Prima pagină » Actualitate » Un pacient bolnav de cancer şi suspect de COVID-19 s-a sinucis la un spital din Constanța! S-a aruncat de la etajul 5
Un pacient bolnav de cancer şi suspect de COVID-19 s-a sinucis la un spital din Constanța! S-a aruncat de la etajul 5

Un pacient bolnav de cancer şi suspect de COVID-19 s-a sinucis la un spital din Constanța! S-a aruncat de la etajul 5

28 feb. 2021, 10:27,
George Cristian în Actualitate

Întâmplare tragică la un spital din Constanța unde un pacient în vârstă de 79 de ani s-a sinucis arucandu-se de la etajul 5 al unui spital. Bătrânul era bolnav de cancer şi suspect de infectare cu COVID-19. Evenimentul nefericit a avut loc în cursul dimineţii de duminică, 28 februarie 2021, la Chirurgia Spitalului din Constanța.

Bărbatul fusese opera pentru boala cronică de care suferea iar intervenţia fusese una reuşită. În pofida eforturilor medicilor, viața bărbatului nu a mai putut fi salvată.

Un bărbat în vârstă de 79 de ani s-a sinucis în Constanța

În urmă cu puţin timp la clinica de chirurgie a Spitalului din Constanța a avut loc o tragedie. Vorbim despre un bărbat în varst de 79 de ani care s-a sinucis arucandu-se de la etajul 5 al unităţii medicale. Bărbatul tocmai suferise o intervenţie medicală pentru boala de care suferea. Operaţia a fost un succes.

Bărbatul suferea de cancer dar era suspect şi de infectarea cu COVID-19 fiind contact direct cu o altă persoană infectată cu virusul din Wuhan. Medicii au intervenit de urgentă pentru a-i acorda primul ajutor. În pofida eforturilor acestora, bărbatul nu a mai putut fi salvat fiind declarat decesul acestuia.

Autorităţile prezente la faţa locului au deschis deja o anchetă penală pentru a se stabili circumstanţele în care bărbatul şi-a luat propria viață.

Pacienţii bolnavi de cancer au cel mai mult de suferit din cauza pandemiei de COVID-19

O statistică îngrijorătoare a fost făcută publică de către reporterii bzi.ro. Vorbim despre faptul că în timpul pandemiei de COVID-19, cei mai mulţi bolnavi care au avut de suferit au fost cei diagnosticaţi cu cancer. De exemplu, conform Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer din România, de la începutul declanşării pandemiei de COVID-19 pe teritoriul României, s-a înregistrat o mortalitate de 3 ori mai mare decât anul precedent (2019 comparativ cu 2020).

Tot din cauza închiderii spitalelor pentru accesul pacienţilor s-a constatat faptul că diagnosticarea formelor de cancer s-a diminuat chiar şi cu 40% în România.

2020 a fost anul copleșit de pandemia COVID-19, care ne-a afectat și pe noi, cei cu boli cronice și oncologice. Am fost victime colaterale. Accesul la investiții și servicii medicale a scăzut, numărul deceselor s-a triplat, iar diagnosticarea pacienților cu cancer a scăzut cu 30-40 la sută. Aceste lucruri se vor reflecta la sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022, când sistemul va fi copleșit de multitudinea de cazuri oncologice nou-depistate și va atârna greutatea destul de greu în balanța financiară, și așa precară, a sistemului medical. (…) spunea  Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer din România

Tot mai multe sinucideri în România și în Iași în ultimele sătămâni

În altă ordine de idei, numărul de sinucideri sau tentative de suicid a crescut de la începutul pandemiei. Doar la Iași, în ultima săptămână au avut loc minim 3 încercări şi reuşite. Cea mai răsunătoare sinucidere din ultima perioadă din Iași a fost cea a unui bătrân în vârstă de 91 de ani care s-a sinucis spânzurându-se de un calorifer. Bătrânul nu suporta gândul că femeia cu care împărtășise bucuriile și necazurile timp de zeci de ani a decedat.

La polul opus de vârstă vorbim despre un tânăr în vârstă de doar 18 ani care a încercat să se sinucidă prin ingerarea unor cantități mari de alcool. Băiatul avea o depresie cauzată de o decepţie în dragoste. Din fericire, în cazul băiatului, medicii au intervenit la timp reuşind să îi salveze viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *