Prima pagină » Actualitate » Un nou scandal între PNL și USR! Florin Roman sare la gâtul lui Vlad Voiculescu: „Să înțelegem că avem parte de o vaccinare paralelă? Să răspundă!

Un nou scandal între PNL și USR! Florin Roman sare la gâtul lui Vlad Voiculescu: „Să înțelegem că avem parte de o vaccinare paralelă? Să răspundă!

28 ian. 2021, 12:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Un nou scandal se iscă între PNL și USR, tema fiind campania națională de vaccinare anti-COVID-19.

Deputatul PNL Florin Roman susține că este „de neacceptat” ca 30% dintre cei care s-au vaccinat nu s-au înscris pe platforma dedicată vaccinării COVID-19, iar pentru asta îl consideră vinovat pe ministrul USR Vlad Voiculescu.

„Să înțelegem că avem parte de o vaccinare paralelă? Am aflat cu stupoare, chiar prin vocea MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, că 30% dintre cei care s-au vaccinat sunt persoane care nu s-au înscris pe platformă…ceea ce este de neacceptat!”, a scris Florin Roman pe contul său de Facebook.

Florin Roman: „Discursurile nu rezolvă incapacitățile de funcționare ale procesului de vaccinare!“

Liderul liberal susține că Vlad Voiculescu trebuie să răspundă care sunt persoanele vinovate și privilegiații care au sărit peste rând.

„Este inadmisibil ca persoane în vârstă, bolnave sau cu dizabilități să fie amânate din cauza PILELOR și RELAȚIILOR. Ceea ce se întâmplă este un factor de descurajare!

Aștept cu mare interes ca domnul ministru să răspundă care sunt persoanele vinovate și privilegiații care au sărit peste rând! Discursurile nu rezolvă incapacitățile de funcționare ale procesului de vaccinare! AȘA NU NE MAI FACEM SĂNĂTOȘI…”, a mai scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

Vlad Voiculescu: „30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare, este o vulnereabilitate“

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri, 27 ianuarie, că o vulnerabilitate a campaniei de vaccinare este faptul că 30% dintre persoanele care se imunizează „ocolesc” platforma online.

„În perioada următoare Ministerul Sănătății și Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV) vor trebui să vegheze la două vulnerabilități. Una este că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare, deci este platforma de programare și registrul național de vaccinare, acestea două trebuie puse împreună. Sunt oameni care merg în centrul de vaccinare sau centre de vacinare care nu sunt informatizate și lucrurile se fac încă pe hârtie. Faptul că 30% din oameni nu se programează în platforma de programare reprezintă o vulnerabiliate pe care am semnalat-o Comitetului condus de domnul Gheorghiță și tuturor instituțiilor care lucrează în acest proces, vulnerabilitate care trebuie remediată cât mai rapid. 30% din vaccinuri e mult”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu anunță controale la centrele de vaccinare

Ministrul Sănătății a anunțat că e vor face echipe de control care să verifice modul în care se face vaccinarea la centrele de vaccinare. Potrivit ministrului, cei care nu respectă strategia Guvernului vor fi sancționați.

„Sunt 350 de mii de români vaccinați. Este esențial să păstrăm acest raport echitabil de vaccinare. Sfârșitul pandemiei însemnă să-i protejăm pe cei vulnerabili. În momentul de față România nu arată rău. Suntem în top 10 la nivel european la vaccinare la mia de locuitori. Avem însă mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasibile. În principiu și în practică trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Se vor face echipe de control pentru a se verifica cum stau lucrurile la centrele de vaccinare.  E o problemă cu cantitatea de doze de vaccin. Asta înseamnă că trebuie sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia este respectată la nivelul centrului de vaccinare“, susține Vlad Voiculescu.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`