Un pacient în vârstă de 68 de ani domiciliat în zona Pașcani a murit la Spitalul Sf. Spiridon din Iași după ce a ajuns în stare gravă fiind declarat pozitiv cu COVID-19. Prof. dr. Diana Cimpoeșu a menţionat faptul că pacientul nu era vaccinat şi că regretă că, în pofida existenței unui vaccin, în august 2021, incă se moare de COVID-19.
De altfel, conform șefei UPU-SMURD Iași, pacientul nevaccinat avea mai multe afecţiuni care au dus la evoluţia nefavorabilă.
Un pacient nevaccinat în vârstă de 68 de ani infectat cu COVID-19 a murit la Iași
Într-o intervenţie, prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a menţionat faptul că la Spitalul Sf. Spiridon a ajuns un caz grav al unui pacient în vârstă de 68 de ani care era pozitiv la COVID-19. În pofida intervenţiei medicilor, viaţa pacientului nu a mai putut fi salvată. De altfel, medicul a precizat faptul că acesta suferea de diabet zaharat și de tensiune arterială fiind necesar transportul la mai multe spitale din Iași pentru îngrijiri medicale de specialitate:
În cursul gărzii, a ajuns un pacient în stare gravă adus cu ambulanta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Un pacient care era internat de 7 zile cu COVID-19. Dezvoltă complicaţii neurologice şi gastrointestinale necesitând consulturi şi intervenţii de specialitate în Spitalul Prof. Nicolae Oblu şi în Spitalul Sf. Spiridon. Pacientul a fost intubat pe perioada transportului, starea lui era gravă din punct de vedere respirator. Combinat cu patologia pe care pacientul o avea anterior infecţiei cu COVID-19, respectiv diabet zaharat şi tensiune arterială. Evoluţia a fost nefavorabilă în timpul scurt. explică medicul coordonator UPU-SMURD Iași
Pacientul a rămas mai multe zile la domiciliu!
Prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat faptul că în pofida apariţiei primelor simptome ale bolii, pacientul a ales să rămână incă câteva zile la domiciliu. Acest lucru a dus automat la agravarea situaţiei medicale şi în cele din urmă la decesul persoanei în cauză:
Este cazul unui pacient nevaccinat care a rămas acasă câteva zile după ce a avut primele simptome de infecţie cu COVID-19, undeva în mediul rural, în zona Pașcani. Pacientul a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase fiind pozitiv dar care a avut o evoluţie nefavorabilă. 68 de ani este o vârsta tânără, o vârstă la care un om are o speranţă de viaţa de 10-15 ani. Situaţia lipsei vaccinării la acest pacient, situaţia rămânerii la domiciliu în momentul apariţiei primelor simptome sunt elemente de agravare şi elemente care au dus la o evoluţie nefavorabilă.Din păcate pacientul a decedat în ciuda eforturilor de Terapie Intensivă şi pe le-am făcut pentru susţinerea vieţii şi pe care şi ceilalţi colegi le-au făcut. menționează prof. dr. Diana Cimpoeșu
La sfârşitul lunii august 2021 este tragic că vedem oameni care mor de COVID-19
În încheierea intervenţiei, prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat faptul că este tragic faptul că în România anului 2020, august, vedem pacienţi nevaccinaţi care mor de COVID-19. De altfel, medicul a precizat faptul că este extrem de important ca persoanele să se vaccineze iar statistic vorbind, persoanele care s-au vaccinat ori nu au contactat boala ori, dacă s-au infectat cu COVID-19 au avut o formă extrem de ușoară:
Suntem la sfârşitul lunii august 2021 şi în România sunt pacienţi care mor din cauza COVID-19 în condiţiile în care ar avea şansa de a fi vaccinat, de a nu face această această boală, sau dacă o fac să facă o formă uşoară care poate fi tratată chiar la domiciliu. Există şansa să fie şi persoane vaccinate care devin pozitive dar la niciunul dintre ei nu a fost o evoluţie nefericită. Toţi au avut o evoluţie bună în doar câteva zile. În schimb, ne doare tare că se moare în continuare de COVID-19 în Iași, august 2021. a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu.
Județul Iași înregistrează o creștere a numărului de cazuri de COVID-19
La nivel de județ, există o creștere consistență a numărului de cazuri de persoane care se infectează cu COVID-19. Numai în ultimele 24 de ore au fost semnalate 20 de cazuri de persoane infectate.
Din nefericire, avem în continuare o creștere constantă a numărului de cazuri. Astfel, am început demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon și zone destinate pacienților COVID-19 să fie mărit. În momentul de față suntem «asaltați» de pacienți infectați sau suspecți COVID-19. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este singurul spital care își desfășoară activitatea medicală îngrijind pacienți COVID și non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane și materiale deosebite. Ne așteptăm la o creștere constantă a cazurilor în următoarele luni. Le recomand în continuare tuturor vaccinarea și respectarea măsurilor de precauție”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.
În altă ordine de idei, la nivel național și internațional se vorbește despre efectuarea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19. Această doză este menită de a crește nivelul de imunitate în special împotriva variantei de Delta a COVID-19.