Prima pagină » Local » Un om de afaceri din Iași a scăpat de pușcărie după un accident rutier mortal! Impactul a fost devastator! Judecătorii au considerat că victima a avut partea ei de vină! (Exclusiv)
Un om de afaceri din Iași a scăpat de pușcărie după un accident rutier mortal! Impactul a fost devastator! Judecătorii au considerat că victima a avut partea ei de vină! (Exclusiv)

Un om de afaceri din Iași a scăpat de pușcărie după un accident rutier mortal! Impactul a fost devastator! Judecătorii au considerat că victima a avut partea ei de vină! (Exclusiv)

20 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un bărbat a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după un impact mortal. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ionel Andriescu, om de afaceri, la 2 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei. Instanța a considerat că victima, Ș.A., a avut partea ei de vină în producerea accidentului rutier

Un om de afaceri a scăpat de pușcărie după un accident rutier mortal! Impactul a fost devastator, iar victima nu a avut nicio șansă! Pe de altă parte, judecătorii au considerat că victima a avut partea ei de vină!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent condamnarea lui Ionel Andriescu, administrator de firmă, la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

„Instanța reține condițiile culpei comune a inculpatului și a victimei Ș.A., într-o proporție de 50 la sută fiecare. Dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 70 de zile, fie în cadrul Primăriei comunei Bârnova, județul Iași, fie în cadrul instituțiilor pe care aceasta le gestionează din punct de vedere administrativ”, au precizat judecătorii ieșeni.

Societatea de asigurări, obligată să le achite despăgubiri rudelor victimei accidentului rutier mortal

Pe lângă pedeapsa aplicată omului de afaceri Ionel Andriescu, magistrații ieșeni au admis în parte acțiunea rudelor victimei. Așadar, firma de asigurări Euroins România Asigurare Reasigurare a fost obligată la plata unor daune.

„Instanța admite în parte acțiunile civile. Obligă partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA la plata către părțile civile a unor daune în valoare totală de 7.500 de lei și 75.000 de euro. Respinge, ca neîntemeiate, celelalte pretenții formulate de către părțile civile”, au adăugat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Omul de afaceri Ionel Andriescu, acuzat de comiterea unui impact devastator

Procesul omului de afaceri Ionel Andriescu a început pe 26 septembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis atunci în judecată pe șofer, sub acuzația de ucidere din culpă.
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au afirmat că, pe data de 22 august 2017, în jurul orei 19:20, Ionel Andriescu se afla la volanul unui vehicul marca Mercedes-Benz Sprinter, ce se deplasa pe Drumul Național 24A. Mai exact, omul de afaceri ieșean se deplasa în localitatea Bivolari, dinspre Botoșani, către Iași.

„În timp ce se deplasa pe raza localității Bivolari, în apropierea intersecției cu strada Primăriei, fără a respecta limita legală de viteză, inculpatul Ionel Andriescu s-a angajat în depășirea neregulamentară a unui moped marca Piaggio, condus de către Ș.A., intrând în coliziune cu acesta. În urma producerii accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului mopedului”, au susținut procurorii ieșeni.

Victima nu a mai avut nicio șansă după accident

După producerea impactului devastator, la fața locului au sosit atât echipaje ale Poliției, cât și un echipaj medical. Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași l-a transportat pe bărbatul accidentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” și la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași.
Din păcate, medicii nu au putut face altceva decât să constate moartea victimei, care a suferit leziuni foarte grave. La rândul lor, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. În urma analizei, magistrații au considerat, totuși, că și victima a avut partea ei de vină în producerea accidentului rutier mortal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *