Prima pagină » Titlurile zilei » Un om de afaceri i-a făcut cadou soției un inel unic, cu diamante, care a costat 8.000 de euro. Un bijutier din Iași a onorat comanda. „A vrut să-i facă o surpriză” – FOTO/VIDEO

Un om de afaceri i-a făcut cadou soției un inel unic, cu diamante, care a costat 8.000 de euro. Un bijutier din Iași a onorat comanda. „A vrut să-i facă o surpriză” – FOTO/VIDEO

25 ian. 2023, 02:00, 11 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Cea mai recentă lucrare a bijutierului Vincenzo Bartolomeo este un inel cu diamante. Un om de afaceri i-a făcut cadou soției bijuteria în valoare de 8.000 de euro. Italianul stabilit la Iași vrea să scrie o carte pentru cei care vor să facă primii pași spre această meserie

Bijutierul italian Vincenzo Bartolomeo, stabilit la Iași, este căutat de clienții din toată țara. O parte din lucrările făcute de acesta sunt unice. Astfel, primește de la clienți bijuterii vechi pentru a fi lipite sau modificate ori comenzi pentru crearea unor piese unice.

„Am făcut un inel cu diamante care costă în jur de 8.000 de euro. E vorba de un client care a vrut să-i facă o surpriză soției. În general, ca să fac de la zero o lucrare am nevoie de mult timp. Un singur lănțișor din aur, de 10 centimetri, l-am făcut, de exemplu, în 8 ore. Cam 70-80 la sută din clienții mei vin cu bijuterii pentru reparații. Îmi spun că în altă parte nu se pot face.

Acum am o comandă de la o doamnă din Piatra Neamț care vrea să îi repar un inel. Mai am și o comandă de la o doamnă din București. Majoritatea clienților sunt din Iași, dar sunt și din alte zone ale țării. Mulți clienți cu lucrări simple pentru mine mi-au scris recenzii bune pe pagina de Google și mă bucur pentru că după așa recomandări bune vin și clienții în număr mai mare. E mai greu pentru mine că lucrez singur, dar poate în viitor o să am și ucenici”, susține Vincenzo.

Bijutierul italian a realizat un inel cu diamante de la zero

Pentru că atelierul de bijuterii „Bartolomeo Gioielli”, de pe bulevardul Primăverii, nr. 11, este tot mai căutat de clienți, dar și de cei care vor să învețe această meserie, bijutierul italian s-a gândit să facă un prim pas în această direcție.

„Cartea este despre experiența mea ca bijutier și primele lucruri care se învață când cineva vrea să se apuce de asta. Impulsul l-am avut după ce m-a contactat cineva din București să mă înscriu la niște cursuri, la Iași. Dar nu am fost de acord pentru că însemna să fac cursul timp de 3 ore pe săptămână, în 3 luni.

Era imposibil pentru mine. Nu se poate învăța meserie într-un astfel de program. Munca mea s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și multe persoane m-au întrebat dacă nu pregătesc ucenici”, mai spune Vincenzo Bartolomeo.

Italianul s-a mutat în Iași în urmă cu 6 ani

Povestea de succes a lui Vincenzo Bartolomeo, un bijutier în vârstă de 46 de ani, își are rădăcinile în adolescență. Când avea 13 ani a început să fie atras de meseria pe care tatăl său o practica de ani de zile, „furată” de la un bijutier german. Curios din fire și interesat de bijuterii, Vincenzo petrecea mult timp alături de tatăl său, care era bucuros că măcar unul dintre cei trei copii ai săi ar putea să ducă mai departe moștenirea, astfel că l-a învățat meserie.

După ce s-a angajat la magazinul tatălui său a cunoscut-o pe viitoarea lui soție, Ionela, o româncă ce muncea în Italia. Sunt de 12 ani împreună, iar în urmă cu 6 ani s-au mutat în România.

Potrivit bijutierului Vincenzo Bartolomeo, tot mai multe persoane vor bijuterii din aur alb și inele cu diamante.

Comentarii
  • Macaronaru nu mai are clienti si are nevoie de un start-up???

  • Un om deosebit.
    Bravo lui si ar trebui sa fim mandri ca a ales Romania,respectiv Iasul ,pentru ceea ce face. Sunt lucruri pe care le face cu pasiune si drag si pentru el nu exista nu se poate , cauta solutie pentru orice.
    Recomand oricui sa apeleze cu incredere la serviciile lui.

  • Un mare mincinos el cumpara inele gata facute si el numai le monteaza ,cum recomandati voi sa apeleze lumea la el e un MINCINOS a venit in romania unde nu sunt cunoscatori in ale bijuteriei.Asa ca inainte de a apele la el mai interesativa si de alti bijutieri.

  • Se lauda singur in Iasi pe soseaua Nationala este un bijutier mai bun care face tot felul de lucrari in aur si argint.

  • sunt mai multi in Iasi….de ar fi sa dam nume, inseamna ca facem reclama….cautati pe 7 Noiembrie, o bijuterie super

  • Gaetano da cu bano

    Cu totii cunoastem Italia: civilizatie, salarii mari, curatenie, totul functioneaza perfect, vreo 2 milioane de rumani deja traiesc acolo in Paradis si sustin cu miliarde PIBul Rromanikai.
    Iar acest domn paraseste tara natala pentru a veni la trai mai bun aici.
    Si e si cel mai bun in tot ceea ce face.
    E, asta inseamna patriotism, bai, nu sa cauti lavoro la sters la cur mosnegii mussolinisti.

  • Nenorociti oamenii muncitori si cinstiti cu reclamele astea…A vazut puturoasa de nevasta ca una a primit de la iubi inel cu diamant de 8.000 de euro si nu ma mai slabeste.Vrea si ea inel de asta ca sai demonstrez ca inca o mai iubesc ..Are vreo doua ore de cand pisa ochii sa umblu la contul bancar.Mare pacoste la casa omului Ma lasa fara agoniseala de-o viata pe o chestie stralucitoare si nefolositoare exact ca ea.Hm..Poate ai trec fitele de moment pana diseara sa pot respira cat de cat normal in casa asta.

  • poti sa i d ai lu IUBI un inel fals; dar zici ca e diamant de 8000 euro; la cat e de actuala nu cred ca se prinde

  • Intr-adevar , singurul bijutier adevarat ramas din Iasi. Restul sunt carpaci sau printeri 3D, nu are rost

  • @@Florin esti prost de ragi….asa ca vaca. Pacat ca a fătat mă-ta un buhai ca tine

  • Aurica aurar

    Se pare că sunt mulți țărani pe aici,habar nu vă aduceți aminte cu se fac inelele am avut o viață întreagă că și locuitori al Iașului Aurari în oraș stăteau și pe jos doar că nu aveam noi diamante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024