Prima pagină » International » Un oficial anonim al NATO susține că Ucraina ar putea fi atacată în curând de Belarus
Un oficial anonim al NATO susține că Ucraina ar putea fi atacată în curând de Belarus

Un oficial anonim al NATO susține că Ucraina ar putea fi atacată în curând de Belarus

21 mart. 2022, 23:45,
în International

Un oficial al NATO susține că Belarus ar putea ataca în curând Ucraina. Oficialul NATO, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că alianța este îngrijorată de faptul că trupele din Belarus se pot alătura luptei pe care rușii o duc în Ucraina.

„Guvernul din Belarus pregătește motivul pentru a justifica o ofensivă belarusă împotriva Ucrainei și desfășurarea iminentă a armelor nucleare rusești în Belarus”, a declarat oficialul, potrivit The Guardian.

Belarus ar putea ataca Ucraina

Potrivit membrului Alianței, Belarus a luat deja măsuri politice pentru a primi arme nucleare, în cazul în care se ia decizia de a ataca Ucraina.

„Nu vă spun că vor pune arme nucleare acolo mâine.

Ceea ce vreau să spun este că au luat măsuri politice pentru a putea primi acum arme nucleare dacă se ia o astfel de decizie”, a mai spus oficialul NATO.

Mișcarea care ar întoarce soarta războiului în Ucraina

Un oficial de rang înalt al serviciilor de informații NATO a declarat luni că există indicii care arată că războiul dus de Rusia în Ucraina a intrat într-un impas, în contextul în care majoritatea forțelor Moscovei sunt blocate iar avioanele de luptă rusești nu au reușit să asigure superioritatea aeriană.

„Dacă acest conflict nu este deja în impas, se îndreaptă rapid spre unul. Și asta înseamnă ceva, dacă ne gândim la disproporția forțelor la începutul conflictului.

Nu ajungi aici dacă nu ai făcut o serie de greșeli”, a spus oficialul NATO, conform CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *