Prima pagină » Actualitate » Un pensionar a refuzat decizia de recalculare pentru că ar fi primit prea mulți bani: „Nu-i merit!”
Un pensionar a refuzat decizia de recalculare pentru că ar fi primit prea mulți bani: „Nu-i merit!”

Un pensionar a refuzat decizia de recalculare pentru că ar fi primit prea mulți bani: „Nu-i merit!”

06 sept. 2024, 10:19, 1 ,
în Actualitate

Continuă reacțiile după ce pensionarii au primit deciziile de recalculare a pensiilor. Un pensionar a refuzat decizia de recalculare pentru că ar fi primit prea mulți bani.

Un pensionar a refuzat decizia de recalculare pentru că ar fi primit prea mulți bani

Milioane de pensionari au primit în aceste zile deciziile de recalculare a pensiilor. Nu puțini au fost cei care s-au trezit că au pensii mai mici în urma recalculării. Totuși, sunt și pensionari care consideră că nu merită banii în plus. Unii dintre seniori chiar au mers la Casa de Pensii pentru a refuza suma rezultată din recalculare.

Autoritățile au prezentat bilanțul primelor două săptămâni, după recalculare. Astfel, 60.000 de pensionari sunt nemulțumiți și 3.000 de decizii cu erori vor fi recalculate. Printre aceștia se află și seniori care au mers la Casa de Pensii pentru a refuza banii în plus.

Cele mai multe dintre deciziile de recalculare aveau stagii de cotizare mai mici față de ceea ce au muncit oamenii. În timp ce revolta pensionarilor care au contribuit capătă amploare, Casa Națională de Pensii anunță că a crescut numărul celor care beneficiază de pensii speciale, la aproape 12.000. Cea mai mare pensie de serviciu depășește suma de 25.000 de lei.

Totuși, există pensionari care au reclamat că au primit prea mulți bani în decizia de recalculare. Este și cazul unui bărbat care a mers la Casa de Pensii din București spunând că a avut o sumă prea mare și a cerut revizuirea.

„Am primit și eu hârtia cu decizia de recalculare. În cazul meu, particular, cred că mi s-au acordat niște bani pe care eu nu-i merit. Niște bani necuveniți, în chip firesc, trebuie să îi dai înapoi”, a spus pensionarul.

60.000 de pensionari nemulțumiți de sumele primite după recalculare

La polul opus se află alți 60.000 de pensionari nemulțumiți de sumele primite după recalculare. Aproape 3.000 de decizii vor fi astfel revizuite. Cel mai des printre erorile găsite la cei care au făcut cereri de recalculare este un stagiu de cotizare mai mic.

„Am venit să depună cerere pentru vechimea. Nu mi s-a calculat armata în decizie”, spune un alt pensionar.

„Am ieșit anticipat, mai am doi ani, am 63 de ani şi se iese cu penalizare. Am avut o penalizare de 300 lei la decizia trecută și acum s-a dublat penalizarea, deci am 600 lei și plus. Plus că nu ies socotelile, nu sunt ani…”, spune un alt senior.

O altă femeie a venit pentru pensia soțului său, care a primit mai mulți bani în decizia de recalculare, dar a primit talonul de pensie cu o sumă mai mică.

„Nu corespunde în talon nici măcar numărul de puncte. E mai mic cu 1.000 de lei şi ceva mai puțin pe noul talon, față de pensia recalculată”, spune femeia.

Un bărbat care a lucrat și în Italia așteaptă de doi ani să primească și pensia de acolo, dar se lovește de birocrație. Nici venitul primit de la statul român nu este mulțumitor pentru acesta.

Astfel, un pensionar a refuzat decizia de recalculare pentru că ar fi primit prea mulți bani.

Comentarii
  • usrist-ii, gay-ii, lgbt-istii, globalistii, sorosistii, Iohannis 6 case

    Un pensionar a refuzat decizia de recalculare pentru că ar fi primit prea mulți bani: „Nu-i merit!”

    mare PROST! nu puteai merge „inchis”?

    sa va mai aud pe voi pensionarii ca aveti pensia mica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024