Prima pagină » Titlurile zilei » Un polițist a fost condamnat pentru că s-a apărat de un individ care venise să-l lovească în cap cu toporul! A făcut preinfarct în sala de judecată după ce a aflat sentința! Agentul dă vina pe magistrați pentru necazurile prin care trece! (Exclusiv)
Un polițist a fost condamnat pentru că s-a apărat de un individ care venise să-l lovească în cap cu toporul! A făcut preinfarct în sala de judecată după ce a aflat sentința! Agentul dă vina pe magistrați pentru necazurile prin care trece! (Exclusiv)

Un polițist a fost condamnat pentru că s-a apărat de un individ care venise să-l lovească în cap cu toporul! A făcut preinfarct în sala de judecată după ce a aflat sentința! Agentul dă vina pe magistrați pentru necazurile prin care trece! (Exclusiv)

27 feb. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Un agent de Poliție Locală a ajuns în stare destul de gravă la spital, după un preinfarct suferit chiar în sala de judecată. Costică Ivu spune că întreaga situație în care se afla este din vina magistraților. Bărbatul a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni, în contextul în care el susține că nu a făcut altceva decât să se apere. Costică Ivu a fost luat de un echipaj SMURD dintr-o sală de judecată a Curții de Apel Bacău. Avocatul său, ieșeanul Sorin Dimitriu, afirmă că nu s-a mai întâlnit cu o astfel de situație

Incident extrem de grav, într-o sală de judecată din cadrul Curții de Apel Bacău! Un polițist local a suferit un preinfarct, el fiind luat de un echipaj SMURD și transportat de urgență la spital. Incidentul a avut loc în urmă cu două zile, iar agentul Costică Ivu de 46 de ani spune că toate necazurile sale i se trag de la magistrații băcăuani.

„Clientul meu, polițistul local Costică Ivu, este acuzat într-un dosar penal de vătămare corporală. A fost vorba despre un incident de la începutul anului 2016. Înainte de aceasta, un individ a fost prins de două ori la furat în curtea casei inculpaților. O dată, procurorii au decis să nu îl trimită în judecată pe acel individ, pe motiv că prejudiciul era prea mic! Astfel, bărbatul respectiv a fost încurajat, într-un fel, chiar de autorități să își continue activitatea nestingherit. În ianuarie 2016, acesta a mers chiar cu un topor la familia Ivu și a început să amenințe.

La un moment dat, clientul meu a intervenit, pentru a-și apăra tatăl, fost profesor, Ioan Theodor Ivu, în vârstă de 71 de ani. Atunci, agresorul a încercat să îl lovească pe clientul meu cu toporul în zona capului, dar Costică Ivu s-a apărat cu mâna și a căzut la pământ. Ulterior, agresorul a fost dezarmat și ar fi fost lovit cu coada toporului peste picioare”, a declarat avocatul ieșean Sorin Dimitriu, cel care îl reprezintă pe Costică Ivu.

Un fost profesor, un polițist local și un om de afaceri, acuzați că ar fi vătămat un individ

Avocatul ieșean a mai susținut că, în urma incidentului, Costică Ivu, de meserie polițist local, tatăl său, Ioan Theodor Ivu, fost profesor, dar și fratele lui Costică, Ioan Ivu, om de afaceri, au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, pentru vătămare corporală.

„Cetățeanul care a sărit cu toporul a ajuns să fie considerat victimă! Acesta și-a scos cumva un certificat medico-legal de vreo 100 de zile de îngrijiri medicale, considerându-se că acesta ar fi suferit o fractură de picior în urma incidentului. Astfel, clientul meu și rudele sale au fost condamnate la prima instanță, respectiv la Judecătoria Moinești. Ulterior, omul de afaceri Ioan Ivu a ajuns la o înțelegere cu cel considerat parte vătămată. Așadar, acesta din urmă a precizat că nu mai dorește să se judece cu Ioan Ivu”, a adăugat avocatul Sorin Dimitriu.

Potrivit acestuia, sentința emisă de prima instanță a fost contestată, astfel că dosarul a ajuns pe mesele judecătorilor de la Curtea de Apel Bacău.

„La ultima ședință, pe 24 februarie 2021, noi am propus o serie de probe, expertize, dar nu am fost ascultați de magistrați, care erau vădit grăbiți să încheie procesul penal… Când a văzut acest lucru, clientul meu, Costică Ivu, care este polițist local, a suferit un preinfarct. Acesta a fost luat din sala de judecată de un echipaj SMURD și transportat la spital. Medicii au spus că a fost vorba despre un preinfarct! Și în acest moment, Costică Ivu este internat în spital”, a subliniat ieri avocatul ieșean Sorin Dimitriu.

„Ce fel de Justiție este asta?!”

Avocatul susține că toate problemele clientului său au început cu acest proces penal.

„Ce fel de Justiție e asta?! Vine cineva cu un topor, eu mă apăr și tot eu sunt cel trimis în judecată! Păi, unde este legitima apărare?! Sau e un concept expirat?! Înainte de a veni cu un topor să mă amenințe și să mă lovească, individul respectiv mai este și prins la furat în curtea mea! În ce lume trăim?! Și de ce ne mai batem cu pumnul în piept că facem Justiție?!”, a încheiat avocatul ieșean Sorin Dimitriu.

La rândul său, clientul acestuia a susținut că totul i se trage de la magistrați.

„Totul e din vina magistraților! Păi, el vine, ne amenință, eu încerc să îl opresc, el vrea să mă lovească cu toporul în cap, eu mă apăr cu mâna, cad la pământ și tot eu sunt cel trimis în judecată. El a venit de mai multe ori la furat în curtea casei noastre. A fost prins doar de două ori. Procurorii și judecătorii nu au vrut să ascult, nu au vrut să audă… De asta am suferit un preinfarct! De ce nu se cere cazierul lui, să vadă câte dosare are, să vadă pentru ce fapte a fost cercetat?! Este normal ca o astfel de persoană să fie ținută în brațe de procurori, de judecători?!”, a afirmat ieri Costică Ivu.

Procurorii au constatat că partea vătămată a sărit cu toporul

Anchetatorii din județul Bacău au afirmat că incidentul dintre cei patru bărbați a avut loc la începutul anului 2016.

„Pe 20 ianuarie 2016, în jurul orei 14:30, inculpații Ioan Theodor și Costică Ivu, aflați într-o stare puternică de tulburare determinată de conduita persoanei vătămate N.E., au lovit-o pe aceasta cu pumnii, picioarele și cu un topor, cauzându-i leziuni ce au necesitat 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru echimoze, hemoragie subconjunctivală, plăgi contuze, 16 – 18 zile de îngrijiri medicale pentru oase nazale și 95 – 100 de zile de îngrijiri medicale pentru fractură tibie.

 

În aceeași zi, după aproximativ 15 – 20 de minute, inculpatul Ioan Ivu a lovit persoana vătămată în zona spatelui, în timp ce aceasta era căzută la pământ, fără a se putea stabili în mod concret și distinct un număr de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare. Pentru a reține această situație de fapt, instanța are în vedere, în primul rând, declarația martorului ocular care a indicat, atât cursul urmării penale, cât și în cursul judecății, că, pe 20 ianuarie 2016, a transportat cu mașina personală până în satul Băsești, pe inculpați și, oprind în fața casei numitului T.E., a rămas să mai stea de vorbă cu Ioan Theodor Ivu.

În continuare, a menționat că a văzut-o pe partea vătămată când a ieșit din curtea casei sale cu un topor în mână și a început să-i adreseze injurii și amenințări inculpatului Ioan Theodor Ivu, după care cei doi s-au prins de haine și au început să se împingă. A adăugat că, la scurt timp, a venit și inculpatul Costică Ivu și a început să lovească cu pumnii persoana vătămată, a apucat-o de spate, de gât, iar inculpatul Ioan Theodor Ivu a luat toporul de pe jos și a lovit-o cu muchia peste picior de mai multe ori.

Martorul a arătat, în plus, că persoana vătămată a intenționat să îl lovească pe inculpatul Costică Ivu cu toporul în cap, lovitură barată cu mâna de acesta din urmă, aspect ce nu a fost relatat de primii doi martori, dar nici negat în vreun fel în cauză de persoana vătămată, astfel că urmează să rețină această împrejurare ca fiind veridică”, au afirmat magistrații băcăuani.

Mai mult, cei trei au fost obligați să îi achite lui N.E. suma de 10.000 de lei, drept daune morale.

„Instanța dispune restituirea către proprietar, persoana vătămată N.E., a toporului folosit la săvârșirea infracțiunii”, au precizat judecătorii.

Pe de altă parte, membrii familiei Ivu au afirmat că, în trecut, partea vătămată a intrat de mai multe ori în gospodăria lor, pentru a fura diverse bunuri.

Condamnați pentru că l-ar fi lovit pe cel care ieșise cu toporul

În urma incidentului, procurorii i-au trimis în judecată pe cei trei bărbați din familia Ivu, pentru vătămare corporală. De altfel, magistrații i-au condamnat pe Ioan Theodor Ivu la 2 ani de închisoare, cu suspendare, polițistul local Costică Ivu a primit aceeași pedeapsă, iar fratele său, omul de afaceri Ioan Ivu, a primit o amendă penală de 2.800 de lei. Ulterior, sentința a fost atacată, dosarul ajungând la Curtea de Apel Bacău.
Incidentul din sala de judecată, din urmă cu două zile, a fost confirmat de reprezentanții instanței. Contactat telefonic ieri de reporterii cotidianului „BZI”, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Bacău a confirmat că polițistul local Costică Ivu a fost luat de medici în timpul ședinței.

„Din informațiile pe care le dețin, în cadrul unei ședințe de judecată, unui inculpat i s-a făcut rău și a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital. Nu știu ce diagnostic a primit acea persoană sau care a fost cauza. Însă pot să vă spun că dosarul respectiv a rămas în pronunțare, aceasta fiind amânată pentru data de 10 martie 2021”, a declarat ieri judecătorul Cătălin Șerban, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *