Prima pagină » Local » Un plan criminal a fost pus la cale de un bunic din Iași! A vrut să își omoare mama și fratele fără nicio urmă de regret: „Vă dau foc la casă și am plecat”
Un plan criminal a fost pus la cale de un bunic din Iași! A vrut să își omoare mama și fratele fără nicio urmă de regret: „Vă dau foc la casă și am plecat”

Un plan criminal a fost pus la cale de un bunic din Iași! A vrut să își omoare mama și fratele fără nicio urmă de regret: „Vă dau foc la casă și am plecat”

02 nov. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un plan criminal a fost pus la cale de un bunic din Iași! De la o ceartă în familie, acesta a vrut să își omoare mama și fratele fără nicio urmă de regret, aruncând o brichetă aprinsă după ce a dat drumul la gazul dintr-o butelie

Constantin Anastasiei are 64 de ani și de câțiva ani se mutase în casa părintească alături de mama lui, în vârstă de 91 de ani, și fratele de 52 de ani, pentru că și-a vândut imobilul pe care îl deținea. Într-o seară, cei trei s-au certat, iar Constantin a vrut să îi omoare, punând la cale un plan diabolic.

„Vă dau foc la casă și am plecat”, le-a spus Constantin Anastasiei persoanelor vătămate în ziua în care avea să se întâmple nenorocirea.

A vrut să își omoare mama și fratele fără nicio urmă de regret

Cele mai dese certuri aveau loc între cei doi frați, intervenind de multe ori și mama lor, care era nemulțumită de faptul că Constantin bea foarte mult alcool și nu contribuia la îngrijirea gospodăriei.

„În dimineața zilei de 25.09.2022 (duminică), după terminarea programului de lucru, inculpatul s-a deplasat spre localitatea de domiciliu, unde a ajuns în jurul orei 07.00. Inculpatul a mers la un bar, unde în compania unui coleg de muncă a consumat, potrivit propriilor susțineri, aproximativ 100-200 ml vodcă. Pe parcursul zilei de 25.09.2022, inculpatul a fost de mai multe ori la magazinul situat în apropierea locuinței sale, unde a consumat băuturi alcoolice, ultima dată revenind acasă în jurul orei 21.00.

La întoarcerea la domiciliu, inculpatul a intrat în anexa unde se afla mama sa şi a încercat să o convingă pe aceasta să îi permită să construiască soba în camera ocupată de el. Fiindcă persoana vătămată a manifestat în continuare dezacordul cu privire la doleanța inculpatului, acesta din urmă a devenit agitat, persoana vătămată i-a cerut să nu mai facă scandal pentru că îl aud vecinii. După ce i-a cerut inculpatului să înceteze scandalul, acesta din urmă a părăsit încăperea, persoana vătămată rămânând în anexă, alături de mama sa, pentru a o proteja în caz că inculpatul îşi va face din nou apariţia.

În acest context, pe fondul stării de nervozitate determinate de refuzul primit din partea persoanelor vătămate cu privire la construirea sobei în camera pe care o ocupa, stare de iritaţie potenţată de consumul de alcool, inculpatul a ieșit din încăperea unde au rămas mama şi fratele său, a mers în holul în care se aflau aragazul şi butelia cu gaz, a desfăcut butelia de la aragaz, apoi a transportat-o în holul din faţa «camerei de curat» – unde ar fi dorit să construiască soba. Acolo, inculpatul a dat drumul la gazul din butelie, apoi, folosindu-se de o brichetă, a dat foc unor materiale textile, după care a părăsit curtea imobilului, deplasându-se către centrul comunei”, au declarat anchetatorii.

Bunicul diabolic își va petrece bătrânețea în spatele gratiilor

Constantin Anastasiei a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor asupra unui membru din familie și a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

„În temeiul art. 423 din Codul de procedură penală, desființează în parte sentința apelată și în rejudecare: Majorează pedeapsa închisorii aplicate inculpatului Anastasiei Constantin de la 21 de ani închisoare la 25 de ani închisoare. În temeiul art. 424 alin. 3 din Codul de procedură penală, deduce în continuare din durata pedepsei de executat, așa cum a fost majorată, durata măsurii arestării preventive de la data de 12.05.2023, la zi”, se arată în hotărârea din data de 31 octombrie 2023.

Iată că un bărbat care a vrut să își omoare mama și fratele își va petrece bătrânețea în spatele gratiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *