Prima pagină » Titlurile zilei » Un nou scandal privind mutarea elevilor de la Colegiul Pedagogic din Iași! Mihai Chirica s-a răzgândit, acesta nu mai consideră o soluție amplasarea containerelor provizorii – FOTO

Un nou scandal privind mutarea elevilor de la Colegiul Pedagogic din Iași! Mihai Chirica s-a răzgândit, acesta nu mai consideră o soluție amplasarea containerelor provizorii – FOTO

01 dec. 2023, 02:00, 10 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Un nou scandal este pe cale să înceapă după ultimele declarații ale primarului Mihai Chirica, privind mutarea elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași

Deși, în luna martie 2023, edilul Mihai Chirica declara faptul că soluția privind relocarea elevilor din instituția de învățământ în containere era, din perspectiva sa, aplicabilă, menționând inclusiv că, în mai multe orașe din România, modulele funcționează cu succes, recent, acesta s-a răzgândit și le-a transmis părinților că ar fi cazul să își mute copiii în alt capăt al orașului, la Liceul „Dumitru Mangeron”, bulevard sufocat de trafic.

Scandal la Colegiul Pedagogic din Iași. Mihai Chirica nu mai vrea module pentru mutarea elevilor

După ani de zile în care modernizarea și reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași nu a fost în niciun plan al edilului Mihai Chirica, acesta a avut o revelație privind necesitatea intervențiilor doar după ce au avut loc cutremurele din Turcia și Gorj. Dacă evenimentele neplăcute nu s-ar fi întâmplat, instituția de învățământ ar fi riscat să se prăbușească peste elevi. Deși, în luna martie 2023, Mihai Chirica privea mutarea elevilor în containere ca o situație aplicabilă cu succes, recent s-a răzgândit, iar modulele nu mai sunt o soluție favorabilă din punctul său de vedere.

„Punctul meu de vedere rămâne același, școala de pe strada Poitiers este o școală mult mai bună pentru a fi populată cu elevii de la Liceul «Vasile Lupu». Deține toate normele de siguranță, de sănătate și de utilitățile de care are nevoie o școală. Traiul în module nu este un trai corect. Părinții care se plâng sunt părinții care vin dinspre Breazu și Rediu. Populația școlară de la «Vasile Lupu» este externă, circa 70 la sută, și internă, circa 30 de procente. Părinții nu vor să își ducă copiii până la școala din Poitiers din cauza traficului.

Problema pe care noi le-am propus-o este că îi transportăm noi, îi ducem noi acolo. Cadrele profesorale, de asemenea, s-au arătat un pic mai puțin motivate de a face acest transport sau această navetă, să-i spunem așa. Dar spre binele elevilor și a actului educativ ar fi ca ei să stea într-o școală sigură, cu teren de sport, cu sală de sport, cu tot ce le trebuie”, a spus Mihai Chirica, primarul Iașului.

Mihai Chirica: „Noi avem o școală nou-nouță care îi așteaptă”

Mai mult decât atât, acesta a mai transmis că totul rămâne la latitudinea părinților, dacă vor accepta mutarea elevilor la Liceul „Dumitru Mangeron”, de pe bulevardul Poitiers.

„Rămâne la latitudinea dumnealor, eu sper ca în al unsprezecelea ceas să-și revină și să ne bată la ușă să ne spună «ne mutăm în școala de pe Poitiers, care este nouă, are 28 de săli de clasă modernizate, echipate și racordate la utilități». Sperăm să le vină gândul cel bun și să își lase copiii să facă școală acolo unde trebuie. Eu cred că aici trebuia fermitatea Inspectoratului Școlar Județean, care trebuie să se gândească, în primul rând, la rezultatul actului educativ, nu la confortul părinților și al profesorilor.

Eu nu le pot garanta că acolo ei pot avea o viață normală. Este o viață în containere, să nu își imagineze că e ceva uau. Containerul are o înălțime de 2,3 metri. Spiru Haret s-ar răsuci în mormânt dacă ar ști, elevii au nevoie de o sală luminoasă, bine aerisită, cu un confort termic constant și cu niște utilități sigure. Ei vor o școală în containere că așa au văzut ei în filme. Da, se practică containerul în momentul în care faci un baraj în munți. Noi avem o școală nou-nouță care îi așteaptă”, a mai adăugat edilul Iașului.

Părinții sunt sceptici în ceea ce privește situația propusă de primar

Mai mulți ieșeni au trimis mesaje primarului Mihai Chirica pe platforma de socializare. Aceștia sunt total nemulțumiți de modul în care edilul privește situația. În același sens, îi transmit primarului că nu a luat în calcul traficul și așa infernal din zonă.

„Varianta Poitiers a fost refuzată încă de anul trecut! Acest subiect este închis, definitiv. De ce reluăm? Întrebarea părinților este când se trece la realizarea racordurilor, a infrastructurii, astfel încât să poată fi aduse modulele. Acestea nu sunt piese de lego, nu e suficientă doar aducerea lor, ci e necesara si racordarea lor”, a fost mesajul transmis de un părinte.

Alți ieșeni consideră că demersul este unul prin care Mihai Chirica își dorește eliberarea spațiului de către elevi din cauza dezvoltatorilor imobiliari care vânează amplasamentul.

„Noi dorim module iar ei cred ca doresc blocuri. Duceți-vă copii dumneavoastră la Mangeron! În timpul mandatului dumneavoastră a început ”moartea” învățământului pedagogic din Iași. Așteptăm cu nerăbdare alegerile”, i-a transmis un alt părinte primarului Mihai Chirica.

Un nou scandal este pe cale să înceapă după ce Mihai Chirica s-a răzgândit în ceea ce privește mutarea elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Acesta nu mai vede o soluție de succes folosirea containerelor pentru susținerea orelor de curs.

Comentarii
  • Tamara Ingulescu.

    Stati cuminti, mai votati-l pe Chirica inca vreo 3 mandate, ca sa iasa omul linistit la pensie si sa-si termine vila de pe Sararie, ca viata-i grea si nu-i ajung banii. Toata viata voastra cat ati avut drept de vot l-ati votat pe spagarul si ordinarul asta, asa ca nu vad nici un scandal legat de liceul pedagogic. Faceti voi oleaca de tam tam, dar la anul la alegeri instant o sa puneti stampila pe Chirica. Daca nu v-ar fi placut Chirica cu adevarat, va duceati linistiti la primarie si il luati de guler. Sfiosilor.

  • Sa i mute in cladirea proaspăt reabilitată de lingă caminul akademos. Clădirea aceea stă goală . De fapt gargamel vrea sa puna mana pe corpul de clădire al liceului pedagogic ptr liceul lui , liceul uaic ului , ala de pe sărărie.
    Tot gargammel vroia acum cativa ani sa mute facultatea de informatica din sediul ei , undeva pe la agronomie. și sa extinda feaa in corpul C al fac de info. Parca nu ar fi suficiente vânzători la glovo..
    Omu asta are o ciuda pe tot ce i bun SI merge. Bine că l a facut pe fii su lector la fac de drept cand inca nu avea doctoratul dat..

  • Chirica e prost, e un betiv ordinar. Isi bate sotia. E cwrvar….are numai calitati

  • De 1 decembrie si-a gasit sa transmita această veste „excepționala”! Datorita unor părinți profesori care au trădat cauza copilor, Chirica a reușit sa-si duca planul pana la capat! Si-a propus sa schimbe destinația spațiilor din Colegiul Pedagogic si sa valorifice tot terenul aferent. Interesul lui imobiliar este enorm!!! si pentru ca politica l-a învățat să manipuleze oamenii, stie cum să pună accentul astfel încât oricine, mai puțin părinții și elevii liceului, sa creada ca el este de bună credință, dar nu are cu cine sa vorbeasca. „Părinții sunt problema” , „naveta „, ” UNII profesori”…. Si tot asa. Caracterul mizerabil a acestor oameni iese in fata atunci când omenia este stricată de bani!

  • Mincinosul mincinoșilor revine! Suntem în „Țara lui Papură Vodă”, cum ii place lui chiricuță să spună.
    Dumnezeu le vede și le aude pe toate. Va da samă când va ajunge in fața Lui, pentru toate cele care le-a făcut pe Pământ!
    Dar înainte de toate, Curtea de conturi să își facă datoria. Că DNA-ul stă aproape de el și când i se face dor de ei, mai deschide un dosar.

  • Va rog nu mai publicati informatii cu si despre Mishu Drona Resident! Mai bine prezentati informatii cu si despre gandacii de bucatarie.

  • deci, un prost, atat poate

  • tousi, daca primaria asigura transportul, de ce nu? le pute zona cug?

  • Anonim: cum asiguri transportul pentru 800 de elevi? Câți elevi încap într-un autobuz? De câte autobuze este nevoie? Cate ore vor sta elevii în trafic, dus-intors, zilnic? Tu când ai stat ultima oară 40 de minute in stati, așteptând autobuzul? Cât timp cr zi că vor face in fiecare zi, pe ruta Copou-Poitier, aproape 12 km

  • 12 kilometri, in cat timp crezi că îi vor face dimineață, pe ruta Copou-Poitiers? De câte autobuze va fi nevoie ca să transporte 800 de copii? Cât timp vor sta aceștia în trafic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *