Prima pagină » International » Un oraș din Coreea de Sud îi plăteşte pe rezidenţi cu 100.000 de dolari dacă au mai mulți copii
Un oraș din Coreea de Sud îi plăteşte pe rezidenţi cu 100.000 de dolari dacă au mai mulți copii

Un oraș din Coreea de Sud îi plăteşte pe rezidenţi cu 100.000 de dolari dacă au mai mulți copii

07 ian. 2021, 15:09,
George Cristian, în International

Un oraș din Coreea de Sud oferă o subvenție de aproape 100.000 de dolari pentru cuplurile care au cel puțin trei copii, potrivit unui raport al presei locale. Rețeaua sud-coreeană KNN a raportat miercuri că orașul Changwon, capitala provinciei Gyeongsang de Sud, combate problema unei populații în scădere cu stimulente financiare.

Noua politică acordă împrumuturi de 100 de milioane de woni sud-coreeni, sau aproximativ 92.000 de dolari, tuturor cuplurilor căsătorite care locuiesc în oraș.

Dacă cuplurile face un copil, dobânzile la credite sunt zero

Dacă cuplul va naște un copil, dobânzile la împrumut ar fi egale cu zero. Pentru doi copii, 30% din impumut va fi tăiat. Dacă familia are trei copii, întregul împrumut este absolvit, familia în cauză nu ar mai trebui să achite niciun ban pentru credit.

Kim Jong-pil, un reprezentant al departamentului de planificare al Changwon, a declarat că politica vine într-un moment în care sunt necesare „stimulente mai inovatoare pentru căsătorie și naștere” în oraș, o declarație care reflectă preocupări similare cu privire la scăderea ratei natalității în întreaga țară.

Coreea de Sud înregistrează o natalitate negativă

Ministerul Afacerilor Interne și Siguranței din Coreea de Sud a declarat că țara a înregistrat mai multe decese decât nașteri în 2020. Anul trecut s-au înregistrat 275.815 nașteri și 307.764 decese, prima dată când Sudul a atins acest regres. În Changwon, oficialii sunt îngrijorați, populația ar putea scădea sub 1 milion. Guvernul local a mai spus că intenționează să creeze mai multe locuri de muncă prin atragerea companiilor și subvenționarea locuințelor pentru lucrători și studenți. Scopul este de a crea 20.000 de locuri de muncă până în 2025, potrivit KNN.

Orele lungi de lucru și lipsa oportunităților de muncă în societatea competitivă din Coreea de Sud au fost citate ca fiind cauze economice pentru rata relativ scăzută a natalității și ratele din ce în ce mai scăzute ale căsătoriei în rândul sud-coreenilor de 20, 30 și 40 de ani.

Care este cauza scăderii nașterilor

Unul dintre motivele pentru care nașterile din Coreea de Sud sunt din ce în ce mai puține este acela că sud-coreencele nu pot găsi un echilibru între viața de familie și carieră. Ele reușesc cu greu să își împartă timpul între muncă și familie și se gândesc de multe ori înainte dacă merită să renunțe la job-ul lor pe perioada sarcinii.

De asemenea, și creșterea prețurilor la apartamente reprezintă o problemă majoră pentru cupluri tinere, care se simt descurajate să aibă copii, întrucât acest lucru implică multe costuri.

Momentan, bonusurile pe care guvernul ar urma să le ofere sunt insuficiente din punctul de vedere al tinerelor sud-coreence, potrivit digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *