Prima pagină » Eveniment-Social » Un nou șef peste o instituție de cultură din Iași. Decizia a venit pe neașteptate
Un nou șef peste o instituție de cultură din Iași. Decizia a venit pe neașteptate

Un nou șef peste o instituție de cultură din Iași. Decizia a venit pe neașteptate

13 ian. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Eveniment-Social

Recent, la vârful unei instituții gestionate de Consiliul Județean Iași a fost operată o schimbare majoră. Conducerea județului a decis zilele trecute să schimbe conducerea Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, instituție de cultură pe care o administrează. Astfel, în locul lui Traian Mocanu a fost numit director Viorel Cîtea, profesor în cadrul Școlii „Otilia Cazimir”. Viorel Cîtea a fost numit director interimar al acestei instituții de cultură până la organizarea unui concurs pentru această funcție. În ultima vreme, instituția de cultură a avut de pătimit în urma unui scandal.
În anul 2018, Traian Mocanu a rămas fără mandat după ce a fost suspendat brusc de Consiliul Județean. Traian Mocanu a ajuns să fie cercetat de organele de anchetă pentru o serie de acuzații la care nu s-ar fi așteptat nimeni, mai ales că era vorba despre o instituție de cultură unde nu se învârt sume uriașe. Fostul director a fost acuzat că ar fi băgat în buzunar sume frumoase pe spatele angajaților de la Școala Populară de Arte.

Cum s-a ajuns aici?

Au fost organizate zece festivaluri la care nu au venit artiști din afara Școlii, ci s-au folosit angajații unității. Sumele destinate acestora pentru participarea la festivaluri nu au mai ajuns la oameni, ci tocmai la Traian Mocanu. Acesta ar fi pus oamenii să semneze pentru primirea banilor. În aceste condiții, inspectorii Consiliului Județean au constatat, în urma unui control, un prejudiciu de peste 300 mii lei. Mocanu fusese suspendat din funcție, a revenit pentru o vreme la șefie, după care a fost luată această decizie de schimbare a sa. Nu a fost pentru prima oară când s-a vehiculat numele lui Viorel Cîtea la vârful acestei instituții ieșene de cultură. Aleșii județului vor oficializa în perioada următoare, printr-o hotărâre, organizarea concursului la Școala Populară de Arte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *