Prima pagină » Titlurile zilei » Un parc din Nicolina a fost înghițit de „monștrii verzi”. Părinții își pierd copiii printre buruienile înalte de doi metri – FOTO

Un parc din Nicolina a fost înghițit de „monștrii verzi”. Părinții își pierd copiii printre buruienile înalte de doi metri – FOTO

18 mai 2024, 02:00, 10 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Un parc pentru copii, din cartierul Nicolina, a fost înghițit de buruienile înalte de doi metri. Echipele Primăriei Iași nu au intervenit de luni de zile

Multe parcuri din Iași sunt uitate de administrația publică locală, condusă de primarul Mihai Chirica. Acesta nu își trimite echipele și prin cartierele din Iași, printre blocuri, pentru a curăța vegetația, fiind mai implicat în plantarea gazonului și a panseluțelor pe arterele principale.

Un parc din Nicolina a fost înghițit de buruienile înalte de doi metri. Copiii, nevoiți să se joace prin boschete

Este vorba despre parcul din cartierul Nicolina, situat pe strada Orientului, numărul 12, unde cei mici sunt nevoiți să se joace printre buruienile înalte de doi metri. Imaginile vorbesc de la sine, deși toboganul este funcțional, spațiul situat între blocuri este abandonat de autoritățile locale. Coșurile pentru gunoi sunt înghițite de buruieni, iar băncile nu pot fi folosite din cauza vegetației foarte înalte. În ceea ce privește toboganul, acesta este amplasat pe o platformă de beton, în mijlocul boschetelor, iar cei mici trebuie să-și facă drum prin vegetație pentru a putea ajunge la el. Celelalte module de joacă, precum balansoarele, sunt amplasate direct pe pământ, iar în interiorul parcului nu este nici urmă de mochetă cauciucată, așa cum ar trebui să existe.

Mai mult decât atât, o parte din leagăne sunt defecte, iar cei mici se pot accidenta cu ușurință. Deși Primăria Iași susține faptul că supraveghează toate spațiile de joacă publice, cel din cartierul Nicolina, de pe strada Orientului, numărul 12, nu a mai fost în vizorul municipalității de mult timp. Dovada stă în starea deplorabilă în care a ajuns.

Edilul Iașului, Mihai Chirica, nu a putut fi contactat telefonic, acesta nu a răspuns apelurilor reporterilor BZI. Însă, în urma sesizărilor făcute de aceștia, reprezentanții Primăriei Iași au trimis un răspuns scurt.

„În perioada următoare, colegii de la Servicii Publice vor interveni în zonă”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Locul de joacă din Nicolina este plin de ambrozie. Primăria Iași riscă amenzi usturătoare de la Garda de Mediu

Ieșenii trebuie să elimine ambrozia, altfel riscă amenzi de până la 20.000 de lei, aplicate de Garda de Mediu, însă cea care este pasibilă de amendă în acest caz este chiar Primăria Iași, pentru că locul de joacă este în administrația sa. Distrugerea acestei buruieni se face, potrivit obligațiilor legale, de toți proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, precum și de beneficiarii lucrărilor de construcții unde au fost identificate focare de infestare. Buruiana ambrozia trebuie distrusă în perioada cuprinsă între răsărire (cam după 15 aprilie) și apariția primelor inflorescențe, respectiv până la data de 30 iunie a fiecărui an.

Amenzile sunt cuprinse între 750 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice și între 5.000 și 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Polenul de ambrozie afectează sănătatea umană, cauzând rino-conjunctivită, astm bronșic şi, mai rar, dermatită de contact sau urticarie.

Un parc din Nicolina a fost înghițit de buruieni. Este vorba despre cel situat pe strada Orientului, unde cei mici sunt nevoiți să se joace printre vegetația înaltă de doi metri.

Comentarii
  • Elimina leprele

    Ambrozia = lepra – trebuie eliminata la alegeri în iunie !

  • La fel si în nicolina 1 în spatele străzii salciilor…de luni bune nu a trecut nimeni…

  • Păi puneți și voi mana pe o sapa, o grebla, etc putorile naibii. Așteptați să vina cineva sa vă spele la cur daca s-ar putea. La fel e și în fața blocurilor, iar putorile ordinare stau și fumează la balcon. Așa va trebuie.

  • Poate că ar pune unii mina să facă curat dar în țara asta bananiera cu toți tâmpiții puși în funcții care inventează legi de tot kakatul te poți trezi în 10 minute că ești amendat pentru “lucrări ilegale neautorizate “ ! , vezi ce amendă a primit o femeie ca a plantat vreo trei ghivece cu flori la scara blocului , cum a luat amendă un pensionar ca a tuns gardul viu la scară ……., este plina tara de astfel de incidente idioate de noaptea minții și de melițieni vigilenți atunci cînd nu este cazul

  • Vrem ca afara…asministratiile de proprietari sa asigure intretinerea..nu sa incaseze doar bani pe intretinere…Caile de acces inclusiv trotuarele sa fie in intretinerea acestora…Si da parcuri curate ca boschetarii si golanii de cartier sa aiba unde bea, pisa si petrece noptile!

  • @Anonim
    mai 18, 2024 la 8:33 am

    e parcul Primariei, nu gradina din fata blocului handicapatule! acolo in fata blocului da, cosesti, tunzi, greblezi, car cu ceolofanul la gunoi, dar in parcul amenajat de Primarie doar cei de la Servici Publice au dreptul sa faca curat si sa amenajeze, altfel iti iei 1000 lei amenda de la Locala.

  • Ăștia își pierd copiii în supermarketuri, etc.

  • Romanii fac cu greu diferenta intre spatiu verde si balarii. Doar sunt frati cu codrul, nu? Nascuti ecologisti.

  • Parintii copiilor ar putea sa taie buruienile, daca vad ca autoritatile nu se ocupa. 10 parinti tineri, ar face minuni intr- un parc de cativa metri patrati. Ei se încăpătâneaza sa spuna ca nu este treaba lor si astfel, ai lor copii raman fara parc. Multi se pricep la reparatii, dar asteapta sa faca altii. O fi treaba autoritatilor dar, daca vezi ca ei nu fac nimic, pui mana. Mămicile pot strange gunoaiele, pot duce buruienile, ca telefonul nu e lipit de maini.

  • Bre, nu intelegi ca se lasa cu amenda? Nu ai voie sa intervii adupra unui bun daca nu este al tau! Tu speli masinile primariei daca sunt murdare? Maturi in fata primariei cand e mizerie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 noiembrie 2024
09 noiembrie 2024