Prima pagină » Local » Un nou șef, la Inspectoratul de Jandarmi Iași! Cine este lt. col. Irinel Ursu
Un nou șef, la Inspectoratul de Jandarmi Iași! Cine este lt. col. Irinel Ursu

Un nou șef, la Inspectoratul de Jandarmi Iași! Cine este lt. col. Irinel Ursu

10 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Un nou șef a fost numit la Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași. După pensionarea colonelului Mircea Tulică, jandarmii ieșeni vor fi conduși pentru o perioadă de lt. col. Irinel Petruț Ursu. În următoarele 6 luni, Ministerul Afacerilor Interne va decide cine va coordona activitatea instituției

Schimbare de șef la vârful Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Iași. Colonelul dr. Mircea Tulică, comandantul Inspectoratului, s-a pensionat chiar la începutul lunii februarie 2022, iar postul acestuia a rămas liber.

Până la numirea unui nou șef de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), activitatea jandarmilor ieșeni va fi coordonată de lt. col. Irinel Petruț Ursu, împuternicit prim-adjunct al inspectorului şef.

Un nou șef la Inspectoratul de Jandarmi Iași

Lt. col. Irinel Petruț Ursu a ajuns împuternicit prim-adjunct al inspectorului-şef după ce IJJ Iași a rămas fără cei doi adjuncți pe care îi avea colonelul dr. Mircea Tulică. Lt. col. Iulian Cristian Boariu este anchetat de procurorii anticorupție într-un caz de promovări ilegale pe funcții. Acesta a părăsit IJJ Iași și a ajuns să conducă Inspectoratul de la Botoșani de câteva luni.

Și celălalt șef-adjunct al IJJ Iași, Cristian Ipate, a sărit din schemă. Astfel, s-a ajuns ca lt. col Irinel Petruț Ursu, ofițer la IJJ Iași, care a coordonat activitatea unui detașament din cadrul Inspectoratului, să fie numit împuternicit drept prim-adjunct al inspectorului-șef.

Cine este lt. col. Irinel Ursu, cel care va conduce IJJ Iași?

Împuternicirea pe funcția de prim-adjunct este pe o perioadă de până la 6 luni. Cum col. dr. Mircea Tulică a fost trecut în rezervă, automat conducerea a fost preluată de următorul pe funcție, în acest caz lt. col. Irinel Petruț Ursu. Acesta nu a dorit să spună prea multe despre noua funcție.

”Perioada este de până la 6 luni, când postul va fi scos la concurs. Am în vedere înscrierea la acesta”, a transmis cel care va coordona activitatea IJJ Iași în următoarea perioadă.

Lt. col. Irinel Petruț Ursu a absolvit Academia de Poliție – Arma Jandarmi, în anul 1997. Își desfășoară activitatea la IJJ Iași din anul 2002, unde a evoluat treptat de la comandant pluton, comandant companie, ofițer specialist formare profesională și comandant detașament.

Iată ce avere are noul șef interimar de la IJJ Iași!

Conform declarației de avere, lt. col. Irinel Petruț Ursu nu are vreun teren sau vreo locuință. Acesta are un autoturism marca Ford Focus, fabricat în anul 2010. La capitolul active financiare, acesta are 4 conturi, în valoare totală de 27.000 de lei.

Salariul pe anul 2020 nu a fost, însă, făcut public. Soția lui Irinel Petruț Ursu este angajată în cadrul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGADPC) Iași, pe o funcție de inspector, conform aceluiași document, legat de declarația de avere.

Colonelul Mircea Tulică s-a angajat la Universitatea „Cuza”

Pe de altă parte, colonelul Mircea Tulică va începe activitatea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, pe funcția de director general administrativ adjunct. Fostul șef al jandarmilor ieșeni își va prelua postul de la UAIC pe 15 februarie 2022. Mircea Tulică a condus Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași vreme de 16 ani.

Cum era la vârsta de pensionare, acesta a decis să aplice pentru un alt post. La concurs au aplicat 4 candidați: Mircea Tulică, Cosmin Ilie Ungureanu, Ioan Dișcu și Catrinel Elena Florescu, iar, după prima probă, cea scrisă, Tulică a obținut cel mai mare punctaj, nu mai puțin de 90 de puncte. A fost declarat admis și urmează să își intre în atribuții de săptămâna viitoare. Lt. col. Irinel Petruț Ursu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Iași, a preluat recent atribuțiile de conducere la IJJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *