Prima pagină » Local » Un pensionar a declarat război în cartierul Dacia. A bătut doi ieșeni până au ajuns la spital – FOTO
Un pensionar a declarat război în cartierul Dacia. A bătut doi ieșeni până au ajuns la spital - FOTO

Un pensionar a declarat război în cartierul Dacia. A bătut doi ieșeni până au ajuns la spital – FOTO

01 mai 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un pensionar a declarat război în cartierul Dacia și a bătut doi ieșeni până au ajuns la spital. Pe fir au intrat polițiștii care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar vinovatul a ajuns în atenția anchetatorilor

Sorin Constantin Timofte locuiește în Valea Lupului, dar a declarat război în cartierul Dacia împotriva „prietenilor” săi cu care își petrecea tot timpul la cârciumele din oraș. Totul a început pe fondul unui conflict spontan apărut între ei după ce au consumat niște cantități uriașe de alcool. Făptașul a constituit o scenă de groază în cartier după ce parcă și-a ieșit din minți și a început să-i „atace” pe adversari cu pumnii în mai multe zone ale corpului. A ajuns în fața anchetatorilor, dar se pare că a reușit să scape cu basmaua curată.

Un pensionar a bătut doi ieșeni până au ajuns la spital

În urmă cu ceva timp, Sorin Constantin Timofte, pensionar, a decis să își petreacă timpul cu prietenii săi la cârciuma din cartierul Dacia. Cei trei au băut și se simțeau bine, dar dintr-o dată s-a iscat un conflict între ei, iar bărbatul a reacționat în cel mai groaznic mod. S-a ridicat și a început să-i lovească cu pumnii în zona feței, până i-a umplut de sânge.

Cele două victime au sunat la 112 și au cerut ajutor. La fața locului au ajuns polițiștii, dar și o ambulanță care i-a transportat în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași. Ulterior, aceștia au fost examinați la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași și au primit un certificat medico-legal care a prevăzut un număr de 14-16 zile, respectiv 50-55 de zile de îngrijiri medicale de specialitate.

„În jurul orelor 18:50, în timp ce se afla în bar, inculpatul a lovit cu pumnii persoana vătămată şi i-a cauzat leziuni ce au necesitat 14-16 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform concluziilor certificatului medico-legal. Iar în jurul orelor 19:10, în timp ce se afla în fața magazinului, inculpatul a lovit cu pumnii în zona feţei persoana vătămată şi i-a cauzat leziuni ce au necesitat 50-55 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform concluziilor certificatului medico-legal”, au declarat judecătorii Curții de Apel Iași.

A scăpat nevinovat Timofte?!

Sorin Constantin Timofte a fost trimis în judecată sub acuzația de lovire sau alte violențe. Dosarul a stat pe mesele instanței de judecată până a intervenit termenul de prescripție, de 5 ani, iar bărbatul a scăpat de orice pedeapsă, încetând procesul împotriva lui. Singura obligație este să achite părților vătămate sumele de 5.000 de lei, respectiv 10.000 de lei, reprezentând daune morale, iar sumele de 100 și 40 de lei, cu titlu de daune materiale. Între timp, una dintre victime a decedat.

„În baza disp. art. 397, Cod procedură penală, cu referire la disp. art. 1357, civil, admite în parte acţiunea civilă promovată în cauză şi obligă pe inculpat să plătească despăgubiri părţilor civile după cum urmează: suma de 5.100 de lei părţii civile, din care 5.000 de lei cu titlu de daune morale şi 100 de lei cu titlu de daune materiale; suma de 10.040 de lei părţii civile, din care 10.000 de lei cu titlu de daune morale şi 40 de lei cu titlu de daune materiale”, au mai spus anchetatorii în legătură cu pensionarul care a bătut doi ieșeni până au ajuns în spital.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *