Prima pagină » International » Un nou tip de vaccin, testat de Pfizer. Acesta, administrat împreună cu cea de-a treia doză anti-Covid-19
Un nou tip de vaccin, testat de Pfizer. Acesta, administrat împreună cu cea de-a treia doză anti-Covid-19

Un nou tip de vaccin, testat de Pfizer. Acesta, administrat împreună cu cea de-a treia doză anti-Covid-19

25 mai 2021, 16:25,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Compania farmaceutică Pfizer a transmis luni, 24 mai 2021, faptul că a debutat un studiu clinic care constă în administrarea unui vaccin pneumocic candidat împreună cu o a treia doză de vaccin BioNTech pentru Covid-19, la persoane cu vârsta de peste 65 de ani, transmite Reuters.

Obiectivul studiului este de a înţelege dacă această combinaţie de seruri este sigură şi reacţia sistemului imunitar după adăugarea unui vaccin pneumococic la vaccinul pentru Covid-19, potrivit Pfizer.

Vaccinul pneumococic, dezvoltat pentru protejarea împotriva a 20 de serotipuri

Serul pneumococic candidat, 20vPnC este dezvoltat pentru protejarea adulţilor împotriva a nu mai puţin de douăzeci de serotipuri responsabile de majoritatea bolilor pneumoccocice invazive şi pneumonie.

Noul studiu va avea ca eşantion 600 de adulţi care vor fi recrutaţi din studiul pentru vaccinul pentru Covid-19, în stadiu târziu, al celor două firme, după ce aceştia au primit rapelul cu cel puţin şase luni înainte de a intra în studiul de co-administrare.

S-a recomandat anterior că vaccinurile pentru Covid-19 sunt sigure pentru a fi administrare singure. însă, pe baza experienţei cu vaccinuri non-Covid, Centrul Statelor Unite ale Americii pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a declarat că vaccinurile COVID-19 şi alte vaccinuri pot fi administrate simultan sau în aceeaşi zi.

FDA şi-a dat acordul

În luna decembrie a anului 2020, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) şi-a dat acceptul să evalueze cu prioritate o cerere a companiei Pfizer de licenţă pentru administrarea vaccinului 20vPnC la adulţi cu vârste de peste 18 ani şi a stabilit o dată pentru hotărâre în luna iunie.

Două luni mai târziu, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a acceptat cererea companiei de autorizare a introducerii pe piaţă a 20vPnC.

Medicul Radu Țincu: „Cel mai probabil, va exista și a treia doză de vaccin anti-COVID-19“

Medicul ATI Radu Țincu este de părere că văzând că cei din jur s-au vaccinat și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță și alții vor dori să se vaccineze.

„Cel mai probabil da, va fi o a treia doză și se discută foarte intens dacă nu se va schimba și formă vaccinului, care să fie adaptată noilor variante virale. Ne interesează să obținem cei mai performanți anticorpi. Acest lucru că se va schimba structura vaccinului nu trebuie să reprezinte un punct al teoriilor conspirațiilor, vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă”, a spus medicul Radu Țincu.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că o a treia doză de vaccin va fi necesară după opt luni de la imunizare.

Pentru prima dată, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea nevoie de o altă doză de vaccin împotriva coronavirusului după opt luni de la imunizare, pentru a combate mutațiile care au apărut de la dezvoltarea vaccinului original, scrie Greek Reporter. El a făcut aceste declarații la Delphi Economic Forum VI din Atena.

„Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum sunt încurajatoare.”, a spus Albert Bourla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *