Prima pagină » Local » Un om al străzii în vârstă de 70 de ani a fost transportat de urgență la UPU Iași având hipotermie severă
Un om al străzii în vârstă de 70 de ani a fost transportat de urgență la UPU Iași având hipotermie severă

Un om al străzii în vârstă de 70 de ani a fost transportat de urgență la UPU Iași având hipotermie severă

20 ian. 2021, 09:51,
George Cristian în Local

Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile din Iași şi din România dau mari bătăi de cap oamenilor străzii. Aceştia ajung, de cele mai multe, cu hipotermie severă la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Sf Spiridon din Iași (UPU Iași). Este cazul şi unui bătrân în vârstă de 70 de ani care a fost găsit pe stradă.

Vorbim despre faptul că acesta se afla într-o stare deplorabilă din punct de vedere igienic dar avea şi o hipetermie gravă.

Un bătrân a fost transportat de urgentă la UPU Iași

Conform datelor intrate în posesia jurnaliştilor BZI.RO se pare că un om al străzii, un bătrân în vârstă de 70 de ani a fost transportat de urgentă la UPU Iași. Acesta reprezintă un caz social care a fost găsit căzut în stradă de către un echipaj de prim ajutor. Bătrânul avea o igienă precară, era neglijat. Bărbatul avea o suspiciune înaltă de infecţie cu COVID-19. După ce a fost preluat de echipajul medical a fost îngrijit complet şi a fost readus la temperatura normală. Testul rapid COVID-19 a ieşit negativ, medicii au în lucru un test PCR şi aşteaptă rezultatele:

Un pacient în vârstă de aproximativ 70 de ani reprezentând un caz social a fost găsit căzut pe stradă de către un echipaj de prim ajutor. Bărbatul avea o hipotermie severă T=25 de grade. Prezenta o igienă precară, era neglijat suferea de pediculoză. A fost derapazitat în mod repetat. După o serie de investigaţii s-a constatat că avea o contuzie la torace care a obiectivat o pneumoni la lobul inferior drept. Pacientul prezenta o suspiciune înaltă de infecţie cu Sars COV 2. A fost tratat complet la UPU şi readus la temperatura normală. În prezent este conştient iar testul rapid a ieşit negativ. În lucru se află un test PCR. a prezentat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU – SMURD Iași.

Autoritățile locale au interprins mai multe acțiuni de ajutorare a persoanelor fără adăpost

Primăria Iași împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială și Poliţia Locală au început să efectueze mai multe acţiuni în depistarea persoanelor fără adăpost care locuiesc pe raza municipiului Iași. Vorbim despre faptul că, odată cu răcirea vremii, tot mai multe persoane fără adăpost sunt puse în fața unor condiţii de trai greu de imaginat.

Din aceste considerente, autorităţile locale au pus la dispoziţia persoanelor fără adăpost o capacitate de 83 de locuri de găzduire la Centrul Social de Urgență pentru Recuperare și Reintegrare „C. A. Rosetti dar şi un centru de tranzit format din cinci module cu o capacitate de câte opt persoane.

În plus, un număr de 50 locuri au fost amenajate de Direcția Exploatare Patrimoniu și Direcția de Asistență Socială în Baia Publică (Populară) de pe str. Sf. Petru Movilă, cu rolul de adăpost temporar.

Primăria Municipiului Iași face apel la ieșeni ca, dacă observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, să apeleze numărul unic de urgențe 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale, care poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa [email protected]

Sursă foto: ARHIVĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *