Prima pagină » International » Un nou vaccin experimental anti-coronavirus! Primele rezultate sunt pozitive
Un nou vaccin experimental anti-coronavirus! Primele rezultate sunt pozitive

Un nou vaccin experimental anti-coronavirus! Primele rezultate sunt pozitive

02 iul. 2020, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în International

Un nou vaccin experimental anti-coronavirus! Firmele Pfizer şi BioNTech au anunțat lansarea unui nou vaccin experimental împotriva COVID-19. Potrivit unui studiu clinic, rezultatele sunt pozitive. În cazul pacienților sănătoși, a declanșat reacţii ale sistemului imunitar, dar a provocat febră şi alte efecte secundare. Reacțiile au fost adverse mai ales în cazul dozelor mai ridicate, transmite CNBC.

Într-o lucrare lansată pe platforma de preprint MedRXiv, primele date clinice cu privire la vaccin au fost făcute publice miercuri. Asta arată faptul că nu a fost încă revizuită de specialişti terţi sau publicată într-un jurnal. În studiul clinic efectuat de către experții de la Pfizer, au fost desemnați la întâmplare 45 de pacienţi pentru a primi una din cele trei doze de vaccin sau placebo. Doisprezece pacienţi au primit o doză de 10 micrograme, 12 o doză de 30 micrograme, 12 o doză de 100 micrograme şi nouă placebo. Doza de 100 micrograme a provocat febră la jumătate dintre pacienţi; o a doua doză nu a mai fost administrată la acel nivel.

Trei săptămâni mai târziu, după o a doua injecţie, din celelalte doze, 8,3% dintre participanţii din grupul de 10 micrograme şi 75% dintre cei din grupul de 30 de micrograme au dezvoltat febră. Peste 50% dintre pacienţii care au primit una dintre aceste doze au raportat un eveniment advers, inclusiv febră şi tulburări de somn. Niciuna dintre aceste reacţii adverse nu a fost considerată gravă, ceea ce înseamnă că nu au dus la spitalizare sau invaliditate şi nu au pus în pericol viaţa.

Un nou vaccin experimental anti-coronavirus: Împiedică funcţionarea virusului

Vaccinul a generat anticorpi împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19. O parte dintre aceşti anticorpi au fost neutralizanţi. Rezultatele arată că ar împiedica funcţionarea virusului. Nivelurile de anticorpi de neutralizare au fost de 1,8 până la 2,8 ori mai mari decât la pacienţii recuperaţi.

Nu este sigur că nivelurile mai mari de anticorpi vor duce la imunitate la virus. Pentru a demonstra acest lucru, Pfizer va trebui să efectueze studii mari, care să demonstreze că persoanele care au primit vaccinul au cel puţin 50% mai puţine şanse să se infecteze. Se estimează că aceste studii vor începe în această vară. O mare parte dintre aceste teste se vor face în Statele Unite. Pfizer testează patru versiuni diferite ale vaccinului, dar doar una va avansa la nivelul studiilor mai de amploare.

Studiul actual nu a inclus femeile însărcinate şi nu a fost notate alte informaţii despre diversitatea etnică a participanţilor, deşi lucrarea spune că studiile viitoare vor trebui să includă un grup mai divers. A doua doză a fost necesară pentru imunitate. Pacienţii care au primit o doză unică de 100 micrograme au avut un nivel mai mic de anticorpi decât cei care au primit două doze mai mici.

Mai multe vaccinuri anti-COVID-19 sunt în teste

În prezent, sunt testate în studii clinice pe oameni, 14 vaccinuri pentru Covid-19, potrivit Institutului Milken. Aici sunt incluse participanţi din Inovio, CanSino, AstraZeneca şi Moderna. Mai mulţi sunt aşteptaţi să înceapă în curând, inclusiv vaccinuri dezvoltate de companiile Merck, Johnson & Johnson şi Sanofi. În total, 178 de vaccinuri se află în diferite stadii de dezvoltare.

Vaccinul Pfizer / BioNTech se bazează pe o tehnologie numită ARN mesager. Aceeași tehnologie este folosită şi în cazul vaccinului Moderna. Vaccinul foloseşte un mesager genetic cheie găsit în celule pentru a crea proteine ​​pe care sistemul imunitar învaţă apoi să le atace. Moderna nu a publicat încă date despre vaccinul său, dar este de aşteptat să facă acest lucru în curând.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Paștele Blajinilor: sfaturi ale preoților pentru o pomenire adevărată – rugăciune, nu mese festive la cimitir
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`