Prima pagină » Local » Un pacient cu transplant renal a fost tratat cu succes după ce s-a infectat cu coronavirus. Trei săptămâni, medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași s-au zbătut pentru ca un tată singur să se întoarcă la cei trei copii
Un pacient cu transplant renal a fost tratat cu succes după ce s-a infectat cu coronavirus. Trei săptămâni, medicii de la Spitalul Clinic

Un pacient cu transplant renal a fost tratat cu succes după ce s-a infectat cu coronavirus. Trei săptămâni, medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași s-au zbătut pentru ca un tată singur să se întoarcă la cei trei copii

11 ian. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei, în Local

În cele zece luni de pandemie COVID-19, au fost internați la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași peste 20 de pacienți infectați cu coronavirus care au avut un transplant renal. Un tată singur, pacient al unității medicale, s-a întors la cei trei copii după o luptă grea cu virusul COVID-19

Un pacient care se afla în grija medicilor din secția de transplant renal a Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași s-a luptat trei săptâmâni cu infecția cu SARS-CoV-2. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a ajuns la unitatea medicală cu durere în suflet, știind că a lăsat acasă trei copii. Cât timp a fost internat, le-a povestit medicilor din secție despre mama lui care este bolnavă și care îi îngrijește cât timp este internat. Pe parcursul celor trei săptămâni, evoluția a fost una lentă, dar favorabilă, spre bucuria tuturor.

Pe 8 ianuarie 2020, bărbatul a plecat nerăbdător la copiii săi. Cadrele medicale ale Spitalului „Dr. C.I. Parhon” au respirat ușurate după zilele în care pacientul a avut slabe șanse pentru supraviețuire. Dintr-o localitate din județul Botoșani, tânărul tată va reveni lunar pentru monitorizare la unitatea medicală din Iași. În cazul pacienților cu transplant renal, medicamentele imunosupresoare îi fac mult mai susceptibili la infecția cu orice tip de virus, inclusiv SARS-CoV-2. În ceea ce privește Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI. În momentul de față mai sunt 8 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă în unitatea medicală.

Un pacient, tată singur pentru trei copii, a impresionat medicii din Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași

Pacientul cu transplant renal, infectat cu COVID-19, a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași înaintea sărbătorilor de iarnă. Timp de trei săptămâni infecția i-a pus viața în pericol. Din fericire, tatăl de 38 de ani din județul Botoșani s-a reîntors cu bine la cei trei copii.

„Un pacient al secției de transplant renal a ajuns bolnav de COVID-19 în unitatea noastră în urmă cu 3 săptămâni. Este un tată singur de 38 de ani din județul Botoșani, care crește trei copii și care a avut o evoluție lentă, dar bună pe parcursul internării. Au fost și momente în care, din cauza problemelor respiratorii, a avut nevoie de mai mult oxigen, dar nu a fost nevoie de internare în secția de Terapie Intensivă. A răspuns la tratament și ulterior a început să se recupereze. A fost foarte ușurat în momentul în care a aflat că este bine și că poate pleca acasă fiindcă și mama acestuia, care a rămas acasă cu cei trei copii, este bolnavă și nu poate să se ocupe mult timp de îngrijirea lor”, spune dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași.

Pacienții cu transplant renal care se infectează cu COVID-19 sunt mai vulnerabili și în fața multor tipuri de bacterii

La Centrul de Transplant Renal Iași, dintre cei circa 400 de pacienți monitorizați, un număr de peste 20 au fost internați în spital după ce s-au infectat cu coronavirus. Aceștia au avut forme medii spre severe ale infecției, iar medici au reușit să îi trateze pe cei mai mulți dintre ei deși riscurile virusului COVID-19 în cazul unor astfel de persoane este foarte ridicat.

„Riscul să se infecteze cu mai multe bacterii pe lângă infecția cu coronavirus este mai mare în cazul acestor pacienți. O dată pe lună pacienții transplantați vin în ambulatoriu pentru consultații, chiar și dintre cei infectați cu noul tip de virus. Unii dintre pacienții tratați de COVID-19 rămân cu sechele, mai ales cu dificulțăți la respirație. Datele din literatura de specialitate arată că unul din cinci pacienți transplantați infectați cu coronavirus, internați în spitalele din Europa, moare. Acest lucru arată cât de ridicate sunt riscurile pentru această categorie de persoane. Ne bucurăm că pacienții noștrii s-au protejat, au respectat regulile și astfel s-au infectat într-un număr mult mai scăzut. Sunt pacienți care necesită dializă, tratament cu imunosupresoare și cel pentru COVID-19”, adaugă medicul ieșean.

439 de paturi ocupate de pacienții cu forme medii care au ajuns în spitalele suport COVID-19

În spitalele suport COVID-19 din județul Iași sunt internați 439 de pacienți. Dintre aceștia, 56 sunt internați în secția de Terapie Intensivă. În data de 10 ianuarie 2021 a fost declarat un deces în rândul pacienților infectați cu coronavirus, iar numărul de decese a ajuns la 478 de la debutul pandemiei. Un număr de 179 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate de DSP Iași. De la începutul pandemiei de COVID-19, s-au înregistrat în județ 28.922 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Referitor la gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 56: nouă erau ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumoftiziologie, șase la Spitalul Municipal Pașcani, două la Spitalul de Recuperare, șapte la Spitalul C.F. Iași și opt la Spitalul de Neurochirurgie. Ieri mai erau libere 11 paturi ATI: trei la Spitalul de Recuperare și opt paturi la Spitalul de Neurochirurgie.

Spitalele suport COVID-19 din județul Iași mai au 257 de paturi libere pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus

Zeci de persoane au ajuns în stare gravă la spital după mai multe zile în care au neglijat simptomele. Pentru multe dintre ele, medicii nu au mai putut face nimic. Numărul pacienților ajunși în stare gravă crește simțitor, în timp ce pe sector COVID-19 ajung mai puțini pacienți cu forme medii ale infecției. În spitalele suport COVID-19 mai erau libere ieri 257 de paturi, dintre care: șapte paturi la Spitalul Mobil Lețcani, 40 de paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 11 paturi la Spitalul de Pneumologie, 35 de paturi la Spitalul Hârlău, 16 paturi la Spitalul de Recuperare, 47 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 16 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 16 paturi la Spitalul Militar și 69 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, ieri, un număr de 2.971 de persoane se aflau în izolare, iar 4.343 de persoane erau carantinate la domiciliu. În ceea ce privește situația pacienților infectați cu coronavirus care sunt asimptomatici, medicii le recomandă să sune de urgență medicul de familie în situația în care observă că încep să aibă simptome specifice infecției cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *