Prima pagină » Titlurile zilei » Un parc imens va fi amenajat în comuna ieșeană Miroslava. 20 de hectare de teren vor fi transformate în grădini superbe și zone de agrement – FOTO

Un parc imens va fi amenajat în comuna ieșeană Miroslava. 20 de hectare de teren vor fi transformate în grădini superbe și zone de agrement – FOTO

05 ian. 2023, 02:00, 7 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Un parc imens va fi amenajat în Miroslava, după ce primăria comunei ieșene a anunțat o nouă investiție

Tema de proiectare a fost elaborată, iar valoarea contractului este de 265.000 de lei, durata de realizare a serviciilor de către firma de proiectare fiind de 90 de zile de la încheierea contractului. După parcurgerea acestei etape vor putea fi estimate suma și durata de realizare a investiției.

Terenul supus studiului se află în domeniul public al comunei și are o suprafață de 183.670 de metri pătrați, din care 171.909 metri pătrați se află în intravilanul satului, 11.761 de metri pătrați fiind în extravilanul comunei Miroslava. Proiectul este realizat împreună cu specialiști peisagiști de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Sediul primariei comunei iesene Miroslava

Primăria comunei Miroslava a anunțat noi investiții

Un parc imens va fi amenajat în comuna Miroslava

Imagine din proiectul parcului de agrement

Un parc de agrement va fi realizat în comuna ieșeană Miroslava

La început de an au fost anunțate noi investiții în comuna ieșeană Miroslava. Primarul comunei, Dan Niță, susține că proiectul este realizat în urma solicitărilor localnicilor.

„Este un proiect major, pe care l-am demarat în urmă cu mai mult timp, dar am fost îngreunați și de pandemie. Am ținut cont de solicitările locuitorilor, mai ales că în zonă sunt multe familii care au copii mici și au nevoie de o zonă de agrement. În plus, datorită biodiversității sale, parcul va putea fi folosit inclusiv ca loc de desfășurare a activităților școlare. Soluțiile tehnice adoptate vor fi ecologice, dar și economice, pentru a diminua costurile investiției. Totodată, stabilizarea și înfrumusețarea întregii văi vor fi realizate prin păstrarea elementelor naturale, pentru a nu concura cu zona împădurită. Această pădure-parc va fi un excelent loc de recreere pentru toate categoriile de vârstă și va atrage vizitatori din toată zona metropolitană”, a declarat Dan Niță, primarul comunei ieșene Miroslava.

Un parc imens va fi amenajat în comuna Miroslava, unde locuitorii comunei vor putea beneficia de o zonă de agrement pentru petrecerea timpului liber. Aceasta va avea căi de acces, parcare auto, spațiu pentru parcarea bicicletelor, rețele de alei pietonale și piste de biciclete, foișor pentru evenimente în aer liber, scenă și gradene, umbrare mobilate cu bănci, mese și scaune fixe pentru jocuri statice, mese acoperite și neacoperite, din beton mozaicat, pentru tenis de masă, locuri de joacă pentru copii, zonă pentru skateboard și pistă pentru role, zonă de fitness, amenajări peisajere, inclusiv zonă de picnic, podețe peste pârâie și văi, fântână arteziană.

Imagine din proiectul parcului de agrement

Alei pietonale dar și o fântână artizanală sunt prevăzute in documentația proiectului

Cea mai dezvoltată comună din Iași va beneficia de un parc de agrement

Imagine din proiectul parcului de agrement

Un parc imens cu locuri special amenajate pentru petrecerea timpului liber

Conform documentației, aleile pietonale și pista de biciclete vor fi realizate din dale prefabricate, treptele vor fi din bușteni de lemn și dale prefabricate, iar platformele pietonale din calupuri de piatră, dale prefabricate și piatră naturală. Parcările vor avea îmbrăcăminte din dalaj cu goluri, care va permite creșterea gazonului, iar bordurile acestor elemente vor fi realizate din elemente prefabricate.

„Totodată, fântâna decorativă și cursul de apă vor fi aprovizionate cu apă pluvială, iar apa provenită din fântânile forate va fi tratată printr-un sistem de recirculare și filtrare. Cascadele de pe parcurs vor fi amenajate cu bușteni din lemn, împletituri din crengi și pietre decorative. Podețele peste pâraie vor fi realizate din structură de lemn, iar amenajările de lângă apă vor fi completate cu platforme și terase din lemn, pergole și grilaje decorative de lemn”, se arată în comunicatul oficial al Primăriei Miroslava.

În comuna Miroslava, în anul 2022, un proiect ce prevedea achiziționarea de microbuze electrice a fost aprobat. Valoarea investiției a fost de 1.464.503,25 lei. Scopul proiectului a fost reducerea gradului de poluare și a emisiilor de carbon. Finanțarea s-a făcut pe baza Componentei 10 – Fondul Local din PNRR. Al doilea proiect aprobat vizează digitalizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și urbanism, valoarea totală a acestuia fiind de 556.511,24 lei. Cea mai dezvoltată comună din județul Iași este Miroslava.

Recent, numeroase proiecte au primit undă verde pentru implementare. Cele pentru reabilitarea școlilor, a parcurilor sau crearea de piste dedicate bicicliștilor sunt doar câteva etape ce urmează a fi implementate cu succes de către reprezentanții Primăriei Miroslava.

Un parc imens va fi amenajat în comuna Miroslava. Proiectul este unul ambițios, ce va oferi locuitorilor spații special amenajate pentru petrecerea timpului liber.

Comentarii
  • Primăria nu are teren, dacă avea baietu’ lu Nita făcea blocuri

  • Da strazi normale nu stiti sa faceti????? Numai blocuri intre case ati stiut sa aprobati cu boroul vostru de urbanism de nimic…..Ce paduri mai taiati ca sa faceti parcuri??? Alt proiect de al lui Alexe si compania????

  • Da de ce nu spuneti ca ati aranjat cu Apele Romane sa scada nivelul de retentie al lacului Ezareni sa puteti sa va bagati dezvoltatorii protejati sa construiasca pana in mal? Despre asta cand vorbiti?

  • Intre timp, primarul Chirica la Iasi .. nimic.
    SRU, polivalenta, stadion, parc industrial … nimic.
    Iar dosarele penale ale primarului curg pe banda rulanta.

  • Pai trebuie sa faca Bogdan Nita parcul si normal ca banii raman in familie😂

  • Frumos….pacat ca multi locuitori ai comunei traiesc in morcila iar primaria este dezinteresata total, interesul de a remedia catusi de putin situatia e zero barat.

  • Mult zgomot pentru: ?
    Fântànă *arteziană* nu artizanală !
    Dar o sistematizare a centrului, când ! Ceva serios !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *