Prima pagină » Titlurile zilei » Un nou scandal în sânul clanului Corduneanu. Alina Filip, acuzată că ar încerca să îi ia apartamentul unei bătrâne. Soția lui Petronel neagă – GALERIE FOTO

Un nou scandal în sânul clanului Corduneanu. Alina Filip, acuzată că ar încerca să îi ia apartamentul unei bătrâne. Soția lui Petronel neagă – GALERIE FOTO

30 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un alt scandal a izbucnit recent în cadrul clanului Corduneanu din Iași. Soția lui Petronel Corduneanu, Alina Filip, este acuzată că ar încerca să păcălească o bătrână și să îi ia apartamentul.

”Eu și soțul meu suntem «vânați» de Adrian Corduneanu, probabil din invidie”, spune Alina Filip

În sânul clanului ieșean Corduneanu a izbucnit recent un alt scandal. Astfel, soția lui Petronel Corduneanu, Alina Filip, este acuzată că ar încerca să păcălească o bătrână și să îi ia apartamentul. Cea care ar acuza-o pe aceasta de comiterea unor infracțiuni este Profira Sandu (76 de ani), din satul Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași.

Recent, femeia a formulat o plângere penală pe numele Alinei Filip pentru comiterea unor presupuse infracțiuni de amenințare, hărțuire, uzurparea de calități oficiale, înșelăciune și instigare la abuz în serviciu. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o situație similară.

Un nou scandal în sânul clanului Corduneanu

În plângerea semnată de Profira Sandu se arată că septuagenara este proprietara unui apartament de pe Strada Petre Andrei, în Asociația de Proprietari ”Exclusive Residence” din zona Copou.

”Precizez că în acest imobil locuiesc efectiv, cu acordul meu, nepotul meu Cătălin Gheorghiță Sandu și concubina sa, cu titlu gratuit, fără a plăti vreo chirie sau alte asemenea beneficii financiare către mine, singura obligație a acestora fiind să plătească în numele meu și pentru mine impozitul aferent la Primărie, întreținerea la asociația de proprietari, cheltuielile privind energia electrică, gaz și alte asemenea obligații. Totodată, arăt faptul că l-am împuternicit pe nepotul meu, Cătălin Gheorghiță Sandu, printr-un act autentic notarial, să se ocupe de acest imobil, inclusiv în vederea vânzării acestuia. Știu faptul că, la un moment dat, a fost încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu numitul Petronel Corduneanu (soțul Alinei Filip-n.r.), având ca obiect acest imobil, în niște condiții de presiune. Totuși, nu s-a ajuns la finalizarea tranzacției din diverse motive care fac obiectul mai multor acțiuni (civile și penale) între părți”, a subliniat femeia în plângerea amintită.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Acuzații aduse la adresa soției lui Petronel Corduneanu

În plângerea semnată de Profira Sandu se mai arată că în 2017 aceasta a fost dată în judecată de Alina Filip, ea solicitând instanței pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act autentic în privința imobilului în cauză.

”Am aflat despre această persoană cu ocazia primirii acțiunii introductive de la Judecătoria Iași, atunci fiindu-mi comunicat faptul că Petronel Corduneanu ar fi cesionat drepturile sale din antecontractul anterior menționat către această persoană, care știu ca este concubina sa și cu care are copii, contra unei sume de bani. De-a lungul timpului, Alina Elena Filip a întreprins mai multe activități și acțiuni ilegale în legătură cu persoana mea și cu apartamentul pe care îl am în proprietate, toate activitățile sale ilegale crescând ca ritmicitate și agresivitate în ultima perioadă. Astfel, începând mai ales cu luna decembrie 2021, Alina Filip a demarat o intensă activitate de hărțuire, amenințare și șantaj pentru a încerca să obțină, în mod nelegal, să-mi ia proprietatea, în ciuda tuturor dispozițiilor legale aplicabile și a deciziilor instanțelor de judecată”, se mai arată în plângerea amintită.

Conform acesteia, Alina Filip ar fi mers de mai multe ori la asociația de proprietari, unde ar fi cerut diverse documente legate de apartamentul ce reprezintă ”mărul discordiei”. De asemenea, septuagenara a subliniat că Alina Filip a pierdut procesul intentat ei, la prima instanță, privind emiterea unei hotărâri care să țină loc de act autentic.

Alina Filip neagă toate acuzațiile care i se aduc

De cealaltă parte, Alina Filip susține că, de fapt, ea și Petronel Corduneanu ar fi plătit 65.000 de euro pentru apartamentul respectiv.

”În urmă cu câțiva ani am dat 65.000 de euro pentru acel apartament. Am acte care dovedesc acest lucru. În spatele acestei plângeri stă, de fapt, altceva. Doamna Profira Sandu este bunica numitului Cătălin Gheorghiță Sandu. Acesta din urmă este mâna dreaptă a lui Adrian Corduneanu, fratele lui Petronel Corduneanu. Adrian Corduneanu are de ceva timp o problemă cu mine și cu fratele său, Petronel. Nu știu de unde a izbucnit această problemă, probabil dintr-o invidie, din faptul că noi am făcut un pas în spate. Nu știu și chiar mi-aș dori să aflu! Cert este că se folosește de orice mijloc pentru a ne denigra”, a declarat ieri Alina Filip.

Aceasta a adăugat că, de fapt, Profira Sandu nici nu ar ști unde este apartamentul aflat în dispută și că, în realitate, Adrian Corduneanu s-ar folosi de nepotul femeii, Cătălin Gheorghiță Sandu, pentru a le strica imaginea ei și soțului său, Petronel.

”Doamna Profira este bunica lui Cătălin Sandu, protagonistul așa-numitului dosar «al mafiei imobiliare» din Iași, în dauna mai multor persoane, cu un prejudiciu de milioane de euro. În fapt, Cătălin Sandu locuiește abuziv în casa mea, plătită integral. Cred că este susținut de către Adrian Corduneanu, cu care ne aflăm în relații rele. Astfel, ei folosesc mai multe tertipuri pentru defăimarea mea publică, pentru a mă împiedica să-mi folosesc dreptul și, în esență, să folosească apartamentul meu fără niciun drept”, a subliniat Alina Filip.

Rămâne de văzut cum se va sfârși acest nou scandal din sânul clanului Corduneanu în contextul în care, totuși, Alina Filip susține că este deschisă la dialog și vrea să înțeleagă de unde și din ce motiv a izbucnit totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`