Prima pagină » International » Un polițist a fost dat afară pentru că a ‘salvat’ 180 kg de brânză de la locul unui accident
Un polițist a fost dat afară pentru că a 'salvat' 180 kg de brânză de la locul unui accident

Un polițist a fost dat afară pentru că a ‘salvat’ 180 kg de brânză de la locul unui accident

03 iul. 2024, 14:30,
BZI.ro, în International

Un polițist a crezut că face mare brânză când s-a gândit ‘să salveze’ 180 de kilograme de brânză de la locul unui accident unde a mers să facă o cercetare la fața locului. Brânza din camionul răsturnat l-a făcut însă pe bărbat să își piardă locul de muncă.

Un ofiţer german de poliţie şi-a pierdut locul de muncă după ce a furat aproximativ 180 de kilograme de brânză cheddar dintr-un camion răsturnat după un accident rutier, transmite marţi DPA, titrează Agerpres.

Curtea Administrativă Superioară a landului Renania-Palatinat (sud-vestul Germaniei) a respins marţi apelul făcut de poliţist, păstrând decizia deja pronunţată.

Polițistul și-a însușit brânză, deși a spus că el nici nu consumă

Poliţistul era angajat la poliţia de autostradă şi ar fi trebuit să securizeze locul în care s-a produs accidentul rutier, conform instanţei. Însă el a condus un microbuz al poliţiei până în apropierea camionului răsturnat şi i-a solicitat unui angajat al unei companii ce debarasa materialele de pe autostradă să-i dea câteva pachete cu brânză.

În total, poliţistul a părăsit locul accidentului cu 9 pachete de brânză cheddar, fiecare cântărind 20 de kilograme, în valoare totală de 554 de euro.

„Acuzatul a dus o parte dintre pachetele de brânză la biroul poliţiei”, conform instanţei. Se poate presupune că a păstrat nişte brânză pentru el, familia şi prietenii săi.

În apel, ofiţerul de poliţie a invocat faptul că practic brânza nu avea nicio valoare şi că a dorit să o salveze de la distrugere. El a precizat că în ceea ce-l priveşte, nu mănâncă deloc brânză cheddar.

Instanţa a avut însă o perspectivă diferită: poliţistul a comis un furt în timp ce se afla la datorie, în uniformă şi cu arma din dotare.

„Prin acest comportament, acuzatul a afectat grav reputaţia forţei de poliţie”, conform comunicatului curţii de justiţie.

Este irelevant dacă brânza avea o valoare de piaţă mică, mai precizează instanţa, adăugând că era de datoria poliţistului de prevină orice furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *