Prima pagină » Titlurile zilei » Un pilot de curse a deschis, la Iași, o pistă de karting! Peste 3 milioane de euro a fost investiția: „Avem un circuit premium, de ultimă generație” – FOTO

Un pilot de curse a deschis, la Iași, o pistă de karting! Peste 3 milioane de euro a fost investiția: „Avem un circuit premium, de ultimă generație” – FOTO

25 dec. 2023, 02:00, 9 ,
Aleksandra SISMANOVIC în Titlurile zilei

Pilotul de curse român Robert Vișoiu deține patru piste de karting, două în București, una în Cluj-Napoca și acum a construit una și în Iași

Robert Vișoiu, pilot de curse în Formula 2, a deschis, la Iași, o afacere cu o pistă de karting în Zona Industrială, pe Calea Chișinăului, nr.132. Deoarece afacerea prosperă, Robert Vișoiu a ales să-și dezvolte proiectul intitulat „VMAX Karting” în mai multe orașe din România. Tânărul deține patru piste de karting, două în București, una în Cluj-Napoca și una recent deschisă în Iași. Suprafața acesteia este de 5.000 de metri pătrați. În prezent, au fost aduse 34 de karturi, iar prețul unuia este de 15.000 de euro. Afacerea din Iași este condusă de managerul Andrei Alexandru.

„Noi am încercat să vânăm centrele universitare, orașele cu un potențial financiar bine dezvoltat, iar Iașul a fost a doua variantă. Prima variantă a fost Clujul datorită prețurilor mari și a reputației orașului. Am investit aproximativ 3 milioane de euro doar în zona Iașului pentru această locație. Acești bani i-am investit într-un circuit construit de o firmă din Italia, specializată în acest domeniu de construcție a pistelor la nivel mondial. Avem un circuit premium, de ultimă generație, cu sisteme de siguranță foarte avansate. Doar circuitul reprezintă o treime din investiție, karturile fiind a doua investiție imensă. Avem 34 de karturi, prețul unuia fiind de 15.000 de euro”, a spus Andrei Alexandru, managerul pistei de karting din Iași.

Pilotul de curse a tras mulți clienți din Iași

Afacerea a fost deschisă pe 24 noiembrie 2023, iar ieșenii par încântați de noul proiect. Numărul ridicat de clienți a depășit așteptările inițiale. Managerul locației susține că activitatea a devenit populară.

„Acest proiect a fost foarte bine primit în Iași, oamenii fiind entuziasmați. Abia am avut timp să respirăm de când am deschis. Noi am crezut că este acel entuziasm de moment, fiind un loc nou, oamenii sunt curioși să vadă ce se întâmplă. Am avut plăcerea să observăm ca s-a menținut acest nivel ridicat de clienți zilnic. De obicei, fluxul mare de clienți este în weekend, doar că, de când am deschis, e weekend în fiecare zi aici, la pistă. Noi credem că are un potențial foarte mare afacerea noastră și mai ales aici, în Iași. S-a demonstrat deja în celelalte orașe că este un business de succes”, a mai zis Andrei Alexandru.

De asemenea, gama variată de prețuri pare să nu-i alunge pe ieșeni, ci dimpotrivă, le stârnește mai mult curiozitatea. O sesiune de circuit durează 8 minute și costă 80 de lei. Pentru fanii curselor de Formula 2 există și diferite pachete pe care le pot achiziționa.

O afacere cu karturi a fost deschisă, la Iași, pe 24 noiembrie, de tânărul pilot de curse din Formula 2, în vârstă de 27 de ani. Robert Vișoiu se bucură de un real succes al businessurilor sale cu piste de karting, pe care le-a înființat în cele patru mari orașe din România.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *