Prima pagină » Economic Local » Un parc pentru persoanele cu dizabilități va fi amenajat în Copou! Primăria Iași a semnat cu o firmă din București
Un parc pentru persoanele cu dizabilități va fi amenajat în Copou! Primăria Iași a semnat cu o firmă din București

Un parc pentru persoanele cu dizabilități va fi amenajat în Copou! Primăria Iași a semnat cu o firmă din București

09 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Un nou parc urmează să fie amenajat în zona Copou, pe strada General Toma Dumitrescu. La licitația pentru achiziția lucrărilor de amenajare s-a prezentat o singură societate, cu care s-a semnat și contractul. Spațiul de joacă este destinat mai multor grupe de vârstă

Municipalitatea ieșeană va amenaja un parc pentru persoanele cu dizabilități. Recent, a fost finalizată licitația, fiind declarată câștigătoare asocierea Mag Consulting Project SRL (București) – Premium House SRL (Brașov). Oferta finală are o valoare de 1.721.471 lei, fără TVA, adică 345.000 de euro. Mag Consulting Project SRL este controlată de Oana Alexandru Gheorghe. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 3,5 milioane de lei, profit de 477.710 de lei, datorii de 532.492 de lei, cu un număr de 2 angajați.

„Spațiile de joacă sunt importante pentru dezvoltarea fizică, mentală și creativă a copiilor, acestea reprezintă locuri de întâlnire ale copiilor, de socializare, de învățare în care copiii se obișnuiesc să respecte reguli de joacă sau de politețe. Având în vedere prevederile legislative actuale privind spațiile de joacă, autoritatea contractantă are obligația de asigura spații de joacă și echipamente specifice pentru copiii cu dizabilități care să prezinte siguranță utilizatorilor”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași intenționează să modernizeze mai multe spații de joacă.

Parcul din Copou va fi amenajat pe o suprafață de 1.200 de metri pătrați

Parcul este destinat copiilor din două categorii de vârstă: 3 – 6 ani și 6 – 14 ani.

„Pentru copiii cu dizabilități din municipiul Iași propunem amenajarea cu echipamente de joacă specifice pe terenul în suprafață de 1.200 de metri pătrați. Implementarea acestui proiect conduce la creșterea gradului de siguranță a copiilor cu dizabilități în spațiile de joacă, la crearea unui mediu propice pentru stimularea imaginației, sociabilității, dezvoltării fizice și a abilităților de coordonare motorie. Lucrările de amenajare a spațiului de joacă constau în decopertarea și sistematizarea terenului conform cotelor stabilite prin proiect, montarea echipamentelor de joacă și a echipamentelor de fitness, montarea mobilierului urban: bănci, coșuri de gunoi, amenajarea suprafeței antitraumă”, se arată în descrierea lucrărilor.

Primăria Iași a anunțat și modernizarea pasajului subteran Frumoasa

Totodată, pasajul subteran pietonal Frumoasa va intra în etapa de modernizare, valoarea estimată a investiției fiind de 1 milion de euro. Primăria Iași a finalizat licitația pentru realizarea proiectării. Oferta de 49.500 de lei, fără TVA, aparține societății Capital Vision SRL, din București. Societatea este condusă de Laurențiu și Luciana Alexandra Pavelescu. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 7,5 milioane de lei, profit de 2,7 de milioane lei, datorii de 3,5 milioane de lei, cu un număr de 5 angajați. Expertiza tehnică arată că pasajul are o lungime totală de 40 de metri. Partea pietonală are o lungime de 37,70 de metri. Scările de acces spre strada Libertății au o lungime de 29,95 de metri, iar scările spre stradela Cetățuia au o lungime de 22,65 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`