Prima pagină » Actualitate » Un nou val de COVID-19, anunțat de Beatrice Mahler! Pandemia nu a trecut
Un nou val de COVID-19, anunțat de Beatrice Mahler! Pandemia nu a trecut

Un nou val de COVID-19, anunțat de Beatrice Mahler! Pandemia nu a trecut

21 mart. 2022, 11:59,
în Actualitate

Beatrice Mahler a vorbit despre un nou val de COVID-19. Managerul Institutului ”Marius Nasta” a atras atenția asupra faptului că pandemia nu a trecut şi că există o zonă de confort în țară, iar românii nu ar trebui să renunțe în totalitate la protecție. Managerul a completat declarațiile avute pe ideea că în Vestul Europei se vorbește deja despre o creștere a cazurilor de infectări.

În trecut, ministrul Sănătății a vorbit despre un nou val pandemic. Alexandru Rafila a afirmat faptul că, dacă acesta ar veni s-ar datora unei tulpini noi.

Am putea avea un nou val de COVID-19, conform Beatrice Mahler

Directorul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler a vorbit despre un nou val de COVID-19. Aceasta susţine că Europa se pregătește de un nou val pandemic dar că în România urmează o perioadă liniștită. În ultimele săptămâni, pandemia de COVID-19 a stagnat în țară dar că acest lucru nu ar trebui să ne facă să lăsăm garda jos. Românii ar trebui să se protejeze în continuare şi să nu uite de măsurile de protecție. Managerul a mai vorbit despre faptul că la nivel de Occident, Europa de Vest, autoritățile se pregătesc deja de o creștere a cazurilor. Medicul a explicat că în aceste momente în România nu circulă varianta mutantă a Omicron, numită Omicron 2:

„În ultima săptămână lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort. (…) Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a declarat Beatrice Mahler la B1 TV.

Alexandru Rafila susţine că este puţin probabil să apară un nou val de COVID-19

În schimb, Alexandru Rafila a vorbit recent despre faptul că în aceste momente este puţin probabil să mai apară un nou val de COVID-19. Ministrul Sănătății susţine că în cele mai pesimiste scenarii, următorul val ar veni în toamnă. Ministerul Sănătății monitorizează cu atenție situația:

Un eventual val șase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puțin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val șase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val șase. Un val șase presupune o altă tulpină care circulă. (…).

În altă ordine de idei vă aducem aminte faptul că România a eliminat în totalitate restricțiile impuse în pandemie. În aceste condiții, masca de protecție nu mai este obligatorie în spatiile închise sau deschise, certificatul verde a fost eliminat și restricțiile referitoare la numărul maxim de persoane la diverse evenimente au fost anulate. Totuși, în spațiul public au fost voci care nu au dorit eliminarea restricțiilor. De exemplu USR s-a opus ridicării restricțiilor.

Nu se știe dacă vom avea un nou val de COVID-19, dar potrivit specialiștilor trebuie să fim atenți în continuare, chiar dacă Omicron este sub celelalte valuri ca nivel de gravitate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024