Prima pagină » Eveniment-Social » Un nou program spectaculos de studiu, la Iași, și peste două milioane de lei în proiecte educaționale
Un nou program spectaculos de studiu, la Iași, și peste două milioane de lei în proiecte educaționale

Un nou program spectaculos de studiu, la Iași, și peste două milioane de lei în proiecte educaționale

04 apr. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

La Iași se pregătește un nou program de studiu spectaculos și finanțarea unor proiecte educaționale de peste două milioane de lei! Astfel, Universitatea ”Cuza” din Iași are în plan să introducă un master în managementului în eSports

Un nou program de studiu spectaculos, la Iași, și finanțarea unor proiecte educaționale, cu peste două milioane de lei! Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a primit vizita unei delegații formată din Thomas Moldovan, Secretar de Stat în Ministerul Sportului, Vlad Marinescu, președinte al Federației Internaționale de eSports, Boban Totovski, secretar general al Federației Internaționale de eSports și Adrian Socaciu, președinte al Institutului Sportiv Român. Membrii delegației au participat la o întâlnire cu prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC, prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic și prof. univ. dr. Teodora Roman, decanul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA).

Program spectaculos de studiu, la Iași, și peste două milioane de lei în proiecte educaționale

Vizita a avut loc în contextul organizării la Iași a Campionatului Mondial de E-gaming, ediția 2023. În acest sens, Universitatea ”Cuza” din Iași și-a exprimat deschiderea pentru a sprijini popularizarea și creșterea nivelului de performanță al acestui domeniu prin înființarea unui program de studii de master dedicat managementului în eSports, dar și prin găzduirea unei mese rotunde cu ocazia desfășurării Campionatului Mondial de E-gaming. Totul a continuat cu o întâlnire la FEAA la care au participat și reprezentanți ai Facultății de Educație Fizică și Sport și ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UAIC.

Universitatea și Federația Internațională de eSports urmează să încheie un acord de colaborare pentru punerea în aplicare a celor discutate.

Finanțare de peste 2,2 milioane de lei la competiţia de proiecte finanţate din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat

Pe de altă parte, UAIC a obținut o finanțare de peste 2,2 milioane de lei la competiţia de proiecte finanţate din Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI) destinat universităţilor de stat, organizată de Ministerul Educației prin Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS). Toate cele șapte proiecte propuse de UAIC au fost aprobate:

”Educație pentru o societate echitabilă”; ”Internaționalizare prin susținerea mobilității academice și a capacităților de implicare în rețele europene de cercetare”; ”Conservarea ex situ a unor specii de plante de interes comunitar pentru valorificare sustenabilă și educație ecologică în Grădina Botanică din Iași”; ”Susținerea ecosistemului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților Universității «Alexandru Ioan Cuza» din Iași”; ”Etică și deontologie universitară la UAIC-integritate în activitatea academică prin formarea continuă a personalului didactic”. Totul este completat de ”Cercetare de excelență în datarea radiometrică a descoperirilor arheologice”; ”Dezvoltarea relațiilor interinstituționale și a parteneriatelor cu mediul economico-social prin corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii, consilierea și orientarea în carieră”.

Fondul de Dezvoltare Instituțională are ca scop susținerea proiectelor de dezvoltare instituțională

La competiția FDI 2022, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut, prin cele 7 proiecte aprobate, o finanțare de 2.223.900 de lei, cu peste 200.000 de lei mai mult față de cea obținută anul trecut. Fondul de Dezvoltare Instituțională are ca scop susținerea proiectelor de dezvoltare instituțională de la nivelul universităților de stat din România, finanțate din bugetul Ministerului Educației în vederea creșterii capacității instituționale și îmbunătățirii calității sistemului național de învățământ superior.

În acest sens, FDI urmărește finanțarea proiectelor de dezvoltare realizate de universități care se încadrează în 7 domenii strategice. Acest nou program spectaculos de studiu, la Iași, și peste două milioane de lei în proiecte educaționale reprezintă o nouă investiție esențială pentru ”Cuza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *