Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Un nou tratament pentru Covid-19, testat în Marea Britanie
Un nou tratament pentru Covid-19, testat în Marea Britanie

Un nou tratament pentru Covid-19, testat în Marea Britanie

14 sept. 2020, 21:36,
în Sanatate

Ca noul tip de coronavirus e o provocare pentru toti oamenii de stiinta nu mai este o noutate. Cercetatori din intrega lume desfasoara in prezent studii pentru a intelege mai bine boala pe care acest tip de virus o provoaca, Covid-19. Asadar, un nou tratament cu anticorpi monoclonali urmează să fie testat pe pacienţii Covid-19 în spitalele din Marea Britanie.

Tratamentul care se doreste a fi testat in urmatoarea perioada, dacă se dovedește eficient, va duce la oprirea reproducerii virusului și la îmbunătățirea ratei de supraviețuire a pacienților.

Oamenii de stiinta britanici au stabilit ca aceşti anticorpi de laborator vor fi administraţi la 2.000 de persoane pentru a vedea dacă sunt eficienţi. Pacienţii vor începe să primească noile medicamente în următoarele câteva săptămâni, iar rezultatele vor fi comparate cu alţi pacienţi cărora nu li s-au administrat anticorpi.

„Există o mulţime de motive întemeiate pentru a crede că ar putea fi eficient cum ar fi oprirea reproducerii virusului, oprirea virusului de a provoca daune, îmbunătăţirea supravieţuirii pacienţilor”, a subliniat profesorul Martin Landray de la Universitatea din Oxord, unul dintre conducatorii procesului de cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024