Prima pagină » Titlurile zilei » Un nou scandal la Opera Iași! Vizat este celebrul balerin Vlad Mărculescu: „Am început să-mi fac cruce” (EXCLUSIV)

Un nou scandal la Opera Iași! Vizat este celebrul balerin Vlad Mărculescu: „Am început să-mi fac cruce” (EXCLUSIV)

16 mai 2023, 02:00, 7 ,
Andreea Timofte în Titlurile zilei

Prim-balerinul Vlad Mărculescu de la Opera Națională Română Iași (ONRI), dat afară din instituție pe vremea managerului Beatrice Rancea și reangajat sub conducerea lui Daniel Șandru, este acuzat de către doi colegi că ar avea un comportament nepotrivit. Astfel, balerinul s-a ales cu încă două comisii de disciplină

După o cercetare prelungită pe parcursul a aproape cinci luni de zile, ONRI a decis că balerinul Vlad Mărculescu nu va fi sancționat disciplinar după ce a fost acuzat de opt angajate că ar fi intrat de mai multe ori în vestiarul destinat balerinelor, unde acestea se schimbau. Deși lucrurile păreau să se liniștească, ieri a avut loc o a doua comisie, urmând ca zilele acestea să fie și a treia.

„Sunt la a doua comisie de disciplină, va urma și a treia. De prima se știe. A fost pentru «agresiunea sexuală», unde am fost băgat foarte târziu în comisie, întrucât s-a trecut peste orice fel de procedură și au trimis acele plângeri ale fetelor direct la procuratură, fără să fiu întrebat, fără să fac parte din comisie. La procuratură se trimit cazuri reale de agresiune, aici nu era vorba despre asta, era o simplă intrare într-un vestiar unde exista și o toaletă. Era ușor să intru acolo,  pentru că era lângă sala de balet, acolo intra și publicul de la teatru, foarte mulți dintre colegii mei.

Cei de la procuratură au trimis atunci, în aceeași zi, un răspuns oficial în care au spus, cu alte cuvinte, să terminăm cu prostiile. După o perioadă, ei au crezut că o las baltă, că uit că m-au făcut agresor sexual în toată țara. Din acea comisie am ieșit fără avertisment, nu era vreo faptă. S-a închis fără nimic. I-am dat în judecată, am dat Opera în judecată și am cerut daune morale de 200.000 de euro.

A doua comisie, cea de azi… Mâna dreaptă sau stângă a fostului manager, Dragoș Ștefan, spune că m-am luat de el în timpul unei repetiții, că l-am înjurat, în realitate nu m-am luat de nimeni. Nu am rezultatul de la a doua comisie, dar, dacă voi primi avertisment, îi voi da iar în judecată”, a declarat Vlad Mărculescu.

Încă două comisii disciplinare pentru Vlad Mărculescu de la Opera Iași

Prim-balerinul Vlad Mărculescu a povestit reporterilor BZI cum a ajuns iarăși  în situația în care Opera a organizat o a doua comisie de disciplină, în perioada următoare având loc și a treia.

„Am fost să-mi văd câțiva colegi și cam atât, nu am țipat. Domnul a început să facă jocul și a început să țipe: «Nu mă mai înjura, nu mă mai înjura». Eu mă uitam la el și nu îmi venea să cred, am început să-mi fac cruce. Deci ca indisciplinat am intrat în această comisie. Eu nu sunt deloc indisciplinat, sunt o persoană cu bun simț, îmi păstrez integritatea până la capăt.

La a treia comisie este vorba despre un coleg, un doctorand pe care l-am ajutat foarte mult să revină la Operă, am și mesaje unde îi spun să vină la Operă. La o mică discuție a început să spună în sala de balet că eu nu am muncit cât a muncit el și așa mai departe. Nu mai spun ce CV am în spate, pe unde am lucrat și cu câte mari companii am lucrat”, a menționat Vlad Mărculescu.

Balerinul, avertizat de colegi: „Mi-au spus că am foarte mulți dușmani”

Vlad Mărculescu consideră că oamenii din cadrul instituției, pe care i-a ajutat  chiar și după ce Beatrice Rancea i-a dat afară, s-au întors împotriva lui.

„Ideea e că unii colegi, care nu numai că au uitat cât i-am ajutat, se întorc împotriva mea și vor să-mi facă foarte mult rău. Am mai auzit de bullying, nu există așa ceva la balet, asta se făcea pe vremea lui Rancea. I-am ajutat pe colegii mei, un sfert dintre cei care au fost dați afară de Rancea s-au reîntors pe contract datorită mie. O parte s-au dat de partea acelor fete, o parte sunt neutri și mi-au spus că am foarte mulți dușmani în Opera Iași”, a precizat Vlad Mărculescu.

Comentarii
  • perversa de la tg´ocna

  • Cata rautate impiestritata! Dar ce o fi avut cu dumitale?! Ca esti foarte talentat si tratezi profesioa cu multa seriozitate? Le erau teama ca vei deveni Managerul Operei din Iasi? Acei rautaciosii / invidosii au uitat ca deasupra caupului lor sta Hristos, și tot El v-a face lumină. Trebuie armonie intrun colectiv.

  • Ce sai faci daca la facut masa chiparos ? Femeile ai dau la pateu din rautate pe cracii aia ..hmm..hm..probabil niste avansuri refuzate si barbateii trebuie sa fie de aia care le plac femeile cu barba.Asa am intrat si eu odata in bucluc cu un vestiar de fete…Intru din greseala si nu ma mai lasau sai ies inapoi.Noroc cu puturoasa mea ca a venit sa ma ,,salveze,,de mandre.Hmm…Hm..Ratatul asta er al meu.Cautati va altul fufelor.Ce sai faci ? Dragoste mare..Stie puturoasa mea bine de unde vin banii si cine trage ca un bou .

  • Dragos Stefan e un codos care isi va primi plata…ceva nevinovat…un accident””….

  • Ăsta Ștefan nu e ăla de i se zice și PORC ? Care cara noaptea televizoare de la operă după ce au ridicat-o pe Tancea?

  • io ca fata de balet nu confirm/dezmint nimic. unii ma mai ating cateodata. sau nu.

  • la fel ca si fratesu consilierul Baciu Sebastian de la Rediu
    2 jegosi fara scrupule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`