Prima pagină » National » Un pescador care a ieșit în largul Mării Negre a fost dat dispărut. Trei membri ai echipajului au fost găsiți morți
Un pescador care a ieșit în largul Mării Negre a fost dat dispărut. Trei membri ai echipajului au fost găsiți morți

Un pescador care a ieșit în largul Mării Negre a fost dat dispărut. Trei membri ai echipajului au fost găsiți morți

17 mai 2021, 14:57,
Alexandru Ifrim în National

 

În decursul zilei de astăzi, 17 mai 2021, un pescador a fost dat dispărut după ce a ieşit în largul Mării Negre. Trei membrii care se aflau la bordul navei au fost găsiţi morţi în zonele Gura Portiței și Vadu.

Un pescador a fost dat dispărut luni dimineață, nava avea la bord 5 persoane. In zonele Gura Portiței și zona Vadu au fost găsite trei persoane decedate. Autoritățile au declarat că cei 3 erau membri ai echipajului.

Conform ISU Constanța în dimineaţa zilei de luni, 17 mai 2021 a fost dat dispărut un pescador care a ieşit în largul Mării Negre, la bordul navei se aflau 5 persoane iar 3 dintre acestea au fost găsite moarte. Operaţiunea de căutare a pescadorului se face cu o ambarcaţiune Agenţia Romană de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă, un elicopter de la IGAV, un avion venit de la Burgas şi un elicopter de la CNMC.

Submarin care nu a mai ieşit la suprafaţă

Un submarin din Indonezia s-a scufundat în apele Oceanului Indian, aceasta acctiune este una firească, deoarece aceste nave sunt cunoscute pentru capacitatea de a putea o lungă perioadă de timp sub apă. Însă, de această dată ceva nu a mers cum trebuie iar submarinul şi echipajul nu au mai ieşit la suprafaţă. O trupă specială s-a dus în căutarea submarinului, iar în momentul în care a fost găsit aceştia au constatat că nava era ruptă în 3 şi iar toţi cei 53 de membri ai echipajului au murit.

Submarinul KRI Nanggala 402, s-a scufundat în urma unui exerciţiu militar, acesta era unul dintre cele 5 nave ale Indoneziei. Acesta a dispărut în decursul zilei de miercuri, 21 aprilie 2021 şi la bord se aflau 53 de oameni, nu 40 cum au precizat în prima fază autorităţile. Rezerva de oxigen ar fi trebuit să-i ajungă echipajului până sâmbătă dimineaţa, 24 aprilie 2021. Subarinul a fost găsit la o adâncime de 850 de metri, aceasta fiind o una prea mare decât cea pentru care a fost construit.

O navă s-a blocat pe un canal

În urmă cu aproximativ 2 luni o navă portcontainer s-a blocat pe Canalul Suez din Egipt. Această rută navala este una dintre cele mai aglomerate trasee din lume. Pentru deblocarea canalului au fost nevoie de bărci de salvare, acestea au lucrat din greu pentru a elibera canalul, iar nava care are 400 de metri lungime să-şi continuie cursa. Nava s-a blocat din cauza vântului puternic.

Pentru a nu bloca tot traficul conducerea din Egipt a redeschis vechiul canal pentru toată perioada în care se lucrează la Canalul Suez. În urma acestui accident naval s-au format cozi lungi, reuşind să oprească zeci de nave. Canalul Suez este unul dintre cele mai importante rute navale acesta având anual un număr foarte mare de nave care trec prin el. Acesta face legătura între Marea Mediterană şi Marea Rosie, având un procent de 12% din comerţul global. Această rută este cea mai scurtă legătura dintre Europa şi Asia.

Navă construită în anul 2018 şi operată de către taiwaneză de trasnport Evergreen Marine şi cântăreşte 200.000 de toneNava are o lungime de 700 de metri cât 7 terenuri de fotbal şi o înălţime de 59 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *