judeţului Iași un individ a fost trimis în judecată după ce a încercat să ofere mită unui poliţist. Anchetatorii ieșeni au precizat faptul că Ioan Micuțaru a intrat în atenția lor la finele anului trecut. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au susținut că, atunci, șoferul ar fi încercat să-i dea șpagă unui om al legii.

”Pe data de 29 decembrie 2020, inculpatul i-a dat, în mod direct, pentru sine, unui agent de Poliție din cadrul Biroului Rutier Pașcani, suma de 100 de lei. Această sumă a fost remisă în legătură cu urgentarea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, constând în efectuarea într-un scurt timp a controlului asupra actelor personale și ale auto, asupra ansamblului de vehicule condus de acesta. ” transmiteau procurorii la acea vreme.

Oricum, cazul poliţistului care a luat mită de 1 milion de euro este unic. Nu se cunosc informații că ar fi existat mite mai mare decât această sumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *