Prima pagină » International » Un oficial din Danemarca a leșinat in direct in momentul in care anunța că suspendă vaccinarea cu AstraZeneca – VIDEO
Un oficial din Danemarca a leșinat in direct in momentul in care anunța că suspendă vaccinarea cu AstraZeneca - VIDEO

Un oficial din Danemarca a leșinat in direct in momentul in care anunța că suspendă vaccinarea cu AstraZeneca – VIDEO

15 apr. 2021, 10:39,
George Cristian în International

Directorul Agenției Daneze pentru Medicamente a leşinat în timpul conferinței de presă în care a anunțat oprirea Danemarcei de a utiliza vaccinul AstraZeneca.

Tanja Erichsen vorbea în direct la televizor când s-a prăbușit brusc pe podea și a fost imediat salvată de șeful Institutului Superior de Sănătate, Soren Brostrom. Oficialul este în afara oricărui pericol.

Danemarca a devenit prima țară din Europa care a renunțat la vaccinul COVID al AstraZeneca.

Decizia a fost luată din cauza legăturii vaccinului cu cazuri foarte rare de cheaguri de sânge, a declarat agenția de sănătate a țării. Søren Brostrøm, directorul agenției, a declarat că, în ciuda faptului că Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) sunt în favoarea utilizării vaccinului AstraZeneca, campania de vaccinare a Danemarcei va continua fără aceasta.

„În general, trebuie să spunem că rezultatele arată că există un semnal de efect secundar real și grav în vaccinul de la AstraZeneca”, a spus Brostrøm într-un comunicat.

„Pe baza unei considerații generale, am ales, prin urmare, să continuăm programul de vaccinare pentru toate grupurile țintă fără acest vaccin.”

În Danemarca, doi beneficiari ai vaccinului AstraZeneca au suferit cheaguri de sânge severe, dintre care unul a fost fatal. Cu toate acestea, cele mai multe vaccinări au fost folosite utilizând Pfizer-BioNTech. Aproximativ 150.000 de persoane au primit vaccinul AstraZeneca și li se va oferi acum un vaccin diferit pentru a doua doză, a spus Brostrøm.

Liber la vaccinare cu AstraZeneca în România

În condiţiile în care în România a existat o întreagă discuţie legată de utilizarea vaccinului AstraZeneca şi a faptului că până acum sute de mii de români s-au restras de pe listele vaccinului AstraZeneca, autorităţile române au decis ca vaccinare cu vaccinul dezvoltat de Oxford să se facă doar cu buletinul şi fără programare.

Concret, cei care doresc să se vaccineze cu AstraZeneca pot veni, în orice interval orar de funcţionare a centrului de vaccinare cu buletinul fără să le trebuiască programare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *