Prima pagină » Coronavirus » Un nou simptom de coronavirus, descoperit. Cercetătorii spun că este „relativ neobișnuit”
Un nou simptom de coronavirus, descoperit. Cercetătorii spun că este „relativ neobișnuit”

Un nou simptom de coronavirus, descoperit. Cercetătorii spun că este „relativ neobișnuit”

28 sept. 2020, 14:45,
în Coronavirus

Alertă pentru medicii din întreaga lume. Un nou simptom de coronavirus a fost descoperit. Potrivit ultimelor studii făcute de cercetători, s-a observat că mare parte dintre bolnavii de COVID-19 aveau manifestări cutanate până acum neîntâlnite în cazul acestei boli.

Oamenii de ştiinţă au descoperit aceste noi simptome în două studii. Prima cercetare a avut loc la King’s College din Londra, iar în această săptămână un studiu din Spania a avut acelaşi rezultat.

Un nou simptom de coronavirus

O cercetare realizată în Spania, pe un procent important al bolnavilor cu coronavirus, a scos la iveală un simptom făcut public de către King’s College din Londra. Mai exact, o parte din persoanele pe care s-a făcut cercetarea, peste 600 la număr, prezentau umflăturile în gură și pe limbă. Bolnavii se aflau internaţi la un spital de campanie din Madrid şi aveau manifestări de pneumonie ușoară și moderată.

Din subiecții studiului, 46% au avut o formă de manifestare cutanată, mâinile și picioarele fiind deosebit de afectate. Vârsta medie a pacienților a fost de 56 ani, iar 58% dintre ei au fost femei.

De ce este neobişnuit acest nou simptom de coronavirus

Medicii au descoperit că un sfert dintre bolnavii pe care s-a realizat aveau o erupție cutanată în gură, respectiv mici umflături roșii sau albe pe limbă.

Specialiştii cred că erupțiile cutanate au fost „relativ neobișnuite”. Totuşi, în urmă cu ceva timp, cercetătorii de la King’s College din Londra au anunţat că erupțiile cutanate ar trebui considerate al patrulea simptom oficial al coronavirusului.

Descoperire macabră despre coronavirus. Medicii au fost uluiți de ce se întâmplă

O descoperire macabră despre coronavirus a fost făcută publică de către medicul legist Cristian Stan. Anumite caracteristici aparte, i-au dat fiori în urma autopsiilor realizate pe trupurile celor decedaţi de covid-19.

Una dintre aceste caracteristici, observată de medicul Cristian Stan, este că toți au o inflamație a vaselor mici de sânge. Medic primar legist la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici – București, Stan a scris și o carte despre cauzele morții, de fapt, un ghid ușor de citit și de înțeles pentru colegii săi practicieni.

”Trei autopsii au fost pe decedați confirmați prin test făcut în timpul spitalizării, iar 4 au avut test negativ, dar acesta, cred eu, a fost prelucrat prea devreme, la una, două săptămâni înainte să intervină moartea. Deci au fost suspecți la un moment dat și spitalul nu i-au retestat după primul rezultat negativ. Sunt însă sigur că toți au fost infectați cu noul coronavirus (…)

În peste 25 de ani de carieră am văzut peste 20.000 de morți. Decedați din toate cauzele. Am participat sau efectuat peste 15.000 de autopsii și expertize medico-legale. După o asemenea experiență îți formezi ochiul, îți dezvolți o anumită intuiție. Ca aspect macroscopic, decedații COVID arată altfel decât tot ce am văzut în cariera mea”, a declarat Medicul Cristian Stan.

”Au două, trei caracteristici specifice. Plămânii sunt plini cu apă, vasele mici de sânge sunt inflamate, sunt foarte hidrofile și existența multor trombi foarte mici în vase, în organe. Microtrombozele pot fi de ordinul sutelor, fiind raportate cazuri în care acestea au fost colectate în filtrul pulmonar sau chiar au blocat aparatele de dializă la pacienți cu insuficiență renală”, a adăugat legistul Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`