Prima pagină » Titlurile zilei » Un om de afaceri renunță la un proiect de milioane de euro în favoarea primarului Mihai Chirica! „Tatonăm, să vedem condițiile”

Un om de afaceri renunță la un proiect de milioane de euro în favoarea primarului Mihai Chirica! „Tatonăm, să vedem condițiile”

12 aug. 2024, 02:00, 9 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Constantin Duluțe, un om de afaceri, ar putea renunța la un proiect de milioane de euro în favoarea Primăriei Iași

Mihai Chirica a reînceput discuțiile cu acesta pentru a muta Piața Nicolina pe un teren pe care Constantin Duluțe îl deține din anul 2018. Pe amplasament ar fi trebuit să se desfășoare un proiect imobiliar.

Constantin Duluțe ar putea renunța la un proiect de milioane de euro în favoarea Primăriei Iași

Mihai Chirica își dorește mutarea Pieței Nicolina pe terenul miliardarului Constantin Duluțe. Acesta susține faptul că discuțiile au avansat, iar modificarea amplasamentului poate fi posibilă dacă omul de afaceri acceptă un schimb de terenuri.

„Pentru Piața Nicolina avem două idei, ambele sunt studiate de către arhitecți. Ori mutarea pieței în spatele actualului amplasament, pe terenul ce a aparținut uzinelor Nicolina, printr-un schimb de terenuri cu actualul proprietar. Discuții care s-au avansat deja. Ori modernizarea în amplasamentul în care se află actualmente piața, care are și un amestec destul de nefiresc între mediul privat și mediul public. În sensul că sunt și clădiri publice, și clădiri private, și terenuri publice, și terenuri private datorită proceselor de privatizare din anii precedenți. Ambele variante sunt studiate și ce vom duce la bun sfârșit”, a spus Mihai Chirica, edilul Iașului.

Contactat de reporterii BZI, omul de afaceri Constantin Duluțe a confirmat reluarea discuțiilor cu primarul Mihai Chirica, în vederea realizării unui schimb de terenuri pentru a facilita mutarea Pieței Nicolina.

„În esență, este o discuție mai veche. Dar da, sunt dispus să se găsească o soluție, nu am nicio problemă. Mai ales să se degreveze acea zonă care este destul de aglomerată. Eu încep un proiect de 400 de apartamente în primăvară acolo. Da, în principiu, au fost reluate discuțiile, tatonăm, să vedem condițiile. Nu m-am gândit unde m-ar avantaja un teren pentru un schimb. I-am transmis domnului primar că sunt dispus să discutăm și să găsim soluții. Aștept propuneri”, a spus omul de afaceri Constantin Duluțe.

Povestea terenului din spatele Pieței Nicolina

În 2018, omul de afaceri Constantin Duluțe a plătit 40 de milioane de euro pentru cele 24 de hectare de pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina. Terenul a trecut prin portofoliul firmelor Sticknet Investment SRL și Nicolina Park SRL, ca până la urmă să ajungă la afaceristul vasluian, originar din comuna Cotnari, județul Iași. Vânzarea activelor Nicolina a început în 2007, la inițiativa Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Licitațiile au fost câștigate de către Concept Investment și Real Estate Development. Constantin Duluțe a cumpărat proprietatea din Iași după ce a vândut 57.000 de hectare de teren agricol din Insul Marea Brăilei. A încasat nu mai puțin de 250 de milioane de euro de la fondul de investiții Al Dahra Holding.

Proiectele de modernizare a piețelor agroalimentare din Iași așteaptă finanțare

Proiectele de modernizare a piețelor agroalimentare din Iași sunt în planurile primăriei. Mihai Chirica a transmis că abordarea acestora va fi realizată din două perspective.

„Piețele agroalimentare din Iași vor fi reabordate din două perspective. Să rămână, într-adevăr, niște puncte de desfacere pentru mărfurile agroalimentare produse de către producătorii români și, în special, de către producătorii din mediul rural, că acesta este rolul lor esențial. Să răspundă și provocării pe care o are cumpărătorul pentru că, dacă vă uitați la modernizarea Pieței Independenței, nu știa efectul scontat pentru că, cumpărătorul clasic este un cumpărător care în piață vrea să găsească produsul într-un mediu cât mai natural, nu ventilat artificial și altele. Deci aceasta este perspectiva. Avem deja câteva studii făcute și cred că le vom și băga în finanțare, dacă legea nu schimbă aceste gânduri, împreună cu societatea comercială care se ocupă de administrarea piețelor, prin modernizarea a două structuri. Sunt și scoase la licitație, Piața Alexandru cel Bun, acolo am gândit o piață pe două niveluri, cu parcare subterană și piața la lumină, să spunem așa, la zi, și Piața Nicolina. Piața Dacia a fost reactivată și fericit reactivată, Piața Păcurari, de asemenea, după cum ați și văzut, am făcut lucrări de amenajarea și ea funcționează ca piață de weekend într-un mod, spunem noi, fericit”, a adăugat Mihai Chirica.

Piața Nicolina, cea mai aglomerată piață agroalimentară din Iași, va fi mutată. Mihai Chirica a reînceput discuțiile cu omul de afaceri Constantin Duluțe, care ar putea renunța la proiectul imobiliar de milioane de euro în favoarea Primăriei Iași.

Comentarii
  • Georgiana Munteanu

    Alt tun marca Chirica. Se stie de la un kilometru ca daca nu-i iese primarului ceva, nu se baga pe combinatii. Sa fiti atenti la cat costa mp de teren unde-i reloca terenul lui Dulute. Nici cu 6 dosare penale nu-l satura D-zeu pe Chirica ..

  • Preafericitul Mobra

    Deci mai pe românește să înțelegem că datorită vadului imobiliar, mutăm piața Nicolina și dăm terenul unui investitor privat imobiliar. Ok? Adică, nu contează decât interesul investitorului. În rest, nimic, mai ales cetățenii. Spuneți drept, dar sincer, și găbonțu e băgat cu celebrele lui note muzicale?! Sau și măsa?! Çă abia îl așteptăm!!!! să i dăm mu mu! Dorm unii pe ei, că demult trebuiau ăștia să fie prin alte localuri!

  • Sa o inchida de tot. Numa tigani borati pe-acolo!

  • Preafericitul Mobra, iar te agiti că musca la căcat, până una alta mu mu primești tu din toate părțile.

  • Măta mai bine se kk, decât te bora.

  • Știți care ar fi o lovitură de imagine foarte tare? Să desființeze piața Tătărași și să dărâme maghernițele cu țigani care sunt fix in statie. Când ajungi in Tătărași, zici că ești în Bangladesh. Mizerie, multa mizerie

  • Piata din Tatarasi nu e a Primariei. E privat acolo. Asa ca mumu!

  • Foarte bine sa o darame de acolo, sa i dea foc. Abia scapa oamenii aia de alaturi din blocuri de tianeala aia de piata. Care comentati altfel inseamna ca va place mizeria si panarama aia care e acolo.

  • LA PUSCARIE CU PENALUL ESCROCUL SI MITOMANU LINGAU DE chirica si aivanoaiei !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024