Prima pagină » Actualitate » Un polițist a decedat de coronavirus
Un polițist a decedat de coronavirus

Un polițist a decedat de coronavirus

14 iun. 2020, 09:37,
în Actualitate

Șeful de post din Ipotești, infectat cu noul coronavirus a decedat. Polițistul, în vârstă de 49 de ani a fost internat pe data de 28 mai. Pentru ca starea s-a înrăutățit, medicii au decis să-l transfere la București.

Virusul a fost transmis și adjunctului său care mai departe a transmis virusului în întreaga familie: soției, celor doi fii și nepoatei.

Coronavirusul este încă foarte prezent în România

Ieri, 13 iunie 2020, un număr de 31 de muncitori pakistanezi din campusul de la Vădeni au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru COVID-19, au informat, sâmbătă seara, reprezentanţii Prefecturii Brăila.

„Rezultatele testelor efectuate ieri, 12 iunie, de la muncitorii pakistanezi din campusul de la Vădeni, au sosit astăzi (sâmbătă n.r.) şi se prezintă astfel: 31 teste pozitive, un rezultat neconcludent (va fi reanalizată proba) şi 67 negative. Pacienţii infectaţi sunt internaţi în spital”, a anunţat Prefectura Brăila.

Un poliţist de frontieră diagnosticat cu COVID-19

Un poliţist de frontieră diagnosticat cu COVID-19. Numărul angajaţilor MAI din Dolj infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 30

Un poliţist de frontieră de la Bechet a fost diagnosticat, marţi, cu infecţie cu SARS -COV2. Bărbatul ar fi luat virusul de la o colegă de serviciu cu care făcea naveta, dar care nu avea simptome ale bolii, spun surse locale.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Dolj, 12 poliţişti care au intrat în contact cu bărbatul diagnosticat cu COVID-19 au fost scoşi din misiuni şi sunt în izolare. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

“ Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a dispus readaptarea dispozitivului cu poliţişti de frontieră din cadrul celorlalte ture de serviciu, astfel încât să se poată executa misiunile specifice de supraveghere şi control. Totodată urmează să se efectueze decontaminarea sediului sectorului şi a autovehiculelor din dotare.”, anunţă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Dolj.

În acest moment, se află 22 de jandarmi şi 2 poliţişti internaţi în spital. Șase jandarmi de la Gruparea Mobilă Craiova au fost deja externaţi, iar 12 poliţişti de frontieră se află în autoizolare la domiciliu.

Aproximativ 140 de angajaţi MAI din Dolj, Olt şi Vâlcea au fost testaţi pentru COVID-19.

Cazuri Covid-19 în România

Până ieri, 13 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.635 au fost declarate vindecate și externate.

Până ieri, 1.394 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 12.06.2020 (10:00) – 13.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 14 decese (5 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, București, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 275 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 171 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.024 de  persoane. Alte 100.582 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 552.670 de teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`