Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un oligarh rus spune că Moscova ar putea rămâne fără bani anul viitor
Un oligarh rus spune că Moscova ar putea rămâne fără bani anul viitor

Un oligarh rus spune că Moscova ar putea rămâne fără bani anul viitor

03 mart. 2023, 19:23,
în Razboi în Ucraina

Un oligarh rus spune că Moscova ar putea rămâne fără bani anul viitor și are nevoie de investiții străine, a spus Oleg Deripaska.

„Nu vor mai fi bani deja anul viitor, avem nevoie de investitori străini”, a spus el la o conferință economică desfășurată joi în Siberia, conform comentariilor raportate de TASS, o agenție de presă de stat rusă.

Putin a lăudat rezistența economiei țăriiî n fața sancțiunilor

Comentariile miliardarului rus care a cerut încetarea războiului Moscovei în Ucraina în primele zile ale conflictului de anul trecut,  contrastează cu o evaluare mai optimistă a averii economice a Rusiei de către președintele Vladimir Putin săptămâna trecută.

Vladimir Putin a lăudat rezistența economiei țării în fața sancțiunilor occidentale fără precedent impuse în ultimul an.

Producția economică a Rusiei a scăzut cu 2,1% anul trecut, conform unei estimări preliminare a guvernului. Contracția a fost mai limitată decât au prezis inițial mulți economiști.

Rusia reduce producția de petrol luna aceasta, iar sancțiunile occidentale ar putea escalada și mai mult. În cele din urmă, perspectivele economice ale Rusiei depind de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Peste 11.300 de sancțiuni de la invazia din februarie 2022

Investitorii străini, în special din țările „prietenoase”, au și ei un rol important de jucat, a spus Deripaska, însă susține că Rusia trebuie să aibă condiții potrivite.

„Dacă vor veni, depinde dacă Rusia poate crea condițiile potrivite și își poate face piețele atractive”, a spus el.

În încercarea de înfometare a Rusiei de fonduri pentru agresiunea sa, țările occidentale au anunțat peste 11.300 de sancțiuni de la invazia din februarie 2022 și au înghețat aproximativ 300 de miliarde de dolari din rezervele valutare ale Rusiei.

Dar China a aruncat Kremlinului un colac de salvare economic, cumpărând energie rusească, înlocuind furnizorii occidentali de mașini și metale comune, printre alte produse, și oferind o alternativă la dolarul american.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024