Prima pagină » Economic Local » Un parc fotovoltaic, în valoare de peste 2.500.000 de lei, va fi construit lângă Iași! Primăria caută firme pentru realizarea proiectului
Un parc fotovoltaic, în valoare de peste 2.500.000 de lei, va fi construit lângă Iași! Primăria caută firme pentru realizarea proiectului

Un parc fotovoltaic, în valoare de peste 2.500.000 de lei, va fi construit lângă Iași! Primăria caută firme pentru realizarea proiectului

15 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER, în Economic Local

Un parc fotovoltaic, de peste 2.500.000 de lei, va fi construit lângă Iași, în comuna Lețcani. Procedura de licitație a fost lansată

Primăria Lețcani caută firme pentru proiectarea și execuția lucrărilor privind înființarea unui parc fotovoltaic în localitate. Licitația a fost publicată recent pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Un parc fotovoltaic, în valoare de 2.500.000 de lei, va fi construit lângă Iași, în comuna Lețcani

Licitația a fost publicată pe data de 12 iulie 2024, valoarea totală a proiectului este de 2.160.105 lei, fără TVA, 2.507.524,95 lei, cu TVA. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 29 iulie 2024, ora 15.00.

„Scopul principal al investiției este de a produce energie electrică prin forțe proprii printr-un mod ecologic, pentru a beneficia de avantajele stipulate în legea 139/2010 pentru modificarea legii 220/2008 privind stimularea producerii de energie din resurse regenerabile. A fost propusă înființarea unei centrale electrice fotovoltaice de tip on-grid cu capacitatea de 393,3 k Wp – variante cu invertoare trifazate. Valoarea estimată este de 2.160.105 de lei, fără TVA defalcată astfel: proiectare 10.500 de lei, fără TVA, execuție 2.149.605 de lei, fără TVA.  Este propusă construirea unei centrale electrice fotovoltaice cu puterea instalată de 393,6 kWp și o producție calculată totală de 466.898,80 kwh raportată la situația consumurilor existente”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Durata contractului este de 16 luni. Durata proiectării este de maxim 3 luni de la emiterea ordinului de începere a etapei de proiectare, iar execuția este de maxim 13 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate preț”.

Prin proiect se urmărește reducerea emisiilor de carbon din atmosferă

Potrivit informațiilor din documentele publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, obiectivul general urmărit prin realizarea proiectului este producția majorată a energiei electrice din surse regenerabile prin instalarea unor capacități de producere a energiei din surse regenerabile. Acestea vor contribui la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul FM, program cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei.

„Investițiile finanțate în cadrul acestui program va avea un impact pozitiv în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon în atmosferă generate de sectorul energetic prin înlocuirea unei părți din cantitatea de combustibili fosili consumați în fiecare an – cărbune, gaz natural. Atingerea obiectivelor Uniunii Europene privind producția de energie din surse regenerabile prevăzute în Directiva (UE) 2018/2001 a Parlamentului European și a Consiliului privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Creșterea ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie primară, ca rezultat al investițiilor de creștere a puterii instalate de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară și hidro”, se mai arată în documentele publicate pe SEAP.

Primăria Lețcani caută firme pentru proiectarea și execuția lucrărilor privind înființarea unui parc fotovoltaic în localitate. Licitația a fost publicată recent pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Prețul contractului depășește 2.500.000 de milioane de lei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *