Prima pagină » Titlurile zilei » Un om de afaceri din Iași își vinde ferma după ce omul său de încredere s-a sinucis, în direct, pe Facebook. Câteva zeci de mii de euro reprezintă prețul cerut

Un om de afaceri din Iași își vinde ferma după ce omul său de încredere s-a sinucis, în direct, pe Facebook. Câteva zeci de mii de euro reprezintă prețul cerut

29 iul. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Bogdan Beceru, un antreprenor din Iași care se ocupă și de o fermă cu porci din rasa Mangalița dorește să o vândă. Vrea să renunțe la afacerea din mediul rural din cauza lipsei angajaților

Bogdan Beceru, antreprenorul din Iași care are în comuna Ion Neculce o fermă cu porci din rasa Mangalița, a scos la vânzarea afacerea. Fermierul spune că a luat această decizie din cauză că nu găsește forță de muncă serioasă.

„Anul trecut am avut o nenorocire în fermă. Băiatul care mă ajuta de 6 ani cu ferma s-a sinucis. Avea proces pentru custodia copilului, fosta soție l-a câștigat, nu a mai putut să-și vadă copilul și s-a sinucis (în direct pe Facebook – n.r.). După ce a fost această tragedie, am încercat să găsesc alți oameni serioși care să mă ajute la fermă. Au fost mai mulți, până acum, dar nu au stat prea mult timp. E greu cu oamenii și, dacă nu te ocupi personal, nu reușești să faci față cu treburile din fermă, pentru că e foarte dificil să crești animale. Acum m-am întors din concediu și, cât am fost plecat, cel pe care l-am lăsat să aibă grijă de fermă nu prea s-a ocupat de nimic. Bani nu prea se fac din creșterea animalelor, iar eu trăiesc și din alte afaceri. Lipsa forței de muncă e cea mai mare problemă. Dacă ai avea pe cineva care să te ajute, ar fi mult mai bine. Dar nu mai sunt oameni serioși. De aceea scot ferma la vânzare”, spune Bogdan Beceru, antreprenor din Iași.

Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, faptul că la începutul pandemiei de COVID-19 fermierii au scos afacerile la vânzare pe OLX.

Fermierul din Iași, Bogdan Beceru, produce tochitură de Mangalița

Ferma este situată în comuna Ion Neculce, la 2,5 kilometri de orașul Târgu Frumos și 47 de kilometri de Iași. Proprietatea măsoară 5.000 de metri pătrați, are acces la șosea și este delimitată de un gard de plasă cu temelie din beton. Ferma are o hală pe structură metalică, grajd, coteț porci, fânar, casă locuibilă, țarcuri pentru creșterea porcilor, drum betonat spre fermă, fântână cu hidrofor, canalizare, dar și camere de supraveghere. Ferma este populată cu porci din rasa Mangalița, cu 500 de pui de creștere.

„Eu cer 80.000 de euro pentru tot ce am aici. Până acum, m-au sunat două persoane să mă întrebe, dar îmi dădeau maxim 60.000 de euro. Mai e un vecin care ar vrea să cumpere. Dacă aș vinde ferma, aș avea timp să mă ocup mai mult de fetele mele care joacă tenis. Oricum, până la sfârșitul anului, cel târziu, mai țin ferma, pentru că mai am animale, vreo 20 de porci, purcei, le mai cresc o perioadă. Cine are fermă știe ce e greu este să o administrezi”, mai spune Bogdan Beceru, fondatorul afacerii cu tochitura de Mangalița, poveste prezentată de reporterii BZI, în edițiile anterioare.

Bogdan Beceru, antreprenorul din Iași, mai spune că prețul pentru fermă poate fi negociat.

Comentarii
  • Șmecherii să pună osul la muncă, să strângă bălegarul la porci nu în concediu, ei sunt mari oameni de afaceri și nu au sclavi, ei cu banii și sclavii cu munca… de ce s-a spânzurat omul ăla?

  • Se gaseste forta de munca dar trebuie sa platesti. Nu minim pe economie si niste maruntis la negru.

  • Tarane, scrie în articol de ce s-a sinucis. Ești analfabet funcțional dar ai pareri despre concediile omului. De asta n-ai și tu afacere, ca ești prost și grosolan.

  • … la un capital de 80000 euro poti sa-ti permiti cel mult un angajat … cine ia ferma trebuie sa se ocupe personal … 5000 mp este prea putin pentru cati porci are …

  • asa este, cam puțin 5000 metri pentru 20 de porci, cu el 21…

  • pentru@țăran

    Porcarule știi și tu de analfabet funcțional, cum de ți-ai dat seama? Stânge balega și nu mai grohăi inepții, ești mare om de afaceri la scroafe, motivele sinuciderii omului, le expui ‘neata, dar dacă s-ar face o anchetă cinstită e posibil să fi fost părtaș la înlesnirea sinuciderii.

  • @alt țăran

    Are si 500 purcei.

  • Florin Baltag

    Salut…. Il cunosc personal, si saptamani si luni la rand a muncit de unul singur: de la scos balegarul si curatat halele, de la carat si depozitat cereale, de la sacrificare, transare si distribuirea carnii, tot singur. Respect, dl inginer Bogan Beceru!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *