Prima pagină » Titlurile zilei » Un om de afaceri din Iași care s-a întors cu soția din vacanță a rămas uimit când a văzut cum arată casa. „Mi-a dat cheia și a plecat!”

Un om de afaceri din Iași care s-a întors cu soția din vacanță a rămas uimit când a văzut cum arată casa. „Mi-a dat cheia și a plecat!”

07 aug. 2021, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Numărul clienților care solicită ajutorul specialiștilor din Iași în design interior a crescut în ultimii ani. Cei care vor să facă modificări în locuințe plătesc sume deloc de neglijat pentru a avea casa perfectă. Tot mai multe persoane solicită sfaturile specialiștilor și în privința vestimentației

Ieșenii care vor să facă modificări în locuință nu se mai ocupă personal de aceste schimbări, ci apelează la ajutorul specialiștilor în design interior. Aceștia plătesc de la câteva mii, până la zeci de mii de euro, pentru a avea casa perfectă. A crescut numărul solicitărilor din partea clienților, mai ales în ultimii 2-3 ani.

„Cererea a crescut din partea clienților care vor să apeleze la specialiștii în design interior. Mulți mă întreabă: Cum rearanjez lucrurile pe care le am deja în casă, ca să fie mai frumos? Poți face și cu un buget redus ceva spectaculos în casă. Se pot face schimbări majore și cu ceea ce ai deja în casă, cu un buget de până la 1.000 de euro. Eu fac design interior și pentru persoane juridice, nu doar pentru persoane fizice. Trebuie minimum o ședință de consiliere pentru a ști ce vrea clientul să modifice, să discutăm despre ceea ce își dorește și, după aceea, dacă este cazul, putem face încă o ședință, apoi ne apucăm de proiect”, spune Liliana Pricope, consilier în design interior din Iași.

Ieșenii apelează la specialiștii în design interior când vor să facă modificări în locuințe

Specialista povestește că, în ultimii ani, s-a ocupat atât de proiecte mici, cât și de altele, mai complexe, care au necesitat mult timp.

„Am avut proiecte mici, mai mari. De exemplu, un client mi-a dat cheia de la casă și a plecat cu soția în vacanță pentru o lună, iar eu am început să mă uit prin casă, pentru a vedea ce modificări trebuie făcute. Am schimbat totul în casă. Și parchetul l-am schimbat! M-am uitat la lucrurile din casă, ce le place clienților să mănânce, am încercat să aflu mai multe despre ei, m-am uitat chiar și la hainele din dulap, m-am interesat în privința activităților lor. Ei m-au lăsat să fac ce vreau. Toată casa era cu pereți albi și mobilă maro. Eu am pus alb, turcoaz, galben-muștar, oglinzi imense, plante”, susține Liliana Pricope, consilier în design interior din Iași, care explică faptul că persoanele care vor să facă modificări în locuințe spun că au nevoie de o nouă energie, să se simtă mai relaxați.

În altă ordine de idei, potrivit specialiștilor din domeniul imobiliar, locuințele din Iași sunt tot mai scumpe. Ei spun că au crescut prețurile la materialele de construcții cu 50 la sută și, din acest motiv, și prețul final al locuințelor s-a mărit.

Liliana Pricope, specialist în design interior și consilier vestimentar: „E important să știi ce să transmiți”

Pe lângă designul interior, Liliana Pricope se ocupă și de imaginea persoanelor care vor să apeleze la ea pentru imagine. Aceasta le oferă sfaturi și celor care vor să aibă o imagine cât mai bună, fie că este vorba despre oameni de afaceri sau despre persoane care pur și simplu investesc sume consistente în imaginea lor.

„Imaginea contează! Sunt persoane care investesc mulți bani în imaginea lor, fie că este vorba despre evenimente, despre faptul că sunt zi de la zi la birou, au o afacere și vor să fie prezentabili sau prezentabile. Acum nu se mai merge pe clasicul costum cu negru, alb sau bleumarin. Se ține cont de cromatică mai mult, vor să iasă din monotonie. Eu stau de vorbă cu clientul sau clienta, să văd ce îl/o reprezintă. Imaginea are primul impact când te întâlnești inițial cu cineva. De aceea e important să știi ce să transmiți”, mai spune Liliana Pricope.

Specialiștii în design vestimentar din Iași susțin că a crescut numărul bărbaților care au grijă de imaginea lor

Ieșeanca spune că a crescut numărul bărbaților care apelează la ajutorul unui specialist care să îi ajute să arate cât mai bine.

„De exemplu, un client a achiziționat în câteva ore, după ce am fost cu el în magazine și l-am consiliat, două costume în valoare de 1.000 de euro. Am observat că bărbații au mai multă grijă de imaginea lor. Cel puțin în ultimii ani a crescut cererea din partea bărbaților. Au grijă de ei, merg la manichiură, pedichiură, masaj. Vor să fie relaxați și îngrijiți. Nu e vorba că sunt feminizați sau fătălăi (n.r. – râde). Nu există un trend, ci un stil care ți se potrivește. Sunt clienți cu bani care vor lucruri de firmă, țin la marcă, dar nu doar ei. Și oamenii cu venituri mai mici plătesc pentru haine de calitate. Bărbații cheltuiesc pentru haine care pot fi purtate mai mult timp, femeile își cumpără mai des haine, dar este vorba despre sume mai mici”, mai spune Liliana Pricope.

Pe de altă parte, o nouă afacere care are succes în rândul celor care vor să își personalizeze locuințele a apărut recent în Iași, fiind vorba despre tavane extensibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *