Prima pagină » Titlurile zilei » Un nou șef a fost numit la Vama Sculeni! Cristinel Ignat: ”Aproape 28 de ani am de când lucrez în vamă”

Un nou șef a fost numit la Vama Sculeni! Cristinel Ignat: ”Aproape 28 de ani am de când lucrez în vamă”

14 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Cristinel Ignat este noul șef de la Vama Sculeni, după ce a făcut rocada cu Ion Pintilei, care ocupă acum funcția de adjunct. Este susținut de actualul director al Direcției Regionale Vamale Iași. Deocamdată ordinul de punere în funcție este pe o perioadă determinată

Noi schimbări la conducerea Biroului Vamal Sculeni. Recent, de la conducerea structurii a fost schimbat Ion Pintilei, care a trecut pe funcția de adjunct. Acesta va raporta noului șef, Cristinel Ignat, care a primit un ordin de numire pe o perioadă determinată de timp. Fostul șef al vămii a precizat că va colabora la fel și în contextul noii structuri.

”Până acum ne-am îndeplinit sarcinele cât de bine am putut. Vom continua colaborarea. Până acum, în contextul războiului din Ucraina, tot mai multe persoane au tranzitat vama. Dar de la 2.000 de ucrainieni pe zi, am ajuns la 100 pe zi. Putem spune că ne îndreptăm spre normalitate, doar din acest punct de vedere. În ceeea ce privește transportul de mărfuri, zilnic intră și ies prin vama Sculeni în jur de 120 de camioane”, a precizat Ion Pintilei.

Ordinul de numire emis de Autoritatea Română Vamală (ARV) este valabil până la finalul lunii mai 2022, după care, cel mai probabil, va fi prelungit.

”Acum ordinul este valabil până la finalul lunii mai. Aproape 28 de ani am de când lucrez în vamă. Ca la orice birou vamal există problema cu refugiați ucrainieni. Nu au fost incidente cu sume mari trecute prin vamă. Traficul de marfă a crescut puțin, fiind zona de conflict. Transportatorii evită trecerea prin Ucraina. Intră pe la noi, se duc până în Finlanda și trec în Rusia”, a declarat șeful Biroului Vamal Sculeni.

Un nou șef a fost numit la Vama Sculeni

Cristinel Ignat este suținut de actual director general al Direcției Regionale Vamale Iași, Marius Costache, conform surselor din instituție. Cristinel Ignat a activat în trecut și la Vama Albița. Conform ultimei declarații de avere din 2021, noul șef de la Vama Sculeni ocupa postul de consilier superior la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. La capitolul terenuri apare cu o cotă parte din două suprafețe de aproape 8 hectare situate în Deleni, județul Vaslui. Mai mult, deține și 1.500 metri pătrați de teren în Vișan, județul Iași, unde este edificată o locuință de 70 de metri pătrați. În același document apare cu două autoturisme marca Renault și Suzuki, achiziționate în 2009 și 2016. În bancă are depozite și conturi în valoare de aproape 100.000 de lei.

La capitolul investiții în fonduri de pensii și asigurări de viață apare cu aproximativ 120.000 de lei. În 2020, Cristinel Ignat a încasat un salariu total de 77.149 de lei. Soția acestuia, Ecaterina Ignat, consilier la Curtea de Apel Iași, a declarat un venit de 87.149 de lei. În edițiile trecute ale BZI a fost semnalat cazul unui refugiat din Ucraina care a vrut să treacă sume importante prin Vama Albița.

Schimbări la Vamă, dar și la Finanțe

În ultima perioadă, Direcția Regională Vamală Iași s-a desprins de sub autoritatea DGRFP. Astfel, au apărut și schimbările la conducerea celor două structuri. Autoritatea Română Vamală, recent înființată după despărțirea de ANAF, a decis ca Direcția de la Iași să fie condusă de Marius Costache, fost adjunct la Vama Albița. L-a înlocuit pe Dănuț Bolohan. În ceea ce privește conducerea DGRFP Iași, la începutul acestei săptămâni, Paul Ciobanu, director general, a fost schimbat cu Doru Viorel Alupoaei, care ocupa funcția de adjunct la Administrația Județeană a Finanțelor Publice(AJFP) Botoșani. Noul director general deține două apartamente în Municipiul Iași, de 50 și 41 de metri ptrați, la care se adaugă alt apartament de 47 de metri pătrați situat în Botoșani.

În Botoșani, în 2008, a construit și o vilă de 400 de metri pătrați. În bănci a adunat depozite și conturi în valoare de aproape 500.000 de lei. A fost numit temporar, pe o perioadă de o lună. Un nou șef a fost numit la Vama Sculeni, după ce au fost vehiculate mai multe nume din instituție.

Comentarii
  • Daaaa….tot Penteleu conduce

  • Revizuire procentuale pe plus sau pe minus?

  • Finanțe – Botoșani, Vama – Vaslui … la Iasi multe salutari.Asta înseamnă ca partidele iesene să fie conduse de infractori și găinari, nimeni nu în bagă in seamă la capitală.

  • Dur Dur Eanu

    S-a saturat lumea de figurile lui Damian Ionel… Ionel, Ionelule, nu fi trist baiatule. Serghiuta te asteapta sa te dai cu ea in barca. Nelu la Fisc, Nelu la Vama, Nelu peste tot…

  • Eu nu stiu ce tot il recomanda sa fie sef…mai in toate guvernarile….slab…foarte slab…ca să nu zic pământ…dar na….e nașu’ șefului de regională

  • Damian sau spaga mica. Nelu spaga i se zice. Toti transportatorii il au pe Damian la mana…

  • Ignat e prost. Îi pute gura si se incalta cu niste opinci mari de la sh. Auzi Ignat, sa-ti dau la mumu si tie si lui Caty ( Erina ). Esti un tigan borat. Pintea te-a footut tot timpul si vama Sculeni te-a barfit. Doar Pal Stefan te a lins in c w r

  • Ignat e prost. Ce mai spui ca si fratele sau alt traficant notoriu a ajuns sef la vama aeroport!!! Asa Cristinel la Sculeni asa frate la aeroport. 2 traficanti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *