Prima pagină » Local » Un pacient din Timişoara, operat de tumoră cerebrală la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi – VIDEO
Un pacient din Timişoara, operat de tumoră cerebrală la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi - VIDEO

Un pacient din Timişoara, operat de tumoră cerebrală la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi – VIDEO

10 dec. 2021, 11:07,
BZI.ro, în Local

Echipa medicală a dr. Lucian Eva, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi a reuşit să-i acorde o nouă şansă la viaţa lui Constanta Comora. Pacientul diagnosticat cu tumora cerebrală risca să rămână paralizat, însă, deşi este din Timişoara s-a deplasat până la Iaşi după ce a auzit la televizor un caz similar.

“Nu numai viața era în pericol, riscăm să rămân paralizat la pat toată viața. Eu sunt din Timișoara și am ales acest spital după ce am auzit la televizor de o femeie care a făcut o operație, iar după o tumoră mare și-a revenit și a început să vadă. Am studiat mai mult despre Spitalul de Neurochirurgie din Iași, dar și despre medicii care sunt aici în Iași și am aflat că sunt foarte buni. Am aflat de echipa domnului doctor Lucian Eva. Are o echipă performantă, oameni capabili și are aparatură foarte, foarte modernă, una dintre cele mai moderne din România”, a transmis Constantin Comora, pacient din Timişoara.

Tumoră cerebrala, extirpată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Medicul Lucian Eva de la Spitalul de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași a transmis o serie de explicații cu privire la extirparea tumorei cerebrale a pacientului din Timișoara.

„Pacientul de 71 de ani s-a adresat clinicii noastre fiind un pacient programat. Dânsul a căutat şi alte clinici din România şi străinătate. În momentul prezentării era diagnosticat cu o tumoră cerebrală, localizată într-o zonă a creierului funcţională, care răspunde de coordonarea mişcărilor de pe partea opusă. Mai avea în plus nişte tulburări de vorbire. S-a intervenit chirurgical, utilizând toate mijloacele tehnologice avute în spital. În timpul intervenţiei noi putem monitoriza funcţiile creierului (motorii). Speranţa de viaţă a bolnavului era foarte mare, o tumore beningnă, nu cancer. S-a extras toată. Pacientul a avut o evoluţie foarte bună.

Sunt tumori destul de rare ca localizare care necesită experienţă din partea echipei medicale. Este unul dintre pacienţii operaţi cu succes. Noi operăm săptămânal 2- 3 pacienţi cu asemenea tipuri de leziuni. Săptămâna asta am operat 5 pacienţi. Din fericire toţi au o evoluţie foarte bună. Vor urma tratamente complementare. Dacă este scoasă toată, pacientul se consideră vindecat. Se întoarce în viaţa socială ca un om normal. Toată perioada lui de internare a durat în jur de 9 zile. Dacă nu sunt complicaţii ei se externează într-un timp scurt. Operaţia este minim invazivă. Avem o listă de aşteptare, primim solicitări din toată ţara. Ne străduim să-i ajutăm pe toţi”, a transmis dr. Lucian Eva.

O femeie cu tumoră cerebrală și-a recăpătat vederea după ce a fost operată de tumoră cerebrală

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” au făcut adevărate minuni pentru o ieșeancă de 63 de ani. Elena Delea a descoperit întâmplător, fără să simtă vreo durere, că avea o tumoră gigant, doar lipsa vederii era principalul simptom, dar dădea vina pe o afecțiune oftalmologică mai veche care îi punea viața în pericol. Femeia este recunoscătoare întregii echipe medicale pentru că i-a redat vederea și a salvat-o.

„Mă numesc Elena Delea, sunt din Iași și am venit aici la spital să-mi fac o operație la cap, deși nu mă durea, eu aveam răul acolo. Am început să merg la dentist, acolo m-au băgat la tot felul de aparate și mi-au dat sperietura asta de film în care mi-a ieșit că am tumoare. Vai… și când mi-au mai zis că e la creier, ne-am speriat toți. Acum, când îmi amintesc, îmi vine să plâg. Am venit aici și, după cum se vede, sunt bine, mulțumesc.

De mi-aș opera și ochii, cum mi-au reparat capul. Despre domnul doctor, îmi vine să-l iau în brațe și să-l pup. Îi mulțumesc și să mai facă bine așa cum mi-a făcut mie și să fie sănătos. De personal am fost foarte mulțumită. Medicii sunt foarte acceptabili, foarte buni, foarte de treabă, au calități bune. Mie îmi pare rău acum că trebuie să plec, mai ales după personal, m-aș muta aici”, a spus Elena Delea, pacienta de 63 de ani.

O altă ieșeancă a fost salvată în ultima clipă

Amintim că o altă ieșeancă în vârstă de 48 de ani a fost salvată în ultima clipă de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu”. Nicoleta Niculescu a ajuns în stare gravă la spital, cu o tumoră extrem de agresivă care îi afecta gândirea și mersul. Femeia a mărturisit că nu își dorea să moară și este recunoscătoare echipei medicale care a ajutat-o să își mai vadă fiica de 18 ani.

Nicoleta a mai povestit că avea o stare de confunzie foarte mare, nu putea să stea în picioare și nu putea să vorbescă. În urma acestor simptome repetate a hotărât să meargă la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, unde a descoperit că avea o tumoră de aproximativ 10 centimetri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *