Medicii au anunțat că un nou virus se extinde în România! Este vorba despre Virusul Sinciţial Respirator (VSR), foarte contagios. Bătrânii și copiii sunt în pericol.
Un nou virus se extinde în România!
Un nou virus face ravagii în România. Este vorba despre Virusul Sinciţial Respirator (VSR). Medicii trag un semnal de alarmă că acest virus poate intensifica afecțiunile cronice și poate duce la infarct miocardic acut, accident vascular cerebral sau la intensificări ale astmului.
Societatea Română de Pneumologie avertizează populaţia cu privire la riscurile asupra sănătăţii respiratorii, în special în rândul sugarilor, vârstnicilor şi persoanelor cu comorbidităţi.
„Acesta este unul dintre virusurile care afectează sistemul respirator inferior, reprezentând principala cauză a bronşiolitei şi pneumoniei în rândul copiilor sub doi ani, dar afectând totodată şi persoanele adulte vulnerabile, precum vârstnici sau cei cu comorbidităţi. Povara bolii severe cauzate de VSR este comparabilă cu gripa. În prezent, ne aflăm în plin sezon al infecţiei cu VSR, aceasta având o incidenţă maximă în lunile de toamnă şi iarnă.”, se arată într-un comunicat de presă al SRP.
Noul virus a început să se extindă cu rapiditate în România.
Ce categorii de persoane sunt în pericol
Societatea Română de Pneumologie avertizează că VSR afectează în mod sever copiii sub vârsta de doi ani, precum şi persoanele cu vârsta peste 65 de ani, sau cei cu afecţiuni respiratorii sau imunitate compromisă.
„Simptomele încep de obicei cu o răceală comună (febră, nas înfundat, tuse uşoară), dar în cazurile severe poate duce la dificultăţi respiratorii, scăderea oxigenului din sânge şi insuficienţă respiratorie, necesitând internare de urgenţă. Studiile arată că, pentru unii copii, primul episod de infecţie cu VSR poate duce la riscul crescut de astm pe termen lung. Întrucât în prezent nu sunt disponibile tratamente specifice, este nevoie de noi intervenţii care să poată preveni spitalizările şi îmbolnăvirile cauzate de VSR la toţi sugarii începând de la naştere, atunci când aceştia sunt cei mai vulnerabili la forme severe de boală şi la vârstnici şi la cei cu comorbidităţi.”, susţin reprezentanţii SRP.
Societatea Română de Pneumologie recomandă măsuri de prevenţie, mai ales în sezonul rece, precum igiena riguroasă a mâinilor, evitarea contactului cu persoanele bolnave şi evitarea spaţiilor aglomerate.
O altă boală care face ravagii în rândul tinerilor este cancerul de colon. Medicii trag un semnal de alarmă. Tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu cancer de colon. Statisticile arată că până în 2030 frecvența cancerului colorectal va crește. Cazurile de cancer colorectal sunt în creștere în rândul persoanelor tinere, dar depistarea precoce a acestuia crește șansele de vindecare completă. Cel mai adesea, cancerul colonului și cancerul rectal debutează sub forma unor excrescențe mici, cunoscute sub numele de polipi, în mucoasa organelor. Durerile abdominale, crampele, slăbiciunea sau oboseala sunt simptome ale afecțiunii. Cancerul de colon poate provoca sângerări, de aceea este necesară vizita de urgență la medicul specialist. O altă boală gravă afectează tot mai multe persoane la nivel mondial. Pentru prima dată în ultimii ani, Alzheimer, Parkinson, accidentul vascular cerebral și alte boli neurologice reprezintă principala cauză de boală și dizabilitate la nivel mondial, depășind astfel bolile cardiovasculare.
PSEUDO MEDICINA SUSTINUTA DE FELCERII SCOLITI IN ULTIMII 15 ANI DE ASA ZISELE UNIVERSITATI DE MEDICINA CE AU AJUNS SCOLI DE EXTERMINATORI NU MEDICI !!!!
Sa fie cercetati de organele abilitate, aceste „informari” de natura a creea panica. Nu mai faceti reclame mascate pentru farmacii si doctori de doua parale! Chiar nu mai avem in tara asta organe care sa ceceteze si sa supravegheze aceste dezinfarmari in favoarea unor „clanuri” de bine?