Un nou simptom al coronavirus a fost depistat de către cercetători. Oamenii de știință susțin că acesta ar putea provoca pierderea subită și permanentă a auzului. În general, noul coronavirus afectează corpul uman în diverse moduri, de la pierderea gustului și mirosului la daune la nivel de organe.
Cea mai nouă descoperire a cercetătorilor scoate în evidență faptul că COVID-19 poate afecta auzul.
Un nou simptom al coronavirus a fost depistat
Cercetătorii au spus că persoanele afectate de noul coronavirus ar putea suferi de pierderea auzului, care poate dura luni întregi. Studiul a fost efectuat de către cercetători pe un eșantion de 3.103 de persoane din 48 de țări, majoritatea din Marea Britanie și America.
Totodată, experții de la University College London relatează cazul unui bărbat de 45 de ani cu astm care a fost internat la terapie intensivă cu Covid, ventilat, și care a primit remdesivir și steroizi.
Ce simptome a prezentat bărbatul
Un nou simptom al coronavirus a fost depistat de către cercetători, iar unui bărbat în vârstă de 45 de ani i-a apărut un țiuit în ureche la o săptămână după ce a fost externat de la Terapie Intensivă.
Medicii au spus că niciunul dintre medicamente nu ar putea produce daune asupra auzului. După testele ulterioare s-a aflat că bărbatul și-a pierdut auzul la urechea stângă – o situație în care urechea internă sau nervul responsabil pentru sunet este inflamat sau deteriorat. A fost tratat cu steroizi cu succes parțial.
Acest caz este primul de acest gen raportat în Regatul Unit, deși au mai fost semnalate cazuri similare din alte țări. Kevin Munro, profesor de audiologie la University of Manchester, implicat în studiu, spune că anterior a identificat că 16 din 121 de pacienți internați cu coronavirus au relatat că au probleme de auz la aproximativ două luni după externare.
Coronavirus: conjunctivita ar putea fi un nou simptom
Lista simptomelor asociate cu coronavirusul continuă să crească. Și, dintr-un motiv întemeiat, semnele evocatoare ale Covid-19, cum ar fi pierderea gustului și a mirosului, febră, tuse sau dureri corporale, nu sunt singurele care pot fi asociate cu aceasta boală. Printre noile manifestări identificate, găsim conjunctivita. Coronavirusul ar putea provoca această inflamație a ochiului și ar putea fi transmis prin contactul cu aerosoli din conjunctiva, mucoasa care acoperă interiorul pleoapelor, potrivit unui comunicat al Academiei Americane de Oftalmologie.
Aceste afirmații se bazează pe două studii recente publicate pe această temă. Primul, publicat în Journal of Medical Virology, a fost efectuat pe 30 de pacienți cu Covid-19 spitalizați în China.
Unul dintre ei a avut conjunctivită, iar medicii au găsit urme ale virusului în lichidele oculare. Al doilea, publicat în New England Journal of Medicine, a fost efectuat pe 1.009 pacienți chinezi afectați de coronavirus: 9 dintre ei sufereau de conjunctivită.
„Pacienții care se prezintă la oftalmolog pentru conjunctivită, care au și febră și simptome respiratorii, inclusiv tuse și dificultăți de respirație, și care au călătorit recent în străinătate, în special în zonele afectate în special de coronavirus (China, Iran, Italia, Japonia și Coreea de Sud), sau ai cărui membri ai familiei s-au întors recent dintr-una din aceste țări ar putea fi infectați cu Covid-19”, se precizează in declarația Academiei Americane de Oftalmologie, potrivit Femme Actuelle.